Dziękuję
Iwonko!Co za śliczny kwiatuszek!!!
Niezwykła roślina i rówmnie niezwykły kwiatek!
Dorotko,Aluniu
kwiatuszkiem uraczył mnie zaślaz mieszańcowy,zwany również klonikiem pokojowym - Abutilon hybridum.
Lipka pokojowa(afrykańska)-Sparmannia africana i on maja podobne liście ale to dwie różne rośliny.
Janusz-
Mam 3 donice dorosłych aeonium ,wszystkie zimą są nieciekawe z wyglądu,ale to kwestia czasu jak ten wygląd się zmieni - np.
Tesiu
mam je dość długo ale były mocno przycięte po inwazji opuchlaków - zerknij proszę
TU
Wówczas a był to grudzień 2007 roku, zostały mi ok.10 cm pędy do ponownego ukorzenienia.
Lucy
Nawet zupełnie łyse bywaja ich pędy zimą.
Zimuję je w mieszkaniu ale w bardzo niskiej temperaturze bo max.ok 16 *C ,podlewam sporadycznie.
Dorotko 
sępie

,nie jesteś odosobniona w sepieniu. I mnie dopadają takie stany ,to normalne takie bardzo... człowiecze
Pati 
nie za 30 lat,nieeee

one rosną dość szybko urosły do tego rozmiaru w czasie ok 5 lat.
Od wiosny do jesieni powinny być w pełnym słońcu i na powietrzu...rosną wówczas jak na drożdżach.
Gdyby moje nie dzieliły się,nie rozkrzewiały to pewnie byłyby o wiele większe ale ja ich nie zmuszam do tego aktu
one same podejmuja takie działanie. Ja ich nie podrzynam,nie uszczykuję ani nic podobnego im nie robię.
Właśnie chcę Wam pokazać jak samoistnie dokonują tego aktu.
Jeden sposób
Drugi sposób
Pewnie wkrótce zaczę obrywac im te przyrosty bo chyba chce miec nieco wyższe rosliny.
Mam jeszcze czwarta doniuczkę aeonium,od Iwonki

dostałam ubiegłego lata...cos niespotykanego jak dotąd w moim otoczeniu...

To
Aeonium sedifolium
Śliczne a myślę,że będzie jeszcze piękniejsze,bo już dzisiejsze promienie słoneczne dzialają cuda na moim parapecie.