Moje pierwsze "kroki"na działce

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
zuzola11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sty 2013, o 10:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje pierwsze "kroki"na działce

Post »

nataszo ja to samo myślę o azalii ,że wsadzę ja do odpowiedniej ziemii a póżniej jak sie ociepli przeniosę na działkę
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiula,cudne zakupiki poczyniłaś :wit
Kochana,skąd ja znam to chciejstwo... Na prawdę, kupowałabym wszystko ! Bardzo dobrze Cię rozumiem
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Awatar użytkownika
zuzola11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki Asiu są jeszcze na tym świecie ludzie którzy rozumieja moje chciejstwa ;:138 dzis kiedy spotkałam sie ze swoja siostrą i wspomnialam , że byłam w brico to ona ; no tak roslinki , znowu cos kupiłas ? ;:202 jest młodsza ode mnie może jak będzie w "moim" :;230 wieku to zrozumie. Lubiłam i lubie kwiaty szczepkami kwiatów domowych którymi ja obdarowałam rosna u niej jak szalone ;:215 no cóż jak w tej piosence "każdy ma jakiegoś bzika , każdy jakies hobby ma " ;:224
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

zuzola11 pisze:Dzięki Asiu są jeszcze na tym świecie ludzie którzy rozumieja moje chciejstwa ;:138 dzis kiedy spotkałam sie ze swoja siostrą i wspomnialam , że byłam w brico to ona ; no tak roslinki , znowu coś kupiłas ? ;:202 jest młodsza ode mnie może jak będzie w "moim" :;230 wieku to zrozumie. Lubiłam i lubie kwiaty szczepkami kwiatów domowych którymi ja obdarowałam rosna u niej jak szalone ;:215 no cóż jak w tej piosence "każdy ma jakiegoś bzika , każdy jakies hobby ma " ;:224
Masz "zieloną rękę " kochana !
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Awatar użytkownika
zuzola11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyny tak sobie siedze i czytam kalendarz księżycowy w domu i w ogrodzie i w piatek 21.03 jest właściwy okres na usuwania i wyrywania chwastów ;:oj tak więc łopatki w łapki odśnieżamy śnieg szukamy chwastów :tan ;:224 :tan ;:224
Awatar użytkownika
nataszka
100p
100p
Od: 19 mar 2013, o 19:36

Post »

ja proponuję jeszcze kilofa ze sobą wziąśc do tych chwastów bo ziemia zmarznięta :heja
OGRÓD- kocham go bo każda garstka piachu leży tak jak ja sobie wymyśliłam :)
Moja garstka piachu
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p
Od: 21 gru 2011, o 21:22

Post »

To ja chyba bym padła przy tym odśnieżaniu, ograniczam się do głównej ścieżki. U mnie w Biedronce nie ma takich rarytasów. Przepis na rogaliki seroweteż mam taki jak podałaś. Pyszne są i znikają w oka mgnieniu. ;:7
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.

H. Jackson Brown
x-c-9
---
Od: 9 paź 2011, o 15:08

Post »

Żeby nie rozkopać całego ogródka w poszukiwaniu chwastów polecam zrobić burzę mózgów, której efektem będzie wykrywacz chwastów. A potem zakupić młot pneumatyczny do rozbijania stwardniałego śniegu i lodu. :;230
jarzebinka82
200p
200p
Od: 10 lip 2012, o 16:34

Post »

Widzę Kasiu, że jesteś już zwarta i gotowa na przywitanie wiosny :wink: . Jednak ten młot pneumatyczny proponuję odłożyć, szkoda energii, lepiej wykorzystać ją na sianie i pikowanie :wink: . Ja mam sporo do wysiania, ale miejsce na siewki w mieszkaniu sie bezwzględnie, bo zajęły już nawet krzesło :;230 . Gazania zapowiada się ślicznie, szkoda że jej nie dopadłam w sklepie, ale wszystko jeszcze przede mną ;:306 .
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p

Post »

:wit Kasiu.
Jak sprawują się Twoje siewki?Ładne zakupy zrobiłaś w Bied----e.Ja na poprawę humoru kupiłam sobie storczyka , nie mam doświadczenia z jego uprawą , ale spróbuję.Dziś pięknie świeci od samego rana ;:3 , ale jest zimno.
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.

H. Jackson Brown
Awatar użytkownika
zuzola11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Julianno moje siewki maja sie dobrze niektóre nawet bardzo dobrze mieczyki, dalie ;:oj najgorzej ma sie dzwonek karpacki chyba go przelałam :cry: Obrazek w niebieskim pojemniczku to celioza posiana była w czwartek więc nie wzeszła jeszcze

Obrazek a tutaj od góry ; gazania, mieczyk, pomidorki koktailowe {posiane w czwartek} niżej dzwonek karpacki ;:145 obok sasanki :wink:

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16

Post »

Siewki ruszają na całego. ;:215 Moje to samo. :wink:
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p

Post »

Kasiu,będziesz miała co wywozić na działkę,ale jak będzie pięknie jak to wszystko zakwitnie! Już czuję te wszystkie wiosenne zapachy.

H. Jackson Brown
Awatar użytkownika
maika
1000p
1000p
Od: 15 paź 2012, o 19:45

Post »

:wit Kasiu, śliczne Twoje sieweczki, wyobrażam sobie jak będziesz szaleć na działeczce :heja.
A czemu pomidorków folią nie nakryła? :?:
Awatar użytkownika
nataszka
100p
100p
Od: 19 mar 2013, o 19:36

Post »

zazdroszczę tak szerokich parapetów ;)
OGRÓD- kocham go bo każda garstka piachu leży tak jak ja sobie wymyśliłam :)
Moja garstka piachu
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”