Muszę jeszcze jakiś dobry antywirus free. Pozdrawiam ...chciałabym napisać wiosennie, albo chociaz przedwiosennie... ale za oknem wieje i pada śnieg. Mimo wszystko pozdrawiam cieplutko!
Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie
- bwoj54
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie
Michale!...dzięki zainstalowałam google chrome...i działa.
Muszę jeszcze jakiś dobry antywirus free. Pozdrawiam ...chciałabym napisać wiosennie, albo chociaz przedwiosennie... ale za oknem wieje i pada śnieg. Mimo wszystko pozdrawiam cieplutko!
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- Darmokot

- Od: 10 lis 2012, o 20:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marysiu witam serdecznie! Wiem, wiem o Twoich wyplataniach, czytałem na Wyspie
U mnie też robota stanęła na obcięciu koszteli, od tamtej pory nic się nie udało zrobić. Najgorsze to że w marcu nie dam rady wsiać groszku, a później to go robaki zjedzą
Pat Przykry zapach unosił się także wczoraj u mnie w sadzie ale chyba to nie oznacza nadejścia wiosny
Jakiemuś rolnikowi chyba się spieszyło, a odorkiem oberwała cała wieś. Za najgorsze uważam prognozy radiowe bo cały dzień, mimo zmiany pogody, powtarzają to samo, leje a oni że bezchmurne niebo
A jaki serwis amerykański z prognozami odwiedzasz? Ja sprawdzam na francuskiej stronie meteociel, tam jest kilka modeli pogodowych.
Dorotko Z jaskółkami to też słyszałem coś o ciśnieniu, że przed deszczem się obniża i owady są ściągane na dół, dlatego jaskółki fruwają nisko nad ziemią. Zobaczymy, może jeszcze ktoś dopisze jakąś swoją ludową wiedzę na temat przepowiadania pogody
Bogusiu do mnie też dotarł śnieg z deszczem więc wiosny póki co nie będzie. O antywirusie napisałem Ci na pw. Ja też mam problemy z komputerem - wczoraj drukarka odmówiła posłuszeństwa, dziś zawiozłem do naprawy a oni, że nie opłaca się naprawić bo jest to bardziej kosztowne od samej drukarki. Jakie teraz robią dziadostwo, pochodzi 2 lata - tyle ile trwa gwarancja - i się psuje
Moglibyście mi polecić jakąś drukarkę ze skanerem? Chyba będę musiał jutro nową kupić.
Miłego wieczoru
Pat Przykry zapach unosił się także wczoraj u mnie w sadzie ale chyba to nie oznacza nadejścia wiosny
Dorotko Z jaskółkami to też słyszałem coś o ciśnieniu, że przed deszczem się obniża i owady są ściągane na dół, dlatego jaskółki fruwają nisko nad ziemią. Zobaczymy, może jeszcze ktoś dopisze jakąś swoją ludową wiedzę na temat przepowiadania pogody
Bogusiu do mnie też dotarł śnieg z deszczem więc wiosny póki co nie będzie. O antywirusie napisałem Ci na pw. Ja też mam problemy z komputerem - wczoraj drukarka odmówiła posłuszeństwa, dziś zawiozłem do naprawy a oni, że nie opłaca się naprawić bo jest to bardziej kosztowne od samej drukarki. Jakie teraz robią dziadostwo, pochodzi 2 lata - tyle ile trwa gwarancja - i się psuje
Moglibyście mi polecić jakąś drukarkę ze skanerem? Chyba będę musiał jutro nową kupić.
Miłego wieczoru
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Michale odpowiem za Pat wszyscy obserwujemy http://www.accuweather.com wpisujemy swoją miejscowość i obserwujemy!
Drukarkę kupiłam ostatnio w B za 100 i coś zł., ale to jest drukarka i ksero HP. Chociaż mamy w domu drukarkę (samą) z makro za podobną cenę, która chodzi chyba 10 lat
zależy na co się trafi! Michale w moim klimacie (górskim) od siedmiu lat tylko raz udało mi się posiać groszek w marcu, a tak to zawsze w kwietniu sieję i nie mam robaków. Możesz do doniczek w tunelu (też tak już siałam!)
Drukarkę kupiłam ostatnio w B za 100 i coś zł., ale to jest drukarka i ksero HP. Chociaż mamy w domu drukarkę (samą) z makro za podobną cenę, która chodzi chyba 10 lat
- Darmokot

Marysiu dzięki za stronę
Bardzo mi się podoba. 2 lata temu siałem groszek na 5 tur w odstępach tygodniowych, 3 w marcu i 2 w kwietniu. Te z marca były dobre a te z kwietnia zżarły robaki. Chyba zrobię tak jak mi radzisz, do doniczek. Wreszcie mi śniegu dosypało 
- gajowa

- Od: 11 maja 2011, o 07:34
Michał, my kupiliśmy ostatnio bardzo tanio używaną laserową drukarkę Kyocera w naszym mieście wojewódzkim
- w takim miejscu, gdzie skupują sprzęt od firm po gwarancji - niestety nie ma skanera, ale jeśli ktoś sporo drukuje, to bardzo się opłaca - bardzo wydajna i tania w eksploatacji - gdybys był zainteresowany, to dam Ci namiary na pw.
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Słoneczny dzień zimą, mróz w nocy. Ostatno to ćwiczyłam-wyżej niż -15 nie było, raczej niżej. Wczoraj zachmurzenie, mróz niewielki, ale wieje i pada śnieg.
- Darmokot

Ewo gajowa Dziękuję bardzo
, niestety skaner jest mi niezbędny. Zaraz zbieram się odebrać złoma ze sklepu i w coś nowego się zaopatrzyć.
Ewamaj U mnie dalej pada śnieg
Trzeba brać dywan, walnąć go na śnieg, wytrzepać i od razu świeżego koloru nabierze 
Ewamaj U mnie dalej pada śnieg
- Maska

- Kontakt:
Michale u mnie świeci
Pomidory na parapecie się śmieją, może białe odpłynie! bo mam miejscami zaspy do połowy łydki. Idę dzisiaj coś obciąć jak będzie plusowa temperatura, może się odwróci. Życzę dobrego zakupu i może Ci się humor poprawi

Pomidory na parapecie się śmieją, może białe odpłynie! bo mam miejscami zaspy do połowy łydki. Idę dzisiaj coś obciąć jak będzie plusowa temperatura, może się odwróci. Życzę dobrego zakupu i może Ci się humor poprawi
- amba19

- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Fajne te"ludowe prognozy"
Pozwolę sobie wstawić( ku uciesze) Kaszubską 100% prognozę pogody

Michale - usunę potem te fotki, żeby nie zaśmiecać Ci wątku.
A jeszcze muszę Wam powiedzieć, że od kilku lat kupuję Ekologiczny Przewodnik Księżycowy Przybylaków i tak na każdy miesiąc są cytowane przysłowia związane z pogodą oraz "ludowa meteorologia"
Na przykład w marcu mamy coś takiego - Jak w pierwszy dzień wiosny (20.03) jasne słońce - lato będzie suche i gorące.
Pozwolę sobie wstawić( ku uciesze) Kaszubską 100% prognozę pogody

Michale - usunę potem te fotki, żeby nie zaśmiecać Ci wątku.
A jeszcze muszę Wam powiedzieć, że od kilku lat kupuję Ekologiczny Przewodnik Księżycowy Przybylaków i tak na każdy miesiąc są cytowane przysłowia związane z pogodą oraz "ludowa meteorologia"
Na przykład w marcu mamy coś takiego - Jak w pierwszy dzień wiosny (20.03) jasne słońce - lato będzie suche i gorące.
- Darmokot

Marysiu Maska naprawdę masz słońce? Mamy jakieś 100 km od siebie a u mnie sypie śniegiem od wczoraj bez przerwy, teraz to już nawet nie sypie a wali
Po południu zrobię zdjęcia zasp z sadu.
Marysiu Ambo nie usuwaj zdjęć - jest na nich chyba jedyna sprawdzająca się prognoza pogody
Takie ludowe powiedzenia są na stronie http://www.andreovia.pl/Pogoda/index.htm z której sprawdzam u siebie pogodę. Jednak rzadko się sprawdzają 
Marysiu Ambo nie usuwaj zdjęć - jest na nich chyba jedyna sprawdzająca się prognoza pogody
- Maska

- Kontakt:
Michale już nie mam i to raczej od Ciebie do mnie opady przyjdą niż odwrotnie! 
- ewa_rozalka
- 1000p

- Od: 10 cze 2012, o 12:18
Michałku pięknie masz w ogrodzie ,żałuję że nie zaglądałam .Pozdrawiam Cię cieplutko . 
-
JagiS

- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moi drodzy, oby się nie sprawdziło stare przysłowie:
Do Świętego Ducha nie zdejmuj kożucha,
a po Świętym Duchu - chodź dalej w kożuchu
.
Codziennie mam wrażenie deja vu
- Jagoda
PS. Św. Ducha = 30 maja
.
Do Świętego Ducha nie zdejmuj kożucha,
a po Świętym Duchu - chodź dalej w kożuchu
Codziennie mam wrażenie deja vu
PS. Św. Ducha = 30 maja
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Co napada, to zaraz wiatr zdmuchnie
Taki kamień przepowiadający pogodę chętnie zainstaluję u siebie w ogrodzie-prognoza zawsze prawdziwa 
- dorkow0

- Od: 17 sty 2013, o 22:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Michale, dziś tylko pozdrowienia zostawiam, z nadzieją na lepsze jutro... Dobrej i spokojnej nocy...