.Ja swoje wysadzam do gruntu pod koniec kwietnia .Do przymrozków jeszcze nie wschodzą a po 15 maja już ładnie moga wschodzić .
 .Ja swoje wysadzam do gruntu pod koniec kwietnia .Do przymrozków jeszcze nie wschodzą a po 15 maja już ładnie moga wschodzić .  

To moim zdaniem jedna z najpiękniejszychewa w pisze:A co to za dalia? ma jakąś nazwę? jest śliczna
 Tsuki Yori No Shisha!
  Tsuki Yori No Shisha!

W daliowych katalogach jej nie ma, znalazłam jej zdjęcia na kilku zagranicznych blogach, ale też bez nazwy. Już kiedyś o nią pytałam, ale pozwolę sobie wrzucić zdjęcie jeszcze raz. Może ktoś ją rozpozna?
  W daliowych katalogach jej nie ma, znalazłam jej zdjęcia na kilku zagranicznych blogach, ale też bez nazwy. Już kiedyś o nią pytałam, ale pozwolę sobie wrzucić zdjęcie jeszcze raz. Może ktoś ją rozpozna?
Wyczytałam tu na forum, że można tak zrobić i mam na razie jedną sadzonkę, a na jej miejscu wyrastają 3 kolejne.Yvona pisze:Można uszczykiwać dalie, które już odbiły?

Dokładnie.basiurek007 pisze:zastanawiam sie jeszcze czy przed wsadzeniem do gruntu namoczyc je przez noc w wodzie , bo są trochę pomarszczone