Wiosna...tuż, tuż w wiejskim ogrodzie
Re: Wiosna...tuż, tuż w wiejskim ogrodzie
ciocia Dorota
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Już drugi rok się przymierzam do zakupów w Bergenii, ale ciągle coś mi staje na przeszkodzie
Teraz oczywiście tradycyjny brak funduszy 
- Rewi
- 1000p

- Od: 17 lip 2012, o 11:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Marysiu dziękuje
Dalej jest strasznie, ale muszę przyznać, że troszkę się uspokoiło (( tylko troszkę ))
Furtka do ogródka zasypana na wysokości 1,60m więc przeskoczyłam i trochę zsypałam śnieg z drzewek bo, aż mi się ich żal robiło te gałązki tak powyginane
Furtka do ogródka zasypana na wysokości 1,60m więc przeskoczyłam i trochę zsypałam śnieg z drzewek bo, aż mi się ich żal robiło te gałązki tak powyginane
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Iwonko jeden liliowiec mi wystartował i jest rośnie reszta nie wykiełkowała, ale jak na pierwszą próbę to jestem zadowolona
Ewuniu mewo jeszcze mam nadzieję , że ją nie załatwiłam
Helenko zwróciła mi na nią uwagę Lidzia ale nie wiem czy tam już kupowała, czy tylko znalazła. Ceny wcale nie są takie niskie, wolę szkółkę którą opisuję na wstępie.
Dorotko na razie zapytałam go o pewne rośliny z wątku czy ma (ponad 10) a zamawiać będę jak odpowie i napiszę coś o rozmnażaniu Cassandry
Ewuniu majowa chyba to tylko chwilowa sprawa
Ewuniu Rewi bo to mokry śnieg! mam nadzieję, że jutro słońce przyświeci i zacznie się topić
Ewuniu mewo jeszcze mam nadzieję , że ją nie załatwiłam
Helenko zwróciła mi na nią uwagę Lidzia ale nie wiem czy tam już kupowała, czy tylko znalazła. Ceny wcale nie są takie niskie, wolę szkółkę którą opisuję na wstępie.
Dorotko na razie zapytałam go o pewne rośliny z wątku czy ma (ponad 10) a zamawiać będę jak odpowie i napiszę coś o rozmnażaniu Cassandry
Ewuniu majowa chyba to tylko chwilowa sprawa
Ewuniu Rewi bo to mokry śnieg! mam nadzieję, że jutro słońce przyświeci i zacznie się topić
no jaka spryciulaRewi pisze: Furtka do ogródka zasypana na wysokości 1,60m więc przeskoczyłam
- Helios

- Od: 15 cze 2010, o 18:56
Dzięki za opinie.
Marysiu - czytałam o Twoich wrażeniach z tej starej szkółki. Problem w tym, że ja potrzebuję takiej, ze sprzedażą wysyłkową. Nie sądzę, żeby ta opisana przez Ciebie szkółka, prowadziła sprzedaż internetową.
Tu, w pobliżu Warszawki, ceny są czasami wręcz przerażające. Praktycznie prawie wszystkie moje roślinki są kupione przez internet, czasami z opłakanym skutkiem. Swojego czasu był świetny wątek z opiniami n/t sprzedawców, niestety został zamknięty.
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
- Maska

- Kontakt:
Helenko masz pw
-
elakuznicom
- 500p

- Od: 13 cze 2012, o 18:52
Marysiu nie mogę znależć tego -"mikro4" czy mogłabyś podać link do niego ? chciałam podejrzeć clematiski czy masz u siebie odmianę botaniczną clematisów ? jeśli tak to jak się u Ciebie
sprawują ? byłam dzisiaj leroy merlin były clematisy i inne pnącza ale nie kupiłam chociaż były chyba tańsze niż na all (ok 13,00)ale takie bidulinki i pomyślałam że jeszcze będą na giełdzie albo w ogrodniczych lub kogoś z Forum sprawdzonego i tak trzeba sadzić chyba po 15 maja bo podmarznąć mogą?-czy tak ??
pa pa...
Ela
sprawują ? byłam dzisiaj leroy merlin były clematisy i inne pnącza ale nie kupiłam chociaż były chyba tańsze niż na all (ok 13,00)ale takie bidulinki i pomyślałam że jeszcze będą na giełdzie albo w ogrodniczych lub kogoś z Forum sprawdzonego i tak trzeba sadzić chyba po 15 maja bo podmarznąć mogą?-czy tak ??
pozdrawiam Ela
Jest tam dużo odmian płomyków, liliowców, żurawek. Iglaków zatrzęsienie. Jodeł ponad 20 . Jak ja to mówię można tam kupić cuda na kiju. Róż natomiast prawie nie ma. Owocowych wcale. A w starej szkółce są.
ciocia Dorota
- Maska

- Kontakt:
Elu i ciociu Doroto oczywiście , że nie znajdziecie bo to jest miko4
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 7#p2112367
wybaczcie r
Elu, a z clematisami poczekałabym!
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 7#p2112367
wybaczcie r
Elu, a z clematisami poczekałabym!
- Maska

- Kontakt:
Dodam jeszcze, że dzień obudził mnie pięknym słońcem, mrozik -10 zima jaką życzyłabym sobie w grudniu no może styczniu, ale w marcu to już mniej. Jednak w słońcu serce rośnie. Idę się szykować na opuszczenie domu na dwa dni, bo przez warsztaty plecenia koszyków zostanę w Krakowie u dzieci przez co i mój kontakt z Wami może być mocno ograniczony. Bo u nich komputer jeden a osób będzie do niego 3 i tv też z komputera.
- slila1

- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Marysiu miłego wyplatania.
- survivor26

- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Baw się dobrze, a potem nas też nauczysz 
- zielonajagoda

- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Kontakt:
Piękne ma te kwiaty miko, ale ja już nic nie zamawiam
Miłego dnia, choć zimno, Marysiu.
Miłego dnia, choć zimno, Marysiu.