Kasiu, piękne siewki i jak ładnie popikowane , a moja lobelia coś marnieje, niby powschodziła nieźle a jakoś coraz jej mniej, nie wiem co się dzieje, pleśni nie widać, cho....a by to wzięła .
Azofoska z czym to sie "je" wiem o niej tylko tyle , że to nawóz. Podpowiecie mi pod co moge sypnąć azofoskę czy moge pod kwiaty , iglaki, warzywa? W tm temacie to jestem zielona
Kasiu, azofoską możesz sypnąć pod kwiaty i iglaki, tylko nie po liściach, ja podsypuję w dookoła rośliny i mieszam delikatnie z ziemią natomiast pod warzywa daję tylko kompost lub obornik.
Ja kupuje azofoskę od kilku lat i sypię po wszystkich rabatach i warzywnych i kwiatowych ,pod krzewy , w zasadzie całą działkę, niczemu nigdy nie zaszkodziła a od kiedy stosuję to rośliny mam bardzo okazałe
Witaj Kasiu
Ja też sypię azofoskę pod krzewy i kwiaty.Tak jak napisała Maika sypie się wokół pnia rośliny w odległości ok.20 cm , mieszając azofoskę z ziemią.Średnio garść na każdy krzaczek. Azofoska,może być Polifoska, ma podobne działanie.
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.