Działka nad Drwęcą - Christin - cz. IV

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Działka nad Drwęcą - Christin - cz. IV

Post »

No to pięknie, to do połowy kwietnia mamy z głowy ;:202 ;:185 ;:202 ;:185 ;:202 ;:185
Awatar użytkownika
gogo76p
500p
500p
Od: 23 maja 2012, o 18:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

no to wiosna będzie ale w doniczkach w domku ;:202
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39

Post »

Krysiu wg tego co piszesz to u mnie wiosna powinna pojawić się w drugiej połowie kwietnia, gdyż 10 marca to u mnie kopa śniegu spadła ;:145
To kiedy ja teraz te pomidorki wysieję ;:219
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

A ja wysiałam i gdzie je posadzę, do sniegu....
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

Krysiu piękne przysłowia a obrazki z roślinkami cudne. ;:138 a zima trzyma. ;:145
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2006, o 16:35

Post »

Witaj Krysiu. :wit Obliczenia kiedy przyjdzie wiosna wg przysłowia są raczej nie ciekawe :( Mam jednak nadzieję , że się nie spełnią
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Witaj Krysiu
Często się mijałyśmy w różnych wątkach więc zaznaczam sobie Twoją działeczkę i jak przyjdę z pracy to wrócę do czytania :wit
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Boże drzewko już puszczało pąki na działce? Moje czeka przesadzanie, bo po powiększeniu ogrodu wypadło na ścieżce. To wyjątkowa bylica. Jeszcze jedną kiedyś miałem taką ładną, krzewiastą - bylicę jedwabistą ale ze starości padła :(
Krysiu, kiedy wysiać dzikie ogórki?

PS. Już przeczytałem sobie wszystko w Twoim wątku poświęconym tej roślinie 8-) Jestem zaintrygowany ;:65 A przypomniałem sobie o achocha wczoraj, gdy zobaczyłem w sklepie nasiona okry. Siałaś może okrę?
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Krysiu!...przybywam do Ciebie w pesymistycznym nastroju, aby choć trochę ukoić duszę...i nacieszyć oczy pięknymi widoczkami.
Za oknem nie przestaje padać obfity śnieg ...a ogród pokryty sporą warstwą białego ...
W ubiegłym roku 15 marca sadziłam kiełkowane ziemniaki, które pod warstwą agrowłókniny czekały aż do kopania..a pierwsze były 24 czerwca...
W tym roku to chyba dopiero sadzić będę w czerwcu... :;230 :;230 :;230 Pozdrawiam od ;:167 ;:168
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

Krysiu jiaogulan jak u Ciebie - na razie jest jeszcze uśpiony, czasem go trochę podlewam tak jak i bylicę oraz penstemona, którego postanowiłam przezimować - a nóż się uda? Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

21 marca - Pierwszy dzień astronomicznej wiosny
imieniny : Benedykt ,Lubomira, Mikołaj

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ElleBelle Elżbietko a jednak się sprawdza ... i masz rację, wiosna może być krótka.

Ewiczka52 - Ewciu bardzo mnie to ciesz a już się martwiłam.

iwona0042 - Iwonko skoro matematycznie tak wyszło ...
Dlatego zbytnio z siewami nie spieszę się.

gogo76p -Gosiu wiosna na parapecie z pięknymi siewkami miła oczom i sercu z racji tęsknoty za wiosną ale trzeba mieć spore parapety aby spełniły nasze oczekiwania.
Trudno jest zamienić małe mieszkanie na inspekty, szklarnie itd Gdyby to trwało z miesiąc to dałoby się wytrzymać ale przy takich układach jak w tym roku to ze trzy miesiące będzie trwać.... ;:131 ;:131 ;:185 ;:185

imwsz - Ilonko pomidorki siejemy teraz bo z moich obserwacji i nie tylko moich wynika,że wystarczy 6 tygodni na wyhodowanie dobrych sadzonek. Większe męczą się i nie zawsze dadzą oczekiwane plony.

Jeśli kierować się kalendarzem biodynamicznym i księżycowym to w najbliższych dniach czyli
22.03 od godz 7,50
23.03 cały dzień
24.03 do godz 16,49
siejemy rośliny, których plonem ma być owoc lub nasiona
czasami zaglądam na te strony
ŻYJ W RYTM NATURY
http://www.rytmnatury.pl/kalendarz-biod ... arzec-2013
http://www.rytmnatury.pl/kalendarz-ogro ... arzec-2013

Matematycznie do 15 maja i tak wyjdzie az 7 tygodni czyli spokojnie się zdąży.

wielkakulka -Aniu będziesz mieć plony na parapecie ...
Kiedy siałaś pomidorki tak z ciekawości pytam ?

becia123 - Beatko dziękuję za miłe słowa.
Faktycznie zima trzyma sie mocno - zaparła się w tym roku .

perdii - Gosiu obliczenia tak dokładnie nie muszą sie sprawdzić ale popatrz sama... pada i padać będzie... mrozi a mrozić będzie jeszcze bardziej...
Zanim to wszystko sie rozpuści, ziemia rozmarznie i nagrzeje na tyle aby coś w nią posadzić to jaka będzie data w kalendarzu ??? U mnie jest zastoina mrozowa, na dodatek gleba cięższa i mokra więc tak szybko nie ruszę - już się do tego przyzwyczaiłam.

mewa - Ewciu witam serdecznie i pozdrawiam cieplutko ;:196 To prawda,że często widzę Twój avatorek i czytam Twe posty bo spacerujemy po tych samych ogrodach i mijamy się na ścieżkach
- czas zacząć się odwiedzać i rozmawiać aby bliżej się poznać.

JacekP - Jacku Bylice są dość żywotne i czasami nawet z maleńkiego kawałeczka już w pierwszym sezonie można dochować się ładnego okazu.
Z Bożym drzewkiem pokazującym zielony kolorek na działce to wpadka z mojej strony - przeanalizowałam na spokojnie bo jesienią były zamiany miejsc i tzw przeprowadzki i ... to była kępa maruny która dość wcześnie rozpoczyna wegetację ... :oops:
Pomyłki się zdarzają.
Co do Okry .... mam nasiona bo napaliłam się na nią jesienią ale po zaliczeniu sporej lektury na temat jej uprawy mam mieszane uczucia czy warto się w to bawić choć wiesz - kusi.
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

bwoj54 - Bogusiu jeśli tylko będę mogłą ucieszyc twe oczy ciekawą fotką bedzie mi miło choc czasami trzeba tylko i aż ... pogadać aby pewne tematy poruszyć i zdjęć wtedy nie ma ;:185
Dotarło do mnie w jakim terminie w ub roku sadziłaś ziemniaki, potem spojrzenie za okno i ... ;:131 dziwne - jak ma dotrzeć do mnie fakt,że ociepla nam sie klimat ???

Bufo-bufo - Oleńko moje małe jiaogulany siedzą w przezroczystych plastykowych szklaneczkach i widzę,jak niektórym przez zimę rozbudował się system korzeniowy i jakieś dziwne podziemne zielone kłącza. Chyba je wybudzę przenosząc do cieplejszego pomieszczenia bo z 1 przeznaczonym dla kolegi już tak zrobiłam i ruszył ostro.
Powodzenia z penstemonem - trzymam kciuki.
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39

Post »

Już wcześniej planowałam sobie, że wysieję 22 marca (to się nazywa wyczucie :;230 ) ale jak patrzę za okno to aż strach cokolwiek planować
Przed chwilą przeczytałam na wp, że sobota, niedziela może nas przywitać temperaturą do -20 :shock:
Mam nadzieję, że to będzie bliżej "0" :wink:
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Krysiu, a ja już nie zamierzałam więcej siać (oprócz cleome do którego mam zamiar podejść po raz drugi), ale chyba jeszcze co nieco posieję w sobotę, gdyż nasionka pomidorków i papryk jeszcze mam (tak dla porównania), bo skoro to najlepszy czas, to chyba się jednak skuszę. Popatrz tak wszyscy mamy dosyć tego białego koloru za oknem, ale pomimo to te białe kwiaty wprost przyciągają i dają niesamowitą porcję energii ;:108
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Trochę mnie zasmuciły te przysłowia o Męczennikach i nie tylko mnie . ;:145 Wszystko możliwe bo kotka na razie skończyła zrzucać swoje futerko a ptaszki zaglądają do stołówki i zaprzestały zalotów .Krysiu ;:180 za te wszystkie mądrości okraszone pięknymi kompozycjami
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”