Z grubsza przeleciałam twój wątek, w szczególności zatrzymując się na kwiatach - masz ich sporo. Zasiewy też widzę na parapecie
Ogródek-kalejdoskop-lojki
- jode22
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 22 lut 2011, o 14:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek-kalejdoskop-lojki
Witaj Jolu. Przyszłam z rewizytą.
Z grubsza przeleciałam twój wątek, w szczególności zatrzymując się na kwiatach - masz ich sporo. Zasiewy też widzę na parapecie
. Zainteresował mnie na str. 32 - czy to oset czy szczodrak krokoszowaty 
Jolu pracujesz jak mróweczka, ależ mam zapał. Dziwaczka już też posiałaś ,ja mam bulwy dziwaczka , ale moje zimują jeszcze w piasku z trocinami?(kłącza oczywiście), nasionka tez mam , jednak nic z nimi jeszcze nie robiłam.
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.
H. Jackson Brown
H. Jackson Brown
- lojka 63

- Od: 4 wrz 2011, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Witaj Jolunia ten na pozór ciekawy kwiat to oset ale nie z tych zwyczajnych małych polnych tylko taki gigant nie wiem skąd się biorą ale u nas zasiewają się same i to w najbardziej nieodpowiednim miejscu dobrze wyglądają jako solitery na przestrzeni bo dopóki się nie zestarzeją ich liście są rozłożyste i dekoracyjne trafia się taki 1lub dwa nie wiadomo kiedy ,gdzie i dlaczego.Potem trzeba wyciąć bo są brzydkie ale dobre i troszkę urozmaicenia.A może u mnie to oset a tak naprawdę to ten szczodrak bo tego to nie znam.Jak znajdę zdjęcie pokarzę go w całości.
Julianno jeśli chodzi o dziwaczka to ja jestem bardzo niecierpliwa i chcę mieć już a czasami to jest za wcześnie wystarczy jak posadzisz kłącza ja posiane muszę pilnować ,podlewać i utrzymać samą siebie w ryzach żeby nie posadzić przed 15 maja bo umarzną już nie raz tak się zrobiłam na szaro i dalej mi nie przemówi do rozumu.
W tej chwili mam przepikowanych jakieś 20 dziwaczków troszkę na pewno rozdam a resztę zamierzam zrobić poletko dziwaczkowe na starej górce tylko jakoś to muszę zabezpieczyć przed sarenkami.Dzisiaj robię pierogi przerabiam spódnicę ,płaszcz koleżance i w końcu pikowanie aksamitek i chabrów.Właśnie przyjechałam od lekarza i dowiedziałam się że już nie przyjmuje na ubezpieczalnie i rób sobie babo co chcesz a trzeba mi wypełnić dokumentacją na komisję i jak tu nie kląć na tych.....
Jak tylko znajdziesz coś ciekawego służę moimi fotkami.

Julianno jeśli chodzi o dziwaczka to ja jestem bardzo niecierpliwa i chcę mieć już a czasami to jest za wcześnie wystarczy jak posadzisz kłącza ja posiane muszę pilnować ,podlewać i utrzymać samą siebie w ryzach żeby nie posadzić przed 15 maja bo umarzną już nie raz tak się zrobiłam na szaro i dalej mi nie przemówi do rozumu.
Jak tylko znajdziesz coś ciekawego służę moimi fotkami.
- lojka 63

- Kontakt:
- Renata1962
- 1000p

- Od: 24 lut 2011, o 16:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jolu na parapetach tłoczno ale jak się zrobi ciepło roślinki powędrują do słoneczka
Jolu co to za gigant na końcu rabatki?
- lojka 63

- Kontakt:
To jest dziewanna też samosiejka i tak samo w nieodpowiednim miejscu ale jak to z samosiejkami bywa nie wiadomo gdzie jej korzenie więc nie przesadzam jak wykwitną to kasuję bo te akurat jak stare to nie ładne ziemia u mnie jałowa więc kwiatu wielkiego nie było tylko odnóży mnóstwo.
marzy mi się wykończenie tego tarasu jak by należało ale widze że wcześnie ja się wykończę niż ten taras doczeka się ładu składu. 
marzy mi się wykończenie tego tarasu jak by należało ale widze że wcześnie ja się wykończę niż ten taras doczeka się ładu składu. - Renata1962
- 1000p

Jolu dziewanna pięknie wyrosła
nie poddawaj się kochana malutkimi kroczaki do przodu i będzie super
nie poddawaj się kochana malutkimi kroczaki do przodu i będzie super
- lojka 63

- Kontakt:
Reniu ja bym jeszcze się nie poddawała ale ten mój M. jest tak dołujący że żyć się odechciewa jak by nie te kwiatki to już dawno wąchała bym je od dołu.To tak jak byś chciała oddychać a ktoś ci usilnie usta zatykał w końcu brak ci sił i powietrza.A człowiek głupi myślał że będzie podpora i obrońca a tu zupełnie na odwrót teraz tęsknię żeby dzieci poszły na swoje to mi będzie o tyle lżej a tu też nic z tego.Tak że cała moja radość życia to kolory i zapachy kwiatów.Ale będę pamiętać twoje słowa bo inaczej nie wyrobię dziękuje że mnie wspierasz.
to dla ciebie Reniu.
to dla ciebie Reniu.- ewa_rozalka
- 1000p

- Od: 10 cze 2012, o 12:18
Jolciu bidulo ,a ty znowu smutna ,wpadnij do mnie na mojego pomidora ,to Ci się humor poprawi. 
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Jolu,wybierasz się w tym roku na zjazd?Ja chyba odpuszczę sobie,pójde na zjazd absolwentów.
- Renata1962
- 1000p

- iwwa

- Od: 27 sty 2013, o 18:46
Witaj, Jolulojka 63 pisze:Asiu możesz podglądać u mnie mam właśnie malizny posiane możesz na moim przykładzie dowiedzieć się jak i w jakiej porze rosną i kwitną ja też eksperymentuje .Będę się starała dawać co jakiś czas zdjęcia pelargonii sianej w lutym.
Pelargonie widziałam, jakie oryginalne dwukolorowe fajnie tak samej od "malucha" wychować
Jolu, będę do Ciebie zaglądała, podpatrywała i uczyła się
Wklejaj swoje roślinki, są urocze !
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
- lojka 63

- Kontakt:
Ewunia zaraz idę do ciebie na pomidora miałam takie plany na dzisiaj i jakoś ze mnie para uciekła jestem tylko zadowolona bo narobiłam tyle zupki i pierożków że jutro pojadę spokojnie do tych doktorów nie myśląc już o żarełku.
Gosieńko niestety moja sytuacja wcale się nie poprawia nie mogę jechać i mnie trafia że muszę pracować a mam z tego tyle co nic.Wybaczcie ale nie potrafię się cieszyć byle jakim życiem muszę szukać pociechy zaraz idę w ogródki żeby nie myśleć.
Renatko a proszę bardzo z całego serca
Asiu super że ci się podoba jak tylko będę w stanie służę pomocą a od ciebie zamierzam też brać wzorce.
Idę teraz na ogródki a szycie zostawię na juro w końcu jeden dzień mnie nie zbawi.
cobyście wszyscy zdrowi byli i na wiosennej trawce się niebawem bawili.

Gosieńko niestety moja sytuacja wcale się nie poprawia nie mogę jechać i mnie trafia że muszę pracować a mam z tego tyle co nic.Wybaczcie ale nie potrafię się cieszyć byle jakim życiem muszę szukać pociechy zaraz idę w ogródki żeby nie myśleć.
Renatko a proszę bardzo z całego serca
Asiu super że ci się podoba jak tylko będę w stanie służę pomocą a od ciebie zamierzam też brać wzorce.
Idę teraz na ogródki a szycie zostawię na juro w końcu jeden dzień mnie nie zbawi.
-
tade k
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 lis 2010, o 20:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jolu , to już troje z nas nie jedzie. Pewne już , może na przyszły rok będzie lepiej.
A róża fakt , rewelka. Też taką mam, Nostalgia 
- lojka 63

- Kontakt:
Basieńko uwierz mnie jest bardzo,bardzo ,bardzo smutno to dzięki wam moje szare dni stały się jaśniejsze,weselsze wariatuńcio ze mnie się wręcz zrobiło i jak tu nie tęsknić ale muszę to przełknąć jak wielu z nas jak widzę i mam cichą nadzieję że pokarzecie nam jak miło się bawiliście a bawcie się za nas nieobecnych.
Tadziu czy ty też nie pojedziesz? Oj straci zlot na fasonie bez ciebie ,oj Ula[Ulakonie] będzie musiała dobrze pracować żeby towarzycho rozkręcić och jak ja tęsknię.
Jagusia ,Olusia wybawcie się za nas żeby na Podkarpacie było słychać.
i wypielcie cały las.

-- 11 mar 2013, o 22:51 --
Gosiu jak tylko masz gdzie jechać korzystaj trzeba garnąć miłe chwile dla siebie całymi naręczami.

Tadziu czy ty też nie pojedziesz? Oj straci zlot na fasonie bez ciebie ,oj Ula[Ulakonie] będzie musiała dobrze pracować żeby towarzycho rozkręcić och jak ja tęsknię.
-- 11 mar 2013, o 22:51 --
Gosiu jak tylko masz gdzie jechać korzystaj trzeba garnąć miłe chwile dla siebie całymi naręczami.