Ogród w dolinie - wielkie marcowanie :)
Re: Ogród w dolinie - wielkie marcowanie :)
Asiu rzeczywiście ten hipek jest ognisty. Już mnie przerażają takie widoki gór zaśnieżonych jakby ta zima chciała jak najdłużej u nas pozostać.Dwa razy w tygodniu jeżdżę do Ustronia i też patrzę na zaśnieżone góry na szczęście nie widzę je z domu, chociaż gdybym poszła na spacer w kierunku działki to widziałabym tak zaśnieżone góry w Czechach. Oby do Wiosny tylko kiedy 

- iwona0042
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Oj Aniu, Ty to potrafisz pokazać świat

- AgaNet

- Od: 26 sie 2010, o 11:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu, mieszkasz w pięknej okolicy !
Krokusy są rozczulające
Aniu
w bardzo urokliwym miejscu mieszkasz,jesienią to masz niesamowite widoki.
- labka1

- Od: 4 wrz 2012, o 16:22
Aniu!!! Moja Droga..jakim cudem uciekł mi Twój wątek..? Szukam Cię i szukam..nigdzie nie wyskakujesz...a tu 24 strona..
czyzbym ja się wpisywała juz a nie zaznaczyłam wątku???
Przepraszam słonko...
Już jestem...
.Pokażesz Kalamondynkę? Bo ja nie rozumiem dlaczego była przywiązana..a czytałam juz wcześniej ,że tak dziwnie ci rośnie..cóż to za pomysł..? Czy tak kupiłaś biedaczkę? widziałam kiedys takie super formowane na pniu..słodko wygladały i mnóstwo owoców miały ,ale i cenę szokującą...ale do kratki?..Może to tylko zabezpieczenie było???
Zyczę Ci aby zawiązała kwiatuszki..moja ma jeden owoc..ale przyjrzałam się i malusieńkie pączki się wykluwają..
Niech tylko ten śnieg sobie spływa..stąd..brrr

Przepraszam słonko...
Już jestem...
Zyczę Ci aby zawiązała kwiatuszki..moja ma jeden owoc..ale przyjrzałam się i malusieńkie pączki się wykluwają..
Niech tylko ten śnieg sobie spływa..stąd..brrr
- sweety

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Moniko (monikwiaty)! Słusznie
Co da nam martwienie się i denerwowanie? Nic. Jakoś to będzie...
Teresko (Jatra)! Nie ukrywam, że wolałabym aurę, jaka była dokładnie rok temu. Słonko, ciepło i kolorowo od krokusów. CO oczywiście nie oznacza, że nie umiem docenić widoków ośniezonych gór. A hibiskus tym kolorem mnie zauroczył. Nie mogłam bez niego wyjść ze sklepu!
Annes77! Mało tej wiosny, ale cóż... Każdy krokus i każdy 'kotek' cieszy. Jeszcze trochę. Sama siebie pocieszam
Marylu (mmaryla)! Mój hibek to faktycznie trafiony zakup, ale po nocach mi się śni Twój ciapaty skrętnik. Dobrze się nim opiekuj, by ładnie się rozrósł
Podoba mi się oklica, w jakiej mieszkam. Nie wyobrażam sobie, że mogłbym się przeprowadzić. Chyba, że nad morze...
Moniko (vertigo)! Jeszcze przed 8 marca na spacerze z wielkim zaskoczeniem zauważyłam, że pojawiły się bazie. Od razy urwałam sobie kilka gałązek i stoją do teraz w pracy. To dla mnie zawsze absolutnie pierwszy objaw wiosny.
Marysiu (Maska)! Kalamondynka była moim marzeniem. Szukałam jednak jakiegoś mniejszego egzemplarza, bo tanie nie są, a nigdy nie udało mi się trafić czegoś z przeceny. Hibiskus ma niesamowity kolor - tak głęboka czerwień, ze dawno takiej nie widziałam. O każdej porze roku lubie te moje góry, ale nie ukrywam, że marzy mi się słoneczna i zielona wiosenka. Okamiś właśnie śpi zaraz obok. To na prawdę udany psiak. Przekochany
Aniu (wielkakulka)! Skoro u mnie są bazie, to u Ciebie na pewno
I ogłaszam oficjalnie:mam dość tej zimy!
Teresko! Fajny ten mój hibek, nie? Mnie jak tylko wyjdzie słonko uciekam z domu na pole. Włącza mi sie szwędacz...
Justynko (justyna_gl)! Hibek
U mnie również wszystko pod śniegiem. Moje kwitnące krokusy zasypał śnieg
Kasiu (oxalis)! Datura zakwitła tam drugi raz. Chyba jej tam dobrze... O źródle hibiskusów już wiesz. Daj znać, jak Ci poszły poszukiwania.
Aniu (anabuko)! Śniegu znów dziś dosypało, ale jakoś strasznie dużo to go nie jest. Jednak wystarczająco, żeby moje rośliny były bezpieczne. Wiem już, że lubisz hibiskusy!
Pati (survivor26)! Mimo takich widoków, nie zdecydowałabym się na przeciąganie zimy. Mam dość
6 miesięcy zimy to delikatnie już dość. Ale lepiej o tym nawet nie myśleć... Szkoda, że Twoja kalamondynka zrzuciła kwiaty, bo one tak ślicznie pachną. Czy mi sie wydaje, że Ty swojej nie pokazałaś. Czas naprawić ten błąd!
Morango! Cieszę się, że jesteś
Lubię mój dom i otoczenie. Tu się wychowałam i nie zamierzam się nigdzie stąd wynosić. A kalamondynka zgodnie z Twoja radą zostałą uwolniona i ma teraz ładny pokrój drzewka, a nie rakiery do tenisa
Stasiu (stasia_ogrod)! Mimo, że nie było za ciepło, słońce wręcz zachęcało do wyjścia z domu. Świetnie robi taki spacer. Właściwie odkąd mam psa spaceruje 3 razy dziennie. Świetnie robi mi to na sen i w ogóle lepiej sie czuję. A moje rośliny spraiają mi wielką radość. Lubie takie intensywne kolory, jak czerwień tego hibiskusa.
Aguś (aage)! Brzydko nie jest, ale cni mi sie za wiosną... Ty też lubisz góry?
Lucy (Arabella)! Cieszę się, że Ci się podoba. Tylko dlaczego tak długo Cie u mnie nie było?
Asiu (asia2)! Okuś, zwany teraz przeze mnie Kukusiem, jest absolutnie SŁODKI. Grzeczny, radosny i utulny.
Małgosiu (małgocha1960)! Zawsze lubiłam kwiaty i one tez chyba mnie lubią. A nawet jak mi sie nie udaje, ja się nie poddaje!
Jolu (jolcia1212)! Witaj mój nowy gościu
Zapraszam nie tylko jesienią.
Miłko (takasobie)! Nie wszystkie moje doniczkowe są aż takie piękne. Ale się staram. Mnie także nawiedziły wełnowce, ale je zwalczyłam. Skrętniki właśnie dochodzą do siebie po walce. Na polowanie na ptaki w karmniku niestety nie mam za duzo czasu. Bardzo tego żałuję...
Agness! Mnie ten krokusik tak bardzo ucieszył. Zawsze zaskakuje mnie siła roślin. Mimo niesprzyjających warunków one rosną i kwitną
Iguś! Jak się cieszę, że wstąpiłaś. Często u Ciebie bywam, ale czasu brakuję, by napisać coś sensownego. Przyznaje się bez bicia...
Stasiu (skorpion811-51)! To prawda paki śpiewają zupełnie wiosenne, a tu ... zima. Ale w końcu musi sie przecież skończyć. Czekam na nią z dnia na dzień. Dosłownie!
Majeczko (majka411)! Zawsze się cieszę, jak mnie odwiedzasz. Ja Ci wygarnęłam? Żartowałam... Okamuś wyczochrany i razem ze mną również czeka na wiosnę!
Jagi! O białym nie będziemy rozmawiać. Mam tego po dzirki w nosie. Zatem nie pokaże nic białego... I chętnie się
Nie trzeba mnie specjalnie namawiać!
Jasiu (mrinwestor)!
Danusiu (danutab)! Ładnie wyglądają białe góry, ale mnie się marzą zielone
Tyle tygodni zimy juz wystarczy! Miejmy nadzieję, że wiosna jest już tuż tuż!
Iwonko (iwona0042)!
dziękuję. Cieszę się, że już lepiej się czujesz.
Aguś (AgaNet)! Mój eM z wysp wraca zawsze wzdychając do naszych gór. Tam nie ma takich widoków. U Ciebie na chwilę była wiosna. U mnie też. Ale obie chcemy więcej, nieprawdaż?
Aniu (anias1)! Właściwie o każdej porze roku góry wyglądają pięknie. Inaczej. Nie umiałabym się zdecydować, kiedy jest piękniej. Super, że i Tobie sie podoba!
Kasiu (labka1)! Zastanawiałam się, kiedy się zorientujesz, że zniknęłam za zakrętem
Najważniejsze, że jesteś! Kalamondynkę pokaże i to zaraz - po uwolnieniu. Była przytroczona drucikami do kratki. Po co> Nie wiem. Może to takie formowanie? Teraz ma łądny pokrój drzewka. A kwiatki tak cudnie pachną...
Teresko (Jatra)! Nie ukrywam, że wolałabym aurę, jaka była dokładnie rok temu. Słonko, ciepło i kolorowo od krokusów. CO oczywiście nie oznacza, że nie umiem docenić widoków ośniezonych gór. A hibiskus tym kolorem mnie zauroczył. Nie mogłam bez niego wyjść ze sklepu!
Annes77! Mało tej wiosny, ale cóż... Każdy krokus i każdy 'kotek' cieszy. Jeszcze trochę. Sama siebie pocieszam
Marylu (mmaryla)! Mój hibek to faktycznie trafiony zakup, ale po nocach mi się śni Twój ciapaty skrętnik. Dobrze się nim opiekuj, by ładnie się rozrósł
Moniko (vertigo)! Jeszcze przed 8 marca na spacerze z wielkim zaskoczeniem zauważyłam, że pojawiły się bazie. Od razy urwałam sobie kilka gałązek i stoją do teraz w pracy. To dla mnie zawsze absolutnie pierwszy objaw wiosny.
Marysiu (Maska)! Kalamondynka była moim marzeniem. Szukałam jednak jakiegoś mniejszego egzemplarza, bo tanie nie są, a nigdy nie udało mi się trafić czegoś z przeceny. Hibiskus ma niesamowity kolor - tak głęboka czerwień, ze dawno takiej nie widziałam. O każdej porze roku lubie te moje góry, ale nie ukrywam, że marzy mi się słoneczna i zielona wiosenka. Okamiś właśnie śpi zaraz obok. To na prawdę udany psiak. Przekochany
Aniu (wielkakulka)! Skoro u mnie są bazie, to u Ciebie na pewno
Teresko! Fajny ten mój hibek, nie? Mnie jak tylko wyjdzie słonko uciekam z domu na pole. Włącza mi sie szwędacz...
Justynko (justyna_gl)! Hibek
Kasiu (oxalis)! Datura zakwitła tam drugi raz. Chyba jej tam dobrze... O źródle hibiskusów już wiesz. Daj znać, jak Ci poszły poszukiwania.
Aniu (anabuko)! Śniegu znów dziś dosypało, ale jakoś strasznie dużo to go nie jest. Jednak wystarczająco, żeby moje rośliny były bezpieczne. Wiem już, że lubisz hibiskusy!
Pati (survivor26)! Mimo takich widoków, nie zdecydowałabym się na przeciąganie zimy. Mam dość
Morango! Cieszę się, że jesteś
Stasiu (stasia_ogrod)! Mimo, że nie było za ciepło, słońce wręcz zachęcało do wyjścia z domu. Świetnie robi taki spacer. Właściwie odkąd mam psa spaceruje 3 razy dziennie. Świetnie robi mi to na sen i w ogóle lepiej sie czuję. A moje rośliny spraiają mi wielką radość. Lubie takie intensywne kolory, jak czerwień tego hibiskusa.
Aguś (aage)! Brzydko nie jest, ale cni mi sie za wiosną... Ty też lubisz góry?
Lucy (Arabella)! Cieszę się, że Ci się podoba. Tylko dlaczego tak długo Cie u mnie nie było?
Asiu (asia2)! Okuś, zwany teraz przeze mnie Kukusiem, jest absolutnie SŁODKI. Grzeczny, radosny i utulny.
Małgosiu (małgocha1960)! Zawsze lubiłam kwiaty i one tez chyba mnie lubią. A nawet jak mi sie nie udaje, ja się nie poddaje!
Jolu (jolcia1212)! Witaj mój nowy gościu
Miłko (takasobie)! Nie wszystkie moje doniczkowe są aż takie piękne. Ale się staram. Mnie także nawiedziły wełnowce, ale je zwalczyłam. Skrętniki właśnie dochodzą do siebie po walce. Na polowanie na ptaki w karmniku niestety nie mam za duzo czasu. Bardzo tego żałuję...
Agness! Mnie ten krokusik tak bardzo ucieszył. Zawsze zaskakuje mnie siła roślin. Mimo niesprzyjających warunków one rosną i kwitną
Iguś! Jak się cieszę, że wstąpiłaś. Często u Ciebie bywam, ale czasu brakuję, by napisać coś sensownego. Przyznaje się bez bicia...
Stasiu (skorpion811-51)! To prawda paki śpiewają zupełnie wiosenne, a tu ... zima. Ale w końcu musi sie przecież skończyć. Czekam na nią z dnia na dzień. Dosłownie!
Majeczko (majka411)! Zawsze się cieszę, jak mnie odwiedzasz. Ja Ci wygarnęłam? Żartowałam... Okamuś wyczochrany i razem ze mną również czeka na wiosnę!
Jagi! O białym nie będziemy rozmawiać. Mam tego po dzirki w nosie. Zatem nie pokaże nic białego... I chętnie się
Jasiu (mrinwestor)!
Danusiu (danutab)! Ładnie wyglądają białe góry, ale mnie się marzą zielone
Iwonko (iwona0042)!
Aguś (AgaNet)! Mój eM z wysp wraca zawsze wzdychając do naszych gór. Tam nie ma takich widoków. U Ciebie na chwilę była wiosna. U mnie też. Ale obie chcemy więcej, nieprawdaż?
Aniu (anias1)! Właściwie o każdej porze roku góry wyglądają pięknie. Inaczej. Nie umiałabym się zdecydować, kiedy jest piękniej. Super, że i Tobie sie podoba!
Kasiu (labka1)! Zastanawiałam się, kiedy się zorientujesz, że zniknęłam za zakrętem
- labka1

To znaczy,że Ci kwitnie???
cudownie...
Moja cytryna niedługo rozkwitnie..paki ma juz duże...ależ to daje radości...
dobrze, że mamy się czym cieszyć bo inaczej to grób-mogiła ...
No jakoś widziałam wpisy..ale mnie się nic pojawiało..a już chciałam napisać..i nie ma..i mnie... w końcu weszłam tak ...i co widzę nowy tytuł..
...zaraz przybiegłam co sił w ......palcach..

Moja cytryna niedługo rozkwitnie..paki ma juz duże...ależ to daje radości...
No jakoś widziałam wpisy..ale mnie się nic pojawiało..a już chciałam napisać..i nie ma..i mnie... w końcu weszłam tak ...i co widzę nowy tytuł..
- sweety

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Dość gadania. Niech przemówią obrazy...
Pali się, czyli mój ukochany hibek

Wymarzona przeze mnie kalamondynka została uwolniona z pęt zafudowanych przez sprzedawcę. Teraz wygląda jak przyzwoite drzewko

A kratka, do której była przytłoczona dostanie któraś z hoyek. Ogłaszam konkurs. To będzie pierwsza nagroda dla najszybciej rosnącej. Szkoda, że nie mam takich więcej...

Może mathilde? Właśnie puściła malutkie listki

Nadal kwitnie Scandal

i fioletowe dendrobium

A szykuje się czerwone anturium

Okap kuchenny został zasiedlony przez skrzydlate kulki

No i moje zasiewy
giga - tumbergia

niczego sobie - pelargonie

samotna kobea (ale już niedługo, bo kiełkuje kolejna porcja
)

soczyste iksje chińskie (jak na razie 5)

i rosnąca w równych rządkach lewkonia letnia (ten pedantyzm
)

A to oczywiście nie wszystko....
Pali się, czyli mój ukochany hibek

Wymarzona przeze mnie kalamondynka została uwolniona z pęt zafudowanych przez sprzedawcę. Teraz wygląda jak przyzwoite drzewko

A kratka, do której była przytłoczona dostanie któraś z hoyek. Ogłaszam konkurs. To będzie pierwsza nagroda dla najszybciej rosnącej. Szkoda, że nie mam takich więcej...

Może mathilde? Właśnie puściła malutkie listki

Nadal kwitnie Scandal

i fioletowe dendrobium

A szykuje się czerwone anturium

Okap kuchenny został zasiedlony przez skrzydlate kulki

No i moje zasiewy
giga - tumbergia

niczego sobie - pelargonie

samotna kobea (ale już niedługo, bo kiełkuje kolejna porcja

soczyste iksje chińskie (jak na razie 5)

i rosnąca w równych rządkach lewkonia letnia (ten pedantyzm

A to oczywiście nie wszystko....
- labka1

Ślicznie wymodelowana Kalamondynka...no dla mnie takie zbyt drogie, ale może z czasem swoją jakoś uformuję ,żeby ładnie wyglądała..
Kratka istotnie jest bardzo fajna..hoyki się poplączą tak szybko będą rosły..żeby po nagrodę sięgnąć
Dendronium przecudnej urody..i Skandal też to oczywiste
..tylko podziwiać..
Hibiskusek..jak marzenie...to cos dla mnie..aż serce podskakuje radośnie w ekscytacji widząc takiego "przystojniaka"
Wysiewy piękne..obfite..i jakie równiutkie..
No przez tą zimę więcej czasu to i dopieściłaś wszystko
jak w reklamie..

Kratka istotnie jest bardzo fajna..hoyki się poplączą tak szybko będą rosły..żeby po nagrodę sięgnąć
Dendronium przecudnej urody..i Skandal też to oczywiste
Hibiskusek..jak marzenie...to cos dla mnie..aż serce podskakuje radośnie w ekscytacji widząc takiego "przystojniaka"
Wysiewy piękne..obfite..i jakie równiutkie..
- mrinwestor

- Od: 24 mar 2011, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kratka wygląda fajnie , na pewno znajdziesz dla niej lokatora.
A to dendrobium prześliczne, kocham ten gatunek storczyków za wszystko.
Za urok i łatwość rozmnażania, Twoje ma piękny kolorek.
A to dendrobium prześliczne, kocham ten gatunek storczyków za wszystko.
Za urok i łatwość rozmnażania, Twoje ma piękny kolorek.
- Ignis05

- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Aniu
masz imponujące zasiewy
Pięknie hibek "płonie"

Pięknie hibek "płonie"
- jolcia1212
- 500p

- Od: 8 gru 2009, o 21:45
Nie mogę, ale zasiewy
dendrobium CUDO. Ja ukatrupilam jednego, tzn. jest żywy ale nie ma ani jednego liścia. Może wiesz czy jest dla niego jakaś szansa?
Widoczki masz fajne
te mini pomarańczki są fajne na pewno ładnie pachną
te mini pomarańczki są fajne na pewno ładnie pachną
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Pozdrawiam Daria
- AgaNet

- Od: 26 sie 2010, o 11:00
Aniu, zasiewy imponujące ! I siewki też piękne same w sobie
Ja jakoś odpuściłam sobie sianie w tym sezonie... ogródek mały, nie mam gdzie upychać
A co do widoków - mieszkamy prawie nad samym morzem, ale wystarczy parę minut pojechac w głąb lądu i zaczynają się góry
Ale do tych naszych to im daleko
Wiosna się pokazała dosłownie na parę godzin, i juz się cieszyłam że zostanie, zrobiłam porządki w ogrodzie i co? Wiosna sie zmyła, wróciła zimowa aura i tyle
Ja jakoś odpuściłam sobie sianie w tym sezonie... ogródek mały, nie mam gdzie upychać
A co do widoków - mieszkamy prawie nad samym morzem, ale wystarczy parę minut pojechac w głąb lądu i zaczynają się góry
Wiosna się pokazała dosłownie na parę godzin, i juz się cieszyłam że zostanie, zrobiłam porządki w ogrodzie i co? Wiosna sie zmyła, wróciła zimowa aura i tyle
- wielkakulka

- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Aniusiu cudne owocki, drzewko wygląda jak malowane...