Kosmosy z liliami do skopiowania.
Ogrodowe zacisze Mandragory
- constancja
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 sie 2012, o 23:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogrodowe zacisze Mandragory
Milenko, Ty płaczesz, że u Ciebie poprószyło. U mnie śniegu około 50 cm i -14*C było rano..... teraz już -9*C.
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
- imwsz

- Od: 22 lip 2011, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
To teraz już rozumię dlaczego się przeprowadziłaś
bo u mnie obecni -14 
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
-
Miriam

- Od: 16 lip 2011, o 12:31
Kosmosy,onętki,warszawianki,pod takimi nazwami można spotkać te delikatne kwiatuszki.Mam same pojedyncze,na Forum pierwszy raz zobaczyłam dubeltowe.Powojnik obejrzałam,kwiaty niewielkie,więc pewnie ich dużo będzie miał,jasne towarzystwo podkreśliłoby jego urodę.To zdjęcie z torami to jak o życiu...wiemy,co jest tu a dalej?Trzeba dojść,żeby zobaczyć
Bardzo chciałam wysiać trawę pampasową,ale nie było nasionek
Długo czekałaś na wschody?Bardzo jestem ciekawa,ile urośnie w ciągu sezonu.Cudowny klimat robi w ogrodzie
Miałam kupną sadzonkę, ale zmarnowałam przez niewłaściwe przechowywanie
Jak tam zdrówko,lepiej?
Bardzo chciałam wysiać trawę pampasową,ale nie było nasionek
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
- Josephine_83
- 200p

- Od: 23 wrz 2012, o 09:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękne kosmosy!
zakochałam się! W krakowie też śnieg i -1... W sobotę ma być -15 
Josephine_83 ;)
Największe szczęście na świecie, leży na końskim grzbiecie
Storczyki Takie Takie Ogródkowe plany Josephine
Największe szczęście na świecie, leży na końskim grzbiecie
Storczyki Takie Takie Ogródkowe plany Josephine
- Mandragora

- Od: 25 maja 2008, o 16:18
Agnieszko - jeszcze chwilę wszyscy musimy zacisnąć co się da (pośladki, zęby itp.)
Póki co u mnie -3...
Zapowiadają wiatry na południu, czyli u mnie na bank będzie wygwizdowo jutro
Miisiu - miło, że wpadłaś i cieszę się, że Ci się podoba
Fruwalki - sympatyczna nazwa
W sumie ciekawe, skąd wzięła się nazwa kosmos - czy aż tak te kwiaty przypominają np. gwiazdy?
Madziu - a wiesz, że nawet nie wiem? Pewnie standardowa, jasna. Ja pewnie też dokupię trochę sadzonek traw ozdobnych, jakoś specjalnie nie liczę, żeby z tego wysiewu coś wyszło
Joasiu - bardzo lubię klima domu naszej (bo to bardziej Ciocia mojego M.) Cioci - to stary, drewniany dom, dookoła kwitną sielsko-wiejskie kwiaty, na granicy działki rosną wiekowe modrzewie, zza którymi wznosi się Skrzyczne
No i zawsze można załapać się na domowy kompot
Jadziu - to mi miło, że do mnie wpadłaś
Z marcinkami zrobię tak, jak radzicie z Agnieszką - może małą kępkę wprowadzę do ogrodu
Iwonko - sprawdziłam i kosmos można wysiewać do gruntu III - V. Kwitnie VII - X. Mój z wysiewu jak dobrze pójdzie, będzie wyglądał tak:

Ewka - specjalnie wyniosłam się z kujaw w góry, bo tu mniej śniegu (paradoks jakis?)
A tak na poważnie, to Ci współczuję
Ilonka - hehe napisałam to powyżej do Ewy, nie przeczytawszy Twojego wpisu
Coś w tym jest
Mirko - na wschód pampasowej czekałam dość długo, ale zabij mnie, nie pamiętam teraz dokładnie, około tygodnia chyba. No i przez kolejne jakieś 3 tyg. urosła jak widać.. 0,5 cm. A zdrówko lepiej - wchodzę teraz w etap "zasmarkania", patrząc na eMa, potem powinien być etap suchego kaszlu, ale mam nadzieję aż tak daleko nie wyewoluować jak On
Josephine - nie strasz! -15 owszem, ale w Suwałkach (tak widziałam w tv, ale jak wiadomo - tam kłamią
)
Miisiu - miło, że wpadłaś i cieszę się, że Ci się podoba
Madziu - a wiesz, że nawet nie wiem? Pewnie standardowa, jasna. Ja pewnie też dokupię trochę sadzonek traw ozdobnych, jakoś specjalnie nie liczę, żeby z tego wysiewu coś wyszło
Joasiu - bardzo lubię klima domu naszej (bo to bardziej Ciocia mojego M.) Cioci - to stary, drewniany dom, dookoła kwitną sielsko-wiejskie kwiaty, na granicy działki rosną wiekowe modrzewie, zza którymi wznosi się Skrzyczne
Jadziu - to mi miło, że do mnie wpadłaś
Iwonko - sprawdziłam i kosmos można wysiewać do gruntu III - V. Kwitnie VII - X. Mój z wysiewu jak dobrze pójdzie, będzie wyglądał tak:

Ewka - specjalnie wyniosłam się z kujaw w góry, bo tu mniej śniegu (paradoks jakis?)
Ilonka - hehe napisałam to powyżej do Ewy, nie przeczytawszy Twojego wpisu
Mirko - na wschód pampasowej czekałam dość długo, ale zabij mnie, nie pamiętam teraz dokładnie, około tygodnia chyba. No i przez kolejne jakieś 3 tyg. urosła jak widać.. 0,5 cm. A zdrówko lepiej - wchodzę teraz w etap "zasmarkania", patrząc na eMa, potem powinien być etap suchego kaszlu, ale mam nadzieję aż tak daleko nie wyewoluować jak On
Josephine - nie strasz! -15 owszem, ale w Suwałkach (tak widziałam w tv, ale jak wiadomo - tam kłamią
- Mandragora

A dla wszystkich przemiłych Gości
, wytęsknionych słońca i ciepła, kilka letnich fotek z ogródeczka (w sumie to ogródeczunia, bo ma 56 m2)
mojej Mamy, w którym czasem też coś dłubię latem 

Zapomniałabym dodać, że Teściowej kupiłam ślicznego biało-fioletowego fiołka, oczywiście ukradziony listek już nogę moczy

A oficjalnie dostałam wilczomlecza - ephorbia milii (wersja mini):

Zapomniałabym dodać, że Teściowej kupiłam ślicznego biało-fioletowego fiołka, oczywiście ukradziony listek już nogę moczy

A oficjalnie dostałam wilczomlecza - ephorbia milii (wersja mini):

- maliola

- Od: 26 cze 2012, o 16:01
Witan, twój kosmos pełny to taki pod astry nawet mi wygląda. Zdjęcia z ogródka Twojej Mamy super - właśnie mam dawa takie brzozowe pnie, na których w tym roku też planuje posadzić petunie. Na jedną nawet taki metalowy sagan od sasiada wycyganiłam
A to białe kwitnące to hibiskus? Śliczne!
-
Pashmina2006

- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
- Mandragora

Olu - po tych pniach widać moją miłość do brzózek
Zresztą moja Mama też je b. lubi. Tak, to białe to hibiskus. Drzewko wdzięcznie co roku oblegane przez mszyce
A Mama zakochała się w różach, ma w ogródku 4 albo 5 plus ta wielka za płotem - na takie areały to naprawdę pokaźna ilość
Madziu - fakt, Mama za ogródkiem ma bajkowo - wielka łąka, a potem widok na góry. Straszą, że długo ta łąka się nie uchowa, jakiś deweloper na pewno niebawem wybuduje tam kolejne osiedle. Nieuniknione, ale póki co cieszymy się spokojem (na łące, bo sam ogródek wielkiej intymności nie ma - po obu stronach sąsiedzi, nad - też). Całe szczęście warunki zabudowy pozwalają tylko na niskie bloki.
Madziu - fakt, Mama za ogródkiem ma bajkowo - wielka łąka, a potem widok na góry. Straszą, że długo ta łąka się nie uchowa, jakiś deweloper na pewno niebawem wybuduje tam kolejne osiedle. Nieuniknione, ale póki co cieszymy się spokojem (na łące, bo sam ogródek wielkiej intymności nie ma - po obu stronach sąsiedzi, nad - też). Całe szczęście warunki zabudowy pozwalają tylko na niskie bloki.
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Piękny ogród ma twoja mamcia....sterylnie i czysto 
Milenko,ładna działeczka twojej mamy,wypielęgnowana,zadbana.Hibiskus super.
- colli28
- 500p

- Od: 2 cze 2012, o 22:16
Mandragora wpadłam do ciebie z rewizyta piękne masz widoku z ogrodu zazdroszczę i to bardzo pozdrawiam cieplutko 
-
deszczowymaj
- 200p

- Od: 9 sty 2013, o 21:42
Milenko Ogród Twojej mamy ....cudaśny
wypielęgnowany i do tego bardzo przytulny
..marzenie..
..marzenie..
Joanna
- zielonajagoda

- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Kontakt:
O to ja sobie wysieję go do gruntu, jak już pójdzie sobie precz to co mamy za oknem. Miejsca na parapetach mam mało i trzymam je na pomidory i dynie i do tego trójka skaczących łobuzów dewastuje co popadnie. Aby do wiosny.... 
Cudne fotki - i takiż ogród
Cudne fotki - i takiż ogród
- Renata1962
- 1000p

- Od: 24 lut 2011, o 16:44
Piękny ogród brawa dla mamy 
wilczomlecz takie maleństwo a tak cudownie kwitnie
wilczomlecz takie maleństwo a tak cudownie kwitnie