
Tak to mniej więcej wygląda. Każda wędzarnia niezależnie od tego jak wygląda na zewnątrz, działa właśnie na takiej prostej zasadzie: palenisko, rura/tunel, beczka/komin i gotowe!!!
Marynatę trzeba dobrać do sposobu wędzenia, na zimno ciepło lub gorąco, bo od tego zależy ile soli ma być w zalewie. Szynki wymagające dodatkowo parzenia mają większy dodatek soli.
Moje pierwsze szynki były tak słone, że aż gębę wykręcało
 .
.

 ale narobiłaś smaku tymi szyneczkami.
  ale narobiłaś smaku tymi szyneczkami.



 . Inaczej sobie to wyobrażałam. Myślałam, że palenisko jest pod beczką. Ale w ten sposób to łatwiej jest kontrolować dym i ciepło
 . Inaczej sobie to wyobrażałam. Myślałam, że palenisko jest pod beczką. Ale w ten sposób to łatwiej jest kontrolować dym i ciepło  .
 .








 . Zawieruszyłam się gdzieś, jak ta wiosna
 . Zawieruszyłam się gdzieś, jak ta wiosna  . Teraz lecę nadrabiać zaległości wątkowe
. Teraz lecę nadrabiać zaległości wątkowe  . Zdjęcia będą, niech no tylko słońce wyjrzy
. Zdjęcia będą, niech no tylko słońce wyjrzy  .
.

 jeszcze dwa tygodnie i będzie kilkanaście stopni!!!
  jeszcze dwa tygodnie i będzie kilkanaście stopni!!! 
  
 .
. 
 
		
