Różanka w Sudetach, cz. 2
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Różanka w Sudetach, cz. 2
Do nas tez już dotarły róże od Gloryjki i są zadołowane .Dobrze ,że nie ma takich mrozów ,bo u mnie bezśnieżnie .Tylko ten ostry wiatr potęguje to uczucie zimna .Słonko też czasem zerka zza chmur i oby te wielkie minusy nas ominęły .Mam jeszcze 2 Harkneski z Auchana do posadzenia ,ale one siedzą w altance
- Rozeta

- Od: 30 paź 2010, o 20:02
Heniu,
czerwona różyczka faktycznie dodaje energii i stawia na nogi
! Pięknie rozrośnięty krzaczek i obficie kwitnący
. Jaka to odmiana?
Ja od zeszłej wiosny dosadzam u siebie właśnie takie intensywnie kolorowe róże: czerwone, pomarańczowe, intensywnie różowe i mixy kolorów. Bez nich rabaty z bladawcami wydawaly mi się bez wyrazu i bez efektu ... Potrzebuję jednak mocnych wrażeń estetycznych ...
. Kocham
i kolory!!!
czerwona różyczka faktycznie dodaje energii i stawia na nogi
Ja od zeszłej wiosny dosadzam u siebie właśnie takie intensywnie kolorowe róże: czerwone, pomarańczowe, intensywnie różowe i mixy kolorów. Bez nich rabaty z bladawcami wydawaly mi się bez wyrazu i bez efektu ... Potrzebuję jednak mocnych wrażeń estetycznych ...
- inka52

- Od: 5 lis 2009, o 11:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Heniu ta odpowiedz dotyczyła tych czeronych róz 
- JAKUCH

Mój ukochany kolorek i nie umiem sie juz doczekać na kwiaty Isabel R no i oczywiście innych różyczek .U nas mróz ,ale bez śniegu ,wiec mam trochę mieszane uczucia ,czy znów nie będzie ostrego cięcia 
- Dyskrecja

- Od: 22 lis 2010, o 20:01
Rozetko, ja uwielbiam czerwone róże, dodają ogrodowi wyrazistości, mam ich dość dużo, rosną na tzw. "rabacie czerwonej" i pojedynczo w różnych miejscach ogrodu, na zdjęciach przedstawiłam trzy odmiany, od lewego górnego rogu: Nina Weibull - floribunda, Ena Harknes - wielkokwiatowa i T. Jazz - kolumnowa pnąca. Aby nie przesadzić bladawce też
Tereniu, tak właśnie się zastanawiałam jak rozumieć Twoją odpowiedź na PW.
Jadziu, ja też już drepczę nogami z niecierpliwością, chciałabym wyjść do ogrodu i coś pożytecznego zrobić, ogarnąć pozimowy bałagan ale nie wiem kiedy to będzie, jeszcze wczoraj dopadało, w nocy było -5 st., śniegu jest jeszcze sporo, chociaż dzisiaj świeciło słońce i z dachów kapało.
Prosiłam Gosię aby przetrzymała u siebie moją Parfum, bo boję się aby nie padła w transporcie.
A to dla Ciebie Jadziu Duett, bardzo jestem ciekawa jaki będzie w nowym sezonie.

Tereniu, tak właśnie się zastanawiałam jak rozumieć Twoją odpowiedź na PW.
Jadziu, ja też już drepczę nogami z niecierpliwością, chciałabym wyjść do ogrodu i coś pożytecznego zrobić, ogarnąć pozimowy bałagan ale nie wiem kiedy to będzie, jeszcze wczoraj dopadało, w nocy było -5 st., śniegu jest jeszcze sporo, chociaż dzisiaj świeciło słońce i z dachów kapało.
Prosiłam Gosię aby przetrzymała u siebie moją Parfum, bo boję się aby nie padła w transporcie.
A to dla Ciebie Jadziu Duett, bardzo jestem ciekawa jaki będzie w nowym sezonie.

- JAKUCH

- Dyskrecja

Jadziu, oddałaś swój Duett?
, to taka piękna róża, ciekawe co dostałaś w zamian.
Zima nie daje za wygraną, dnie są piękne, bardzo ostatnio słoneczne ale w nocy było -11 st. U nas śniegu jest dużo, jeszcze też nie zdejmowałam okryć z róż, mam nadzieję, że te skoki temperaturowe im nie zaszkodzą.
Jadziu, ciekawa jestem jak Ty tniesz wiosną swoje wielkokwiatowe, ja w ub roku cięłam pędy na takiej wysokości gdzie miały średnicę ołówka, było to na wys. ok. 60 cm, rosły bardzo wysokie, osiągały nawet 1,80m, w tym roku chcę je przyciąć niziutko, już za drugim oczkiem, zagęszczą się i mam nadzieję na niższe, bardziej kompaktowe krzaczki.
Zima nie daje za wygraną, dnie są piękne, bardzo ostatnio słoneczne ale w nocy było -11 st. U nas śniegu jest dużo, jeszcze też nie zdejmowałam okryć z róż, mam nadzieję, że te skoki temperaturowe im nie zaszkodzą.
Jadziu, ciekawa jestem jak Ty tniesz wiosną swoje wielkokwiatowe, ja w ub roku cięłam pędy na takiej wysokości gdzie miały średnicę ołówka, było to na wys. ok. 60 cm, rosły bardzo wysokie, osiągały nawet 1,80m, w tym roku chcę je przyciąć niziutko, już za drugim oczkiem, zagęszczą się i mam nadzieję na niższe, bardziej kompaktowe krzaczki.
Heniu czy Bering R nie jest podobny do Ghita Renaissance właśnie ją kupiłam u kogoś tu na forum mnie zachwyciła i nie mogłam się jej oprzeć. Jak dobrze pójdzie będę miała jeszcze Sandrę Renaissance już się cieszę. Mam już kilka Renaissance bo mnie zachwycają.
- Dyskrecja

Danusiu, Bering nie jest podobny do Ghity, różnią się kolorem i budową kwiatów, Bering jest różowy z lekką nutą lawendy a Ghita typowy intensywny róż, mają też inny pokrój krzewu, chociaż obie są piękne i pachnące.
Ja też czekam na Sandrę, tak że w sezonie będziemy mogły porównywać.
Mają przyjść też z renesansowych Lea i Capricia. Mam nadzieję, że i tym będzie u mnie dobrze.
Ja też czekam na Sandrę, tak że w sezonie będziemy mogły porównywać.
Mają przyjść też z renesansowych Lea i Capricia. Mam nadzieję, że i tym będzie u mnie dobrze.
Heniu a ja poszukuję jeszcze z renaissance Line i Amelkę. Lina jest u Hajdrowskiego w ofercie ale on nie wysyła. Amelka była u Ewy ale w tym roku jej nie będzie miała.
- JAKUCH

Heniu wymieniłam na Gartespass i Rose der Hoffnung . Obie piękne i zdrowe Trochę mi jej było żal oddawać Koleżance nie podobało sie to ,że zmieniają kolory a mnie to sie podoba .Podobne są do mojej Speelwark
- Dyskrecja

Danusiu, Amelię poszukaj w kwietniu lub w maju u Kierzeka http://sklep.kierzek.pl/renaissance.html , na razie jeszcze nie zawiesił oferty ale jego róże dotąd były godne polecenia, ja u niego kupowałam trzy renesansowe Ghitę, Ninę i Amelię, byłam i jestem zadowolona, chociaż sadzonki były dość drogie ale za to w sporych donicach i z pączkami.
Jadziu, poczytałam o tych różach, też są piękne, będę do Ciebie zaglądać w sezonie, musisz koniecznie wstawić ich fotki.
A to jeszcze jedno wspomnienie

Jadziu, poczytałam o tych różach, też są piękne, będę do Ciebie zaglądać w sezonie, musisz koniecznie wstawić ich fotki.
A to jeszcze jedno wspomnienie

Heniudzięki za link już go kiedyś oglądałam ale nie widziałam tam tego czego szukałam. Zajrzę do niego jak mówisz, gdy będzie już miał ofertę.
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Duet najbardziej podoba mi sie w pąku. Te falbanki, kolorek na obrzeżu. Wygląda pięknie