Moje początki - giga45
- coccinella
- 1000p
- Od: 8 kwie 2008, o 12:42
Witam Cię Giga serdecznie, dziękując za odwiedziny w moich skromnych progach.... dziękuję bardzo za propozycje- przyjmuję wszystko - tylko nie wiem co w zamian, bo u mnie mało roślinek - chyba że cos na jesieni, np nasionka studentek bo te już zbieram. chyba że teraz też można posiać i byś chciała. także będę wdzięczna za wszystko!!!!
Teraz kilka rzeczy co do Twojego ogródka... ups OGRODU
- powierzchnia po prostu rewelacja
- kamienie, skalniaczki - ach co dałabym za takie kamienie.... ja u mnie poszukuje ale licho mi to wychodzi i nie wiem nawet czy w moich okolicach są jakieś kamieniołomy, Twoje są po prostu cudne, skalniaki, kompozycje rabat , dla mnie bomba! - też podobają mi się takie ścieżki ,po których bokach są kamienie.....
- basen rewelka, zazdroszcze utalentowanego męża (choć mój się też ostatnio stara i męczy się z grillem
- domek widziałam też buduje się super! a przede mną remont altanki, za który kompletnie nie wiem jak się wziąść....
- co do trawniczka- nie jestem znawczynią ale my nasz młodzutki podlewamy często z węża zraszając.... wczoraj mąż posypał nawozem (z florovitu chyba z żęlazem), który powoduje że trawka jest bardziej zielona i się lepiej rozkrzewia....., zrobił to bo zaczął nam blednąć ten piękny zielony kolor który jest na zdjęciach... zobaczymy chociaż po koszeniu nasza trawa rośnie jak szalona.....
- co do groszku to posiałam też taki ozdobny,ale jest wielkości tych od dziewczyn- i tu pytanie, czy ten groszek jest wieloletni czy po prostu zawsze wsadza się nasionka, bo w tej kwestii jestem zielona.....
-zazdroszcze Ci kolorów liliowców, ja mam tylko pomarańczowe
uff rozpisałam się , nawet nie wiem czy wszystko, ale jak coś to dołoże...
a i ostatnie:
-zgadzam się z dziewczynami
alez Ciebie laska
Pozdrawiam Iwona
Teraz kilka rzeczy co do Twojego ogródka... ups OGRODU
- powierzchnia po prostu rewelacja
- kamienie, skalniaczki - ach co dałabym za takie kamienie.... ja u mnie poszukuje ale licho mi to wychodzi i nie wiem nawet czy w moich okolicach są jakieś kamieniołomy, Twoje są po prostu cudne, skalniaki, kompozycje rabat , dla mnie bomba! - też podobają mi się takie ścieżki ,po których bokach są kamienie.....
- basen rewelka, zazdroszcze utalentowanego męża (choć mój się też ostatnio stara i męczy się z grillem
- domek widziałam też buduje się super! a przede mną remont altanki, za który kompletnie nie wiem jak się wziąść....
- co do trawniczka- nie jestem znawczynią ale my nasz młodzutki podlewamy często z węża zraszając.... wczoraj mąż posypał nawozem (z florovitu chyba z żęlazem), który powoduje że trawka jest bardziej zielona i się lepiej rozkrzewia....., zrobił to bo zaczął nam blednąć ten piękny zielony kolor który jest na zdjęciach... zobaczymy chociaż po koszeniu nasza trawa rośnie jak szalona.....
- co do groszku to posiałam też taki ozdobny,ale jest wielkości tych od dziewczyn- i tu pytanie, czy ten groszek jest wieloletni czy po prostu zawsze wsadza się nasionka, bo w tej kwestii jestem zielona.....
-zazdroszcze Ci kolorów liliowców, ja mam tylko pomarańczowe
uff rozpisałam się , nawet nie wiem czy wszystko, ale jak coś to dołoże...
a i ostatnie:
-zgadzam się z dziewczynami
alez Ciebie laska
Pozdrawiam Iwona
- giga45
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 lut 2008, o 12:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Och Iwonka tyle pochwał na raz , że aż się zaczerwieniłam. Nie ma problemu wyśle Ci co mogę i co mam, tylko jak nazbieram nasion, a uczep jak przekwitnie. groszek mój jest wieloletni i jest tam już od wielu lat po starym wlaścicielu. Myslę więc, że jak wysiejesz z nasionek ta potem juz go będziesz miała i miała. Dziękuję Ci za wszystkie miłe słowa i porady. Pozdrowienia- zajrzę znów za jakiś czas. Pa
-
- 50p
- Od: 27 lut 2008, o 12:44
- Kontakt:
Giga swietne to to ozdobne z koszykiem wiklinowych w srodku- sama robilas? to z brzozki? bardzo mi sie podoba!
No i nie moglam wytrzymac jak przeczytalam jeden komentarz - musialam na wlasne oczy zobaczyc i musze powiedziec ze piekna z Ciebie kobieta- a figure masz superasna! Sama bym taka chciala ale niestety ja typowy babochlopek jestem
Pozdrawiam!!!
No i nie moglam wytrzymac jak przeczytalam jeden komentarz - musialam na wlasne oczy zobaczyc i musze powiedziec ze piekna z Ciebie kobieta- a figure masz superasna! Sama bym taka chciala ale niestety ja typowy babochlopek jestem

Pozdrawiam!!!
Witaj Gosiu. Dawno już u Ciebie byłam, jak jeszcze basen był w fazie tworzenia i nei wiedziałaś, ze nasturcje to nasturcje a tu prosze opalanko, kąpiele... kompostownik się maluje..."luz blues"
Super bardzo mi się podoba. A szczawika Ci zazdroszczę bo sama za takim chodzę
Super bardzo mi się podoba. A szczawika Ci zazdroszczę bo sama za takim chodzę

z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- ZosiaM
- Od: 25 kwie 2007, o 14:46
witaj giguś nasza altana jest prawie gotowa trzeba tylko otynkować na dach daliśmy onduline jaka duża altana to nie wiem ale mieści się w parametrach wytyczonych przez p,z,d. jest pokoik i zaplecze no i wc do każdego osobne drzwi.giguś pomysł na użądzenie działki miałaś świetny skąd tyle kamieni nazbierałaś pozdrawiam zosia
Pozdrawiam i zapraszam do siebie
Moje pierwsze kroki w ogrodzie
Moje podróże,zdjęcia z ciekawych miejsc
Moje pierwsze kroki w ogrodzie
Moje podróże,zdjęcia z ciekawych miejsc
- Ave
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Giga, połaziłam po Twoich włościach i jestem zauroczona
Piekne roslinki - choćby super lilie i liliowce, u mnie sczawik tylko zielony z bordowym środkiem, a lilie w pąkach, a u Ciebie cudnie kwitną, no i ten gadżet na trawniku... Masz świetne pomysły, chyba nie będziesz miała za złe jak zgapie i zrobię u siebie ?
Nie mówiąc już o modelce w basenie i przy kompostowniku... tylko, że takiej figury , mimo zgapienia , niestety nie uda mi się zrealizować ;)
Fajnie tu u Ciebie i będę częściej zaglądać

Nie mówiąc już o modelce w basenie i przy kompostowniku... tylko, że takiej figury , mimo zgapienia , niestety nie uda mi się zrealizować ;)
Fajnie tu u Ciebie i będę częściej zaglądać

-
- Od: 14 cze 2008, o 21:31
- violetta
- 500p
- Od: 15 kwie 2008, o 20:00
Przyszłam i ja do ciebie i .... :o tyle mnie ominęło. Jak byłam ostanio to twój kochany M zaczął budować Basen. A teraz proszę, juz są w nim uskuteczniane kąpiele. Fajna sprawa w takie upalne dni jak na przykład dzisiaj. Groszek masz przepiękny. Taki obsypany kwieciem. Ja mam identyczny drugi rok jest u mnie. kwiatków ma nie za wiele jak na razie. A ten żólty kwiatek ,to jak już ktoś powiedział nachyłek okółkowy.
aha, i jeszcze jedno. Bardzo mi miło poznać cię i z imienia i z wyglądu. Figurka po prostu modelki.
aha, i jeszcze jedno. Bardzo mi miło poznać cię i z imienia i z wyglądu. Figurka po prostu modelki.
-
- Od: 14 cze 2008, o 21:31