Proszę, pomóżcie dobrać gatunki
Proszę, pomóżcie dobrać gatunki
Poszukuję róż, które spełniałyby następujące kryteria.
Pierwsza z nich - wielkokwiatowa,intensywnie czerwona, sztywne łodygi, mocny zapach, czyli w zasadzie taki nudny klasyk.
Druga - cechy podobne z tą różnicą, że szukam róży czysto białej.

Pierwsza z nich - wielkokwiatowa,intensywnie czerwona, sztywne łodygi, mocny zapach, czyli w zasadzie taki nudny klasyk.
Druga - cechy podobne z tą różnicą, że szukam róży czysto białej.
- Deirde
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 18 cze 2007, o 10:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Proszę, pomóżcie dobrać gatunki
Czyli nudne klasyki:
czerwona - Barkarole, Ena Harkness, Erotika, Ingrid Bergman, Mr Lincoln, Papa Meilland
biała - Mount Shasta, Pascali, Polar Star

czerwona - Barkarole, Ena Harkness, Erotika, Ingrid Bergman, Mr Lincoln, Papa Meilland
biała - Mount Shasta, Pascali, Polar Star
No niestety nuda, nic się nie dzieje   

Dziękuję za pomoc.

Dziękuję za pomoc.

- Deirde
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 18 cze 2007, o 10:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Proszę bardzo - może jeszcze ktoś dopisze białe róże, z nimi jest najgorzej bo większość ma zawsze domieszki innego koloru.

dodam Karen Blixen - bielutki, pachnący, upakowany kwiat (dość wrażliwa na mróz nawet jak na wielkokwiatowe i nie lubi deszczowej pogody gdy się kwiat rozwija), rośnie umiakowanie 
(dodam, że wspomniany Polarstern/Polar star wpada w seledynowy odcień)
Barkarole spełniałaby wszystkie Twoje kryteria - rośnie silnie, wypuszcza długie mocne łodygi z fantastycznym kwiatem (pąk ciemnoczerwony prawie czarny, później intensywna czerwień, kwiat duży, dość pełny, o wyraźnym zapachu) ale też "wyróżnia się" przemarzaniem do kopczyka a nawet poniżej

(dodam, że wspomniany Polarstern/Polar star wpada w seledynowy odcień)
Barkarole spełniałaby wszystkie Twoje kryteria - rośnie silnie, wypuszcza długie mocne łodygi z fantastycznym kwiatem (pąk ciemnoczerwony prawie czarny, później intensywna czerwień, kwiat duży, dość pełny, o wyraźnym zapachu) ale też "wyróżnia się" przemarzaniem do kopczyka a nawet poniżej
No i zakochałam się w Barkarole   wiem już na pewno, że muszę ją mieć.
  wiem już na pewno, że muszę ją mieć.

wiem już na pewno, że muszę ją mieć.
  wiem już na pewno, że muszę ją mieć.Re: Proszę, pomóżcie dobrać gatunki
Chopina mam, o ile nie zmarzł śmiercią zimową, ale dla mnie on nie jest biały. Coś widzę, że z tą białą będą problemy, ale to nic kto szuka ten znajduje  

Dorzucę kilka   :
  :
białe - 'Annapurna', 'John F. Kennedy', 'Memoire', 'Kronpricessin Victoria', 'Therese de Lisieux'.
czerwone - 'Alec`s Red', 'Chrysler Imperial', 'Crimson Glory' , 'Sommerduft', 'Velvet Fragrance'.

:
  :białe - 'Annapurna', 'John F. Kennedy', 'Memoire', 'Kronpricessin Victoria', 'Therese de Lisieux'.
czerwone - 'Alec`s Red', 'Chrysler Imperial', 'Crimson Glory' , 'Sommerduft', 'Velvet Fragrance'.

Pozdrawiam - Jurek

- anastazja B
- 1000p 
- Od: 3 mar 2013, o 09:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja by poleciła Grande Amore,Ingrid Bergman ,Burgund a z białych La Perle Kordesa