Zurawki, to prezent dla mnierobaczek_Poznan pisze: dlaczego prawie na każdym zdjęciu czai się żurawka?
Ibrakadabra i zielone pokoje
- a_nie
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 31 mar 2011, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ibrakadabra i zielone pokoje
- hal1959

- Od: 13 mar 2008, o 19:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jagoda pytałaś o różę Henri Martin,więc muszę napisać,że jestem w niej zakochana
Otóż szybko rośnie,nie choruje,nie wymarza ani kawałkiem,nawet kopczyka jej nie robię.
Pięknie pachnie,obficie kwitnie ,jest wiotka ,więc ładnie daje się po pergoli poprowadzić.Kwiat mogłaby troszkę dłużej trzymać,ale jest ich dużo i nawet spore,kolor i kształt kwiatu dla mnie cudny.Teraz decyduj o kupnie
Otóż szybko rośnie,nie choruje,nie wymarza ani kawałkiem,nawet kopczyka jej nie robię.
Pięknie pachnie,obficie kwitnie ,jest wiotka ,więc ładnie daje się po pergoli poprowadzić.Kwiat mogłaby troszkę dłużej trzymać,ale jest ich dużo i nawet spore,kolor i kształt kwiatu dla mnie cudny.Teraz decyduj o kupnie
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Czytam o planowanych zmianach i smiać mi się chce, bo czuję wielką ulgę.
Nie tylko ja upycham, są tez inni
Nie tylko ja upycham, są tez inni
-
JagiS

- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Robaczku, boisz się żurawek
, czemu
U Ciebie faktycznie ich nie widzialam.
Pati, widzisz jak mnie miota: raz na wieś, raz na Wersal
.
Naprawdę wątek już za długi
A nikt nie krzyczy. Może pozwolą dociągnąć do wiosny, chociaż tej kalendarzowej
.
Alicjo, taki przyzagrodowy A. mogłabym polubić. Jeśli tam bywasz, może kup mi Avalona, obiecałam komuś, a przez R. jestem w kropce
.
Hal, witaj, witaj, dzięki za odzew w sprawie róży. Na forum rosa-net wyczytałam brzydką opinię o niej. Pisałam o tym troszkę wyżej, odpowiadając Justi. Zobacz proszę, bo już nie wiem, czy nie zbyt pochopnie z niej zrezygnowałam. Już sama nie wiem. Będę rozważać
. No i muszę sobie przypomnieć Twój ogród
. Może i Henri Martin w nim znajdę
.
Margo
, ładnie to tak się śmiać z towarzyszy niedoli
Wszak jedziemy na tym samym wózku, czyż nie
.
Czy ktoś sobie życzy Rusałki

Od razu robi się cieplej
- Jagoda
Pati, widzisz jak mnie miota: raz na wieś, raz na Wersal
Naprawdę wątek już za długi
Alicjo, taki przyzagrodowy A. mogłabym polubić. Jeśli tam bywasz, może kup mi Avalona, obiecałam komuś, a przez R. jestem w kropce
Hal, witaj, witaj, dzięki za odzew w sprawie róży. Na forum rosa-net wyczytałam brzydką opinię o niej. Pisałam o tym troszkę wyżej, odpowiadając Justi. Zobacz proszę, bo już nie wiem, czy nie zbyt pochopnie z niej zrezygnowałam. Już sama nie wiem. Będę rozważać
Margo
Czy ktoś sobie życzy Rusałki

Od razu robi się cieplej
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jagi, wolę Twoje rusałki niż żurawkiJagiS pisze:Robaczku, boisz się żurawek, czemu
U Ciebie faktycznie ich nie widzialam.
Nie chcę się narażać lobby żurawkowo-hostowemu, które kręci tym Forum, więc nic więcej nie powiem
-
JagiS

Ok, ok, Robaczku, ja nie mam ortodoksyjnych poglądów na ten temat. I faktycznie, do Twojej spójnej romantycznej koncepcji ogrodu nie pasują
. Ale jak ja je mam ze zdjęć powycinać
.
Buziaki - Jagoda
PS. Per saldo, ja też wolę Rusałki
.
Buziaki - Jagoda
PS. Per saldo, ja też wolę Rusałki
- drewutnia
- 1000p

- Od: 1 gru 2011, o 13:06
Coś mi dzisiaj się z tymi oczami zrobiło ,że widziałam już u Ciebie dwie dziewiątki z przodu
chyba przez ta grypę
Ale to i tak blisko parę dni i masz
chyba przez ta grypę
Ale to i tak blisko parę dni i masz
- klarysa

- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Poproszę rusałki -obie.
Wiejski zdecydowanie bliższy
niż Wersal.
Wiejski zdecydowanie bliższy
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
-
JagiS

Ewo, wiem, intencje miałaś dobre
.
Wiesz, Justynko, mój znak to Ryby: jedna z prądem, druga pod prąd
.
Twojego znaku nie znam, ale kto widział w wiejskich ogródkach takie wypasione róże, że oczara i innych rarytasów nie wspomnę
.
Jagoda
PS. Udały mi się Rusałeczki, nie ma co
.
Wiesz, Justynko, mój znak to Ryby: jedna z prądem, druga pod prąd
Twojego znaku nie znam, ale kto widział w wiejskich ogródkach takie wypasione róże, że oczara i innych rarytasów nie wspomnę
PS. Udały mi się Rusałeczki, nie ma co
-
JagiS

-
Keetee

- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Rusałka wg mnie chciała powiedzieć...3majcie się...czyli nara
miłego poniedziałku
ps.też mam taka śliczną Rusałkę ,co obecnie robi za biedronkę
miłego poniedziałku
ps.też mam taka śliczną Rusałkę ,co obecnie robi za biedronkę
- survivor26

- Od: 31 sty 2012, o 14:23
no chyba, że została w trakcie uchwycona i jeszcze dwóch palców nie zgięłaKeetee pisze:Rusałka wg mnie chciała powiedzieć...3majcie się...czyli nara![]()
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Jaguś zdążyłam chyba na zakończenie!
Pisałaś u Ewy:
Rusałkado namalowania - bierz babuniu pędzle!
Pisałaś u Ewy:
Coś nie do końca wierzę, słyszałam jak wnuki z niedowierzaniem pytają jak Wy bez komórki, komputera mogliście żyć to chyba było strasznie nudneMarysiu, pociesz się, że ta większa połowa jednak wie i pamięta .
I czasem wnuki na tej wiedzy trochę korzystają .
Rusałkado namalowania - bierz babuniu pędzle!
-
izaziem

- Od: 22 sty 2008, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jagoda ja jutro będę w A jak by co?!
-
Tamaryszek

- Od: 13 lip 2009, o 20:55
Witaj Jagodo! Z powodu mojego rzadkiego bywania na forum dopiero dziś trafiłam do Twojego ogrodu! Bardzo się cieszę,że nas zaprosiłaś. Przeczytałam połowę, mam nadzieję uzupełnić resztę, bo wiele tu ciekawych rozmów, nie mówiąc już o fotografiach.
Asia-Daffodil miała rację pisząc,że widać na nich ogród szczęśliwej ogrodniczki (przy okazji dziękuję za historie ogrodu i nie tylko...). I że stworzyłaś ogród przyjazny, który mimo urody, nie onieśmiela gości.
Dla mnie to też doskonały przykład, jak z sukcesem można podzielić mniejszy ogród na ?pokoje?.
Masz tyle kącików do siedzenia..! Bardzo mi się podoba taras z białymi mebelkami - z wielką przyjemnością wypiłabym tam filiżankę herbaty w Twoim towarzystwie.
Uroczy jest też zakątek przy hortensji ? te mebelki też są super. Jeżeli wiesz, że gdzieś można dostać takie klasyczne, proste meble, byłabym wdzięczna za kontakt. A zdjęcia obu miejsc są dla mnie wspaniałe (te kolory..!).
Zwróciłam też uwagę na fajne ?bluszczowe? drzewo i oryginalny słupek na pnącze z patyków (co na nim rośnie?).
No i na śliczne Rusałki!
Asia-Daffodil miała rację pisząc,że widać na nich ogród szczęśliwej ogrodniczki (przy okazji dziękuję za historie ogrodu i nie tylko...). I że stworzyłaś ogród przyjazny, który mimo urody, nie onieśmiela gości.
Dla mnie to też doskonały przykład, jak z sukcesem można podzielić mniejszy ogród na ?pokoje?.
Masz tyle kącików do siedzenia..! Bardzo mi się podoba taras z białymi mebelkami - z wielką przyjemnością wypiłabym tam filiżankę herbaty w Twoim towarzystwie.
Uroczy jest też zakątek przy hortensji ? te mebelki też są super. Jeżeli wiesz, że gdzieś można dostać takie klasyczne, proste meble, byłabym wdzięczna za kontakt. A zdjęcia obu miejsc są dla mnie wspaniałe (te kolory..!).
Zwróciłam też uwagę na fajne ?bluszczowe? drzewo i oryginalny słupek na pnącze z patyków (co na nim rośnie?).
No i na śliczne Rusałki!