Działka nr 30 - safiori
- giga45
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 lut 2008, o 12:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
ale Safiori u Ciebie ładnie. Hosta taka wielka, matko kiedy moje takich rozmiarów dosięgną? No właśnie kwiatki te żółte o których pisała Iza mam ich pełno bo rozrastaja sie szybko i nie wiedziałam, że posadzone wokół drzew dadzą taki świetny efekt. I jeszcze jedno ten dzwonek skupiony mam 1 szt teraz dopiero zobaczyłam u Ciebie, że to to samo- jak go mam rozsadzic aby bylo więcej??/
:P . Pozdrawiam i zapraszam do siebie. Pa,

Te żółte kwiaty to tojeść (jeden z gatunków oczywiście nie znam drugiego członu nazwy
) Ja nie miałam zupełnie pomysłu co posadzić pod drzewem bo nic specjalnie nie chciało rosnąć . Kiedyś dostała kilka sadzonek tego kwiata i przez 3 lata tak ładnie mi obrosło wkolo drzwa. Nie mam teraz problemu z chwastami i wybiegniętymi roślinkami.
Dzwonek rozesłany rozmnaża się przez kłącza, ani sie obejrzysz a bedziesz miała pelno sadzonek. Zakwita w drugim roku.
Chosty faktycznie dobrze się czuja w moim ogrodzie bo nie mam za dużo słońca.

Dzwonek rozesłany rozmnaża się przez kłącza, ani sie obejrzysz a bedziesz miała pelno sadzonek. Zakwita w drugim roku.
Chosty faktycznie dobrze się czuja w moim ogrodzie bo nie mam za dużo słońca.

gagawi Glicynia jest biała z żółtym oczkiem na ty zdjeciu troszeczkę widać

U mnie zakwitła po 7 latach ale może to moja wina bo ja bardzo mocno cięłam na wiosnę zanim się dowiedziałam że dopiero po kwitnieniu i na jesień można ciąć. Jakbys chciała tojeść to mogę ci wysłać, ona się rozrasta w tempie błyskawicznym .

U mnie zakwitła po 7 latach ale może to moja wina bo ja bardzo mocno cięłam na wiosnę zanim się dowiedziałam że dopiero po kwitnieniu i na jesień można ciąć. Jakbys chciała tojeść to mogę ci wysłać, ona się rozrasta w tempie błyskawicznym .

- ewkapaw
- Od: 10 sty 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj - działeczka ładna i zadbana . Jak to dobrze wędrować po waszych ogrodach , popatrzeć i można coś sobie "odgapić ". Hamaczek dla kwiatków i trojeć pod drzewem . Jutro jak będę na swojej działce oczami wyobraźni muszę to zobaczyc i jak będzie ok - zrobić . 

Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
- Ave
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Safiori, jak dobrze, że do mnie zajrzałaś, a ja miałam możliwość wpaść z rewizytą 
Wyglada na to, że nasze ogródki są podobnie oświetlone
czyli cieniste - może będę mogła skorzystać z Twojego doświadczenia i podpatrzeć jakie roślinki mogę posadzić u siebie
Twój ogród bardzo mi się podoba, masz wspaniałe okazy i taką różnorodność... a jakie fajne lokalizacje roslinek - np. ta trojeść pod drzewami i kwiatki w hamaku. A możesz zdradzić jak je tam posadziłaś ? Ogród wypielęgnowany, zachwycający. Naprawdę masz super pomysły.

Wyglada na to, że nasze ogródki są podobnie oświetlone

Twój ogród bardzo mi się podoba, masz wspaniałe okazy i taką różnorodność... a jakie fajne lokalizacje roslinek - np. ta trojeść pod drzewami i kwiatki w hamaku. A możesz zdradzić jak je tam posadziłaś ? Ogród wypielęgnowany, zachwycający. Naprawdę masz super pomysły.
Ave Hamaczek jest własnej produkcji a rośliny są posadzone we worku z ziemią . Worek 50 l, na środku wycięłam dziurę i w to okienkdo wsadziłam kwiaty . Trzeba tez nakłuć worek pod spodem zeby nadmiar wody z podlewania mógl sie przelać. Na początku widać ten worek ale jak kwiaty się rozrosną to go przykryją.