Wiosna...tuż, tuż w wiejskim ogrodzie
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Wiosna...tuż, tuż w wiejskim ogrodzie
Aha, bo ja w drugiej części pudełka wysiałam P. Julia Correvon (włoski) i coś nie wychodzi ,ale oczywiście dam mu szansę 
- korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu czekaj cierpliwie może nasionka mają dłuższy czas kiełkowania. Ja tak cały czas naiwnie czekam na akanty, lobelie, chyba czas przestać wypatrywać jakiekolwiek kiełki.
Czy u Ciebie też tak wieje.
Czy u Ciebie też tak wieje.
- adamiec

- Od: 4 mar 2010, o 19:30
Marysiu to ja czytałam na Twojej 28 stronie link od zielonej jagody o powojnikach i powiedziałam Jance 
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Też mam powojnik tangucki ze swojego siewu z nasionek kupionych.Siałam 2 lata temu,pod koniec lata wsadziłam na docelowe miejsce,a w ubiegłym roku na kilka sztuk jeden kwitł kilkoma kwiatami.Mam nadzieję,ze w tym roku jak nie przemarznie pokaże na co go stać.
- Rewi
- 1000p

- Od: 17 lip 2012, o 11:50
- Kontakt:
Ładne zdjęcie tych niebieskich kwiatuszków
Zasiewy zieleniutkie oby więcej
to zaraz zaczną szaleć 
Zasiewy zieleniutkie oby więcej
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
- Helios

- Od: 15 cze 2010, o 18:56
Sądziłam, że znajdę wiosnę, a tu zima w najlepsze.
U mnie jest tak pochmurna, że z moich siewek zrobiły się niteczki. Muszę coś nabyć do doświetlania ale za bardzo nie wiem co i jak.
Może jakieś podpowiedzi?
Czytam o Twoich doświadczeniach z powojnikami, to moja pięta achillesowa. Wyraźnie nie mam do nich ręki, a są takie piękne.
O sianu z nasion nawet nie myślę. Potrzebowałabym jakichś żelaznych odmian, może się wtedy uda.
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Ogród Heleny cz.3
- Maska

- Kontakt:
Dorotko cierpliwość ..... ble ble wcale nie jestem cierpliwa .Kupiłam dwie begonie jedna wystartowała a w drugiej stale grzebię i szukam listków
Jak mi akanty ładnie podrosną i będą miały wszystkie właściwej listki (niektóre już mają!) to się umówimy w Krakowie (ja będę z doniczką na wierzchu) i dostaniesz roślinkę, albo dwie na wszelki wypadek
Wieje momentami więcej, ale nie łażę specjalnie bo jutro jadę na warsztaty wyplatania koszyków, a dzisiaj coś mi gardło dawało znać o sobie
Irenko no widzisz, a tu żal że nie jej dałam link tylko Tobie
Małgosiu moje ładnie poszły jak burza, ale zobaczymy jak będą rosły dalej
Ja niegdysiejsze siewki porozdawałam i moja ślicznie kwitła w danym roku, a na następny kupiłam dom i chciałam go przenieść i nie przyjął się. Od koleżanki dostawałam siewki i nie chciały się przyjąć nie wiedziałam dlaczego, a ja sadziłam przy siatce od sąsiadów i potem okazało się, że wszystko mi ich kury wyjadały
Ewo dzisiaj nieśmiało poświeciło a to okno od płd,wsch. i może im to pomoże. A Ty biedna jak odkopana - przestało już sypać?
Helenko żelazny do siania to niby tangucki, ale też różnie bywa
Moje doświadczenie jest nikłe , bo i moje powojniki u mnie nie wyglądają imponująco. Właściwie w ogóle nie wyglądają, ale zdobywam doświadczenia i mam zamiar dochować się pięknych roślin, wszystko zależy co wyjdzie po zimie, a co przepadnie. Mam jeszcze ślicznego z drobnych od Małgosi też nie wiem czy się przyjmie, bo sadziłam go późną jesienią! Helenko nie jestem autorytetem w tej dziedzinie 
Wieje momentami więcej, ale nie łażę specjalnie bo jutro jadę na warsztaty wyplatania koszyków, a dzisiaj coś mi gardło dawało znać o sobie
Irenko no widzisz, a tu żal że nie jej dałam link tylko Tobie
Małgosiu moje ładnie poszły jak burza, ale zobaczymy jak będą rosły dalej
Ja niegdysiejsze siewki porozdawałam i moja ślicznie kwitła w danym roku, a na następny kupiłam dom i chciałam go przenieść i nie przyjął się. Od koleżanki dostawałam siewki i nie chciały się przyjąć nie wiedziałam dlaczego, a ja sadziłam przy siatce od sąsiadów i potem okazało się, że wszystko mi ich kury wyjadały
Ewo dzisiaj nieśmiało poświeciło a to okno od płd,wsch. i może im to pomoże. A Ty biedna jak odkopana - przestało już sypać?
Helenko żelazny do siania to niby tangucki, ale też różnie bywa
ja niestety mam to samo i nie wiem co robię żleHelios pisze: Czytam o Twoich doświadczeniach z powojnikami, to moja pięta achillesowa. Wyraźnie nie mam do nich ręki, a są takie piękne.![]()
O sianu z nasion nawet nie myślę. Potrzebowałabym jakichś żelaznych odmian, może się wtedy uda.
- konwalia12
- 1000p

- Od: 24 lut 2012, o 19:59
Marysiu, jaka dzisiaj u Ciebie pogoda?
U mnie to szkoda gadać....

U mnie to szkoda gadać....
Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
- konwalia12
- 1000p

- Od: 24 lut 2012, o 19:59
Tak? A gdzie dokładnie mieszkasz?Maska pisze:Aniusiu witam Cię serdecznie w moim ogrodzie i dziękuje za pochlebne słowa, ale daleko mu do takiego jak mówisz. Jeszcze wiele pracy muszę włożyć i wysiłku ale na pewno będę go dopieszczaćLimanowa - to prawie sąsiadka!
Ogród w lasku
- Maska

- Kontakt:
Aniusiu u mnie oczywiście śnieg i -4 już, a sąsiadka bo Limanowa niedaleko Krakowa i mam dużo znajomych pochodzących z Limanowej i okolic i nawet dach robiła mi ekipa z Limanowej, mój pierwszy kot przywiózł mi kolega od mamy z Limanowej. Widzisz to prawie jak sąsiedztwo 
- zielonajagoda

- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Kontakt:
Marysiu, też to zauważyłam, kury mają bardzo dłuuugie szyje, jak zechcąMaska pisze: Od koleżanki dostawałam siewki i nie chciały się przyjąć nie wiedziałam dlaczego, a ja sadziłam przy siatce od sąsiadów i potem okazało się, że wszystko mi ich kury wyjadały![]()
![]()
Marysiu ja tak szukałam czy kobea wschodzi i jedna załatwiłamMaska pisze:[bcierpliwość ..... ble ble wcale nie jestem cierpliwa .Kupiłam dwie begonie jedna wystartowała a w drugiej stale grzebię i szukam listków![]()
Pozdrawiam. Ewa
- Helios

- Od: 15 cze 2010, o 18:56
Sądziłam, że to tylko ja jestem takim laikiem powojnikowym.
Mam pytanie do wszystkich: Czy wiecie coś n/t Szkółki Bergenia (koło Krakowa)? Obejrzałam ich ofertę i jestem pod wrażeniem.
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny cz.3
Ogród Heleny cz.3
-
Keetee

- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Marysiu ...ciekawa jestem co Ci wpadło w oko u miko4..polecam tego kolege...bardzo