Nad rzeczką, opodal krzaczka...
-
jarzebinka82
- 200p

- Od: 10 lip 2012, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Nad rzeczką, opodal krzaczka...
A to bym gafę strzeliła
. Dziękuję kochane za radę
. A słynne majowe przymrozki im nie zagrożą?
. Kurczę, tak nad nimi biadolę jakby były ze złota
, ale polowałam na te konkretne odmiany, więc się cieszę jak gwizdek
. Tym bardziej dziękuję za ustrzeżenie przed błędem. 
- Kriss1515
- 1000p

- Od: 15 cze 2012, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja wsadziłem obydwie do doniczek ze zwykłą ziemią do kwiatów.
Siedzą na oknach.
- ewa_rozalka
- 1000p

- Od: 10 cze 2012, o 12:18
Ale pamiętaj ,aby miały chłodno ,a nawet zimno ,tak dla nich będzie najlepiej .
-
koziorozec
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Jarzębinko,trafiłam do ciebie i widzę dużo zapału i piękną działeczkę do zagospodarowania,dobrze że są tacy ludzie bo świat jest piękniejszy,chętnie będę kibicować może przydam się też w jakichś radach

-- 17 mar 2013, o 10:46 --
Witaj Jarzębinko,trafiłam do ciebie i widzę dużo zapału i piękną działeczkę do zagospodarowania,dobrze że są tacy ludzie bo świat jest piękniejszy,chętnie będę kibicować może przydam się też w jakichś radach

-- 17 mar 2013, o 10:46 --
-
jarzebinka82
- 200p

Elu i Matro witajcie serdecznie!
Będzie mi miło, jeśli się tu pokręcicie dłużej. Chętnie skorzystam z każdej rady, bom jeszcze zielona
. Na razie działkowo nic się nie dzieje, bo pogoda...no, cóż zima się rozgościła i tylko przebiśniegi robią co mogą. A mieszkanko moje małe wygląda już jak dżungla, takie jest pełne roślinek złapanych okazjonalnie i czekających na możliwość posadzenia w gruncie
.
Niestety wiosny na razie ani widu, ani słychu
.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie!
Ps. Dziś właśnie M kupił okazjonalnie wiśnię "Łutówkę", za okazjonalną cenę w Biedronce
.
Niestety wiosny na razie ani widu, ani słychu
Pozdrawiam wszystkich serdecznie!
Ps. Dziś właśnie M kupił okazjonalnie wiśnię "Łutówkę", za okazjonalną cenę w Biedronce
- Sylwia85
- 1000p

- Od: 24 lut 2013, o 16:57
Witaj Kasiu bardzo serdecznie. Pozwoliłam sobie pokręcić sie na Twojej działeczce. Jeszcze tu wrócę
Jestem bardzo ciekawa wiosny u Ciebie.
Pozdrawiam
-- 17 mar 2013, o 19:18 --
Mąż kupuje roślinki, tylko pozazdrościć. Kasiu byłam wczoraj w biedronce i nie było drzewek. 
Pozdrawiam
-- 17 mar 2013, o 19:18 --
Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
- dorcia7

- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Będziesz miała ruch na działeczce-bo nie jeden będzie chciał się u Ciebie pokręcic 
-
jarzebinka82
- 200p

Dorotko cała przyjemność po mojej stronie! Kręćcie się ile chcecie
. Faktycznie dziwna sprawa z tą Biedronką, ale już tak się zdażało, że w jednej coś było a w innej nie
. U nas to mąż najczęściej w zimie robi zakupy, dlatego często piszę, że kupił jakąś roślinkę
. Zresztą to on mnie zaraził zielonym wirusem, więc się rozumiemy, jeśli chodzi o zakupy roślinne
. Zaraz jedziemy do castoramy na dalsze poszukiwania kółek z hamulcem do ławy, ciekawe z jakim cwiatkiem wrócimy
.
Na działeczce nadal zima. Posadzonych niedawno prymulek nie widać spod śniegu. Dopiero zaczynamy pierwszy sezon na działce, dlatego nie mam jeszcze nic do pokazania, ale obiecuję się poprawić zdjęciowo
. Z pola nasiennego (śmiesznie zabrzmiało
) przeżyły tylko 3 siewki kobei, 2 passiflory, czekam na wzejście lobelii i macierzanki piaskowej. Asarina wzeszła i wsiąkła (5 siewek), jednego dnia były a przez noc zniknęły bez śladu
. Sasanki nie wykiełkowały, z 3 wysianych paczek nie mam ani jednej
, a tak mi się marzyły! Gdyby komuś się rozpanoszyły za bardzo w ogrodzie, to ja chętnie zaadoptuję
, tylko na razie nie mam się czym odwdzięczyć (no chyba, że z domowych
). To by było na tyle jeśli chodzi o nowinki. Dalej czekamy na wiosnę
.
Pozdrawiam serdecznie!
Na działeczce nadal zima. Posadzonych niedawno prymulek nie widać spod śniegu. Dopiero zaczynamy pierwszy sezon na działce, dlatego nie mam jeszcze nic do pokazania, ale obiecuję się poprawić zdjęciowo
Pozdrawiam serdecznie!
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Kasiu jestem ciakawa zagospodarowania tych 450 m2.....łączy Nas wiele....teren ten sam
Będę zaglądać
Będę zaglądać
-
jarzebinka82
- 200p

Agnieszko witam Cię serdecznie w moich skromnych i szaro-burych progach. Hmmm to zabrzmiało tajemniczo, może jakieś szczegóły?
. Gdy tylko znajdę wolną chwile, a reczej parę chwil, to wpadnę z rewizytą
. Melduję posłusznie, że z Castoramy wróciliśmy z kółkami do ławy
, a 2 borówki amerykańskie odm. bluecrop, aronia "galicjanka" i nasionka okrągłej marchewki wskoczyły nam do koszyka przypadkiem
. Mam nadzieję, że to będzie smaczny rok
.
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Kasiu zapraszam serdecznie do siebie
Nic nie poprawia tak humoru jak zakupy...jaki u CIebie stan pogodowy? U mnie śnieży
Nic nie poprawia tak humoru jak zakupy...jaki u CIebie stan pogodowy? U mnie śnieży
Nie ma to jak zakupy na poprawę humoru.
Ja jestem zadowolona , że dostawa moich zakupów opóźnia się,bo miałabym ten sam problem co Ty Kasiu.
Ja jestem zadowolona , że dostawa moich zakupów opóźnia się,bo miałabym ten sam problem co Ty Kasiu.
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.
H. Jackson Brown
H. Jackson Brown
- Sylwia85
- 1000p

- Od: 24 lut 2013, o 16:57
Hej
Prawda nie ma to jak zakupy na poprawę nastroju. A w tym roku zima od nas nie chce odejść więc będzie dużo sadzenia i siania w ogrodzie:) Czyli to co lubimy:)
Pozdrawiam Sylwia
Prawda nie ma to jak zakupy na poprawę nastroju. A w tym roku zima od nas nie chce odejść więc będzie dużo sadzenia i siania w ogrodzie:) Czyli to co lubimy:)
Pozdrawiam Sylwia
Ogród początki - zapraszam serdecznie