Ogród Marty

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Marty

Post »

Marto przy remontach tak jest od razu ma się dość, ale się nie poddawaj bądź optymistką , głowa do góry. Pomyśl niedługo będziesz miała w domku ładniej, a za nowymi oknami piękny wiosenny ogród.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
anias1
500p
500p
Od: 20 sty 2013, o 16:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marto :wit trzymaj się z tym remontem,u mnie straszna śnieżyca,jesteśmy odcięci dosłownie od świata.

Pozdrawiam cieplutko Ania :D
Zapraszam
Mój ogród - moja pasja
Pozdrawiam Ania :)
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dorotko,rzeczywiście nowe okna dały panoramiczny widok,ale jestem zmęczona,stare meble już wyniesione ,jutro zrywanie podłóg (w jednym pokoju),w poniedziałek malarze,a do malowania 2 pokoje hol i kuchnia ,już nie mam gdzie tego wynosić,ale po co się rozczulać trzeba temu podołać ;:223 ;:223

Aniu,zima nas też odcięła od świata,nigdzie dziś nie wyjeżdżałam samochodem,ale panowie niestety muszą bo ktoś musi pracować i jeszcze ten remont,ale potem będzie pewnie wielka satysfakcja ;:108 ;:138
Awatar użytkownika
Pacynka
500p
500p
Od: 16 lis 2012, o 19:04
Kontakt:

Post »

Marto, skrupulatnie przejrzałam wszystko :] W Krakowie kupujesz amorki, a w świętokrzyskie na grzyby jeździsz ... no popatrz Ty, cóż za zbieg okoliczności ;)
Dołączam do osób zachwyconych naparstnica rdzawą! Ja również chyba jej nie znałam wcześniej.
Białe floksy masz olbrzymie! Dodatkowo masz floksy w różnych kolorach, bardzo je lubię :]
Piszesz, że rośliny podlewasz gnojówką. Z roślin czy taka 'prawdziwą'..?
Ścieżka wśród dzielżanów i rudbekii malownicza. Czy bardzo rozrastają Ci się dzielżany? Chyba są dość ekspansywne.
Które rośliny towarzyszą Ci 'od zawsze' ? Pisałaś o wysokiej rudbekii Twojej Babci. Co jeszcze? Wiesz, że ciekawa jestem tych babcinych starych roślin ;)
jagna971
---
Od: 11 mar 2008, o 21:17

Post »

Marto, zanim dojdzie ta nasza upragniona wiosna, będziesz już po remoncie :lol:.
Awatar użytkownika
anias1
500p
500p
Od: 20 sty 2013, o 16:27

Post »

Mato :wit Agnieszka-Jagna ma rację,że zanim doczekamy się wiosny będzie już po remoncie.I z nową energią i radością zajmiesz się ogrodem.

Pozdrawiam cieplutko Ania :D
Zapraszam
Mój ogród - moja pasja
Pozdrawiam Ania :)
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko,jak lubię twój ogonek on mnie rozbraja,dzięki za wsparcie.

Aniu nie mogę doczekać się takiego momentu:po remoncie i w ogrodzie ;:138
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pacynko,czy masz na myśli taką prostą ścieżkę,z lewej strony Dzielżany,a z prawej jest Języczka pomarańczowa ona jest dość wysoka w dali jest Rudbekia.Ta ścieżka jest prosta bo idzie tam rura z gazem i nie mogłam zakręcać.Dzielżany nie są ekspansywne-może jest ich dużo bo ja ich już 7lat rozmnażam i rozsadzam i zrobił się taki mur kwiatowy,.Jak zakładałam ogród to zaczęłam gromadzić piwonie i dalej dokupuję nowe odmiany,nie mam dużo zdjęć piwonii ale myślę,że w tym roku pokażę wszystkie.Poza tym z babcinych kwiatów są Ostróżki uwielbiam je bo u mojej babci i w każdym innym ogródku były ostróżki w różnych odcieniach niebieskiego po granat i fiolet,były wspomniane piwonie ,duże rudbekie przewieszające się przez wiklinowy płot,były obowiązkowo dalie,te o olbrzymich kwiatach(dziś o nie trudno ,kupisz za olbrzymy a masz małe),były floksy pachnące,łubiny,dzwonki,lilie i róże.Jak było święto Matki Bożej zielnej to wszystkie te kwiaty razem z ziołami miałam w wielkim bukiecie i biegłam do kościoła bo zawsze całe wakacje spędzałam u dziadków na wsi.Kochałam ich nad życie a ja byłam dla nich królewną-i myślę ,że dało mi to wielką siłę i przykład na życie,przeżyłam tam najpiękniejsze chwile .

Rośliny,podlewam przefermentowaną gnojówką pochodzącą od gołębi (nawóz gołębi mam od koleżanki),ale można zrobić gnojówkę z pokrzyw tylko nie mogą być kwitnące :wit ;:3
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Wszystkie kwiatuszki ,które wymieniłaś ,mam u siebie w ogrodzie .To żelazny kapitał ogrodowy .Bylam teraz w ogrodzie ,ale wszystko jeszcze pod śniegiem niestety. :cry:
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Martusia po remoncie spojrzysz szczęśliwym okiem i zadowoleniem.Mnie czeka remont domu w lecie a do tego jeszcze ogrodu.Trzymam kciuki. ;:138
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Marto...trafiłam do Ciebie i juz pierwsze zdjęcie z amorkiem mnie ujęło... :D
Masz piekny ogród, taki jak chciałabym mieć...pełen niespodzianek i tajemniczych zakatków, z krętymi ścieżkami...Ja wciąż mój obsadzam, czym się da, ale ciągle jeszcze za dużo trawnika ;:108 Wyczytałam, że mamy podobny areał :) - u mnie 40 a.
Bardzo współczuję remontu, ale i zazdroszczę - nas właśnie w tym roku czeka wymiana okien i już się boję...zwłaszcza że są nietypowych rozmiarów ;:oj
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Więc posiałam sobie goździki i pajęcznicę ,od razu mi się lepiej zrobiło.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewciu-gajowa,dziękuję za wizytę i cieszę się ,że się podobało .
Ten remont to okropna sprawa,nie uwierzysz,ale odkładałam go przez 5 lat,w końcu już dłużej nie mogłam,u mnie też nietypowe okna,ale firma przyjeżdża mierzy i zakłada-poszło gładko.Najgorsze myślę przede mną bo ściany tragiczne i muszą kłaść gładź a potem szlifować i to wszystko jutro się zaczyna pozdrawiam :wit ;:3

-- 17 mar 2013, o 14:38 --

Ewciu, nie bądź taka honorowa może z ogrodu coś sobie wybierzesz (nie ze spisu) ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jonatanko trzymaj mocno kciuki za mnie .Wszystkie wasze dobre i miłe słowa dodają mi siły i może troszkę mniej się boję,tej domowej zawieruchy
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Marto my wszystkie jesteśmy z Tobą, będzie dobrze. Ja miałam remont domku taki gruntowny trwający prawie dwa lata. Nadal cały czas coś się robi w kwietniu czeka mnie remont tarasu i balkonu. Mam swojego pracownika to mój mąż, dokładny bardzo, ale powolny :evil: W zeszłym roku we wrześniu zaczął flizować łazienkę ( o bardzo małej powierzchni) a skończył niedawno pod koniec lutego. Teraz widzisz wszystko jest do przeżycia ;:306
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”