Spryskaj je jak radzi Alenka i ściągaj z parapetu na noc. Ja bym na razie nie pikowała, bo mają wystarczająco luźno. Poczekaj, aż trochę podrosną i o wszystkim zapomną
Lobelia cz.2
Re: Lobelia cz.2
W tamtym roku za długo trzymałam na balkonie zioła, które też z zimna mocno pociemniały. Po wniesieniu do domu rosły dalej (tyle że to były już dorosłe roślinki)
Spryskaj je jak radzi Alenka i ściągaj z parapetu na noc. Ja bym na razie nie pikowała, bo mają wystarczająco luźno. Poczekaj, aż trochę podrosną i o wszystkim zapomną
Pozdrawiam, Beata
Może mi wybaczą
dzięki za porady 
Ostatnio moje lobelie zaczęły szybciej rosnąć,nawet chciałam na dniach pikować ale porównując je do wielkości z zapałki to nadal są maleńkie.Ile cm.mają wasze jak pikujecie? 

Pozdrawiam,Basia
Myślicie,że już się nadają? Obawiam się trochę czy korzonki nie są za małe,strach to w ogóle brać do rąk,ale i tak mnie nie minie,więc na dniach to zrobię.
Pozdrawiam,Basia
-
deszczowymaj
- 200p

- Od: 9 sty 2013, o 21:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dziewczyny a jak myślicie...wytłoczki po jajkach nadają się do pikowania lobelki ,po 3.. 4 sztuki ?
czy mimo wszystko są za małe ?
Dzisiaj tak mnie łapki świerzbiły,że popikowałam ale tylko 20 mini kępek
-- 20 mar 2013, o 19:18 --
No chyba że bardzo się boisz,to poczekaj jeszcze z tydzień albo dwa jak troszkę podrosną.
czy mimo wszystko są za małe ?
Dzisiaj tak mnie łapki świerzbiły,że popikowałam ale tylko 20 mini kępek
-- 20 mar 2013, o 19:18 --
Myślę,że możesz pikować.Ja dzisiaj troszkę swoich pikowałam a wzrostem są bardzo podobne do Twoichbasiabar pisze:Myślicie,że już się nadają? Obawiam się trochę czy korzonki nie są za małe,strach to w ogóle brać do rąk,ale i tak mnie nie minie,więc na dniach to zrobię.
Joanna
Zaczynają mniejsze padać i obawiam się,że same sie przerzedzą i nie będę musiała pikować 
Pozdrawiam,Basia
Basia to tym bardziej pikuj, bo jak zaczynają padać to powoli wszystkie padną. U mnie w pewnym momencie zaczęła padać lobelka niebieska. Myślałam podobnie jak Ty, jednak z dnia na dzień było ich coraz mniej i mniej. Resztę szybko popikowałam i tym je uratowałam 
Pozdrawiam, Beata
- joannamm
- 500p

- Od: 27 lut 2013, o 20:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A nie można byłoby przesadzić z ziemią po kawałeczku? Np. za pomocą łyżeczki?beatas22 pisze:Złap palcami kępkę lobelki i pikuj.
-
Mariola54
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 11 wrz 2006, o 00:33
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja moją tak przesadzałam kępkami.joannamm pisze:A nie można byłoby przesadzić z ziemią po kawałeczku? Np. za pomocą łyżeczki?beatas22 pisze:Złap palcami kępkę lobelki i pikuj.
-
deszczowymaj
- 200p

Ja wczoraj próbowałam przesadzać za pomocą łyżeczki..nie szło mi to wcale,kępki się rozpadały.
I faktycznie najlepiej wychodzi łapanie paluchami
I faktycznie najlepiej wychodzi łapanie paluchami
Joanna
Pozdrawiam, Beata
-
deszczowymaj
- 200p

Beata a jakie wymiary mają te (mini doniczki)
chce kupić wielodoniczke ale nie wiem jakiej wielkości mają być 
-- 21 mar 2013, o 10:45 --
a na zdjęciach wszystko wydaję się być olbrzymie
-- 21 mar 2013, o 10:45 --
a na zdjęciach wszystko wydaję się być olbrzymie
Joanna
hihi tak na zdjęciach te lobelki to jak olbrzymy
A wielodoniczka ma 45 otworów i każdy ma 4,5x4,5 cm
A wielodoniczka ma 45 otworów i każdy ma 4,5x4,5 cm
Pozdrawiam, Beata