Jaki to jest ? To zwykła wielodoniczka czy coś jeszcze innego ?irek23 pisze:Wysiewam w rozsadniku z Castoramy (ale takim najwiekszym )
Są tam chyba 43 doniczki .Po wysianiu zakrywam to wszystko folią na trzy-cztery dni i na kaloryfer .
Kobea i jej uprawa cz.2
Re: Kobea i jej uprawa cz.2
Pozdrawiam Tomek
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Tytuł wątku powinien być szczegółowy - uszanuj pracę odpowiadających expertów i włóż trochę wysiłku w treściwy tytuł tego o co pytasz.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Tytuł wątku powinien być szczegółowy - uszanuj pracę odpowiadających expertów i włóż trochę wysiłku w treściwy tytuł tego o co pytasz.
- agatka1409
- 200p
- Od: 6 mar 2012, o 14:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A ja w sobote przesadziłam moje kobeeczki bo ciasnawo sie zrobiło

A tutaj w nowych domkach

A to kobełki z siewu wczesniejszego
[URL=www.fotosik.pl]
[/URL
Ogólnie sztuk 26
-- 11 mar 2013, o 17:12 --
Nie mam pojęcia co jest z biała kobeą ,wyszły 2 szt i tak bardzo mizerne że obawiam się że z nich to nic nie bedzie
A jakie Wy macie z białą doswiadczenia

A tutaj w nowych domkach

A to kobełki z siewu wczesniejszego
[URL=www.fotosik.pl]

Ogólnie sztuk 26

-- 11 mar 2013, o 17:12 --
Nie mam pojęcia co jest z biała kobeą ,wyszły 2 szt i tak bardzo mizerne że obawiam się że z nich to nic nie bedzie

A jakie Wy macie z białą doswiadczenia

- Alenka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lut 2013, o 15:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja mam najlepsze doświadczenia z wysiewem kobei i białej i fioletowej...ZERO kiełkowania
A Twoich zazdroszczę..Piękne są

A Twoich zazdroszczę..Piękne są

Mój balkonik -->Moja kolorowa oaza
*cz.3*, Początki hoyozy i inne roślinki Madzia 
Galerie zdjęć:*Moje pelargonie * Fuksje
Moje wątki

Galerie zdjęć:*Moje pelargonie * Fuksje
Moje wątki
Z białą mam doświadczenia fatalne , z 2 paczek , nic nie wzeszło. Szkoda , bo biała bardzo mi się podoba. Może uda mi się gdzieś w Wawie dorwać białą sadzonkę.
Aga
Witaj Agatko. Od kilku już lat wysiewam kobę, w ubiegłym roku po raz pierwszy wysiałam też białą, bardzo ładnie powschodziła, pierwsza zakwitła i na dodatek wydała własne nasiona, które wysuszyłam i wysiałam w tym roku. Jak na razie ładnie rosną 

pozdrawiam Ela
- agatka1409
- 200p
Ja mam kilka sadzonek na oddanie w dobre rece więc jak ktoś mieszka w pobliżu tomaszowa to zapraszam
-- 11 mar 2013, o 17:20 --
Eluń to wielkie gratulacje własnych nasionek ,ja miałam cicha nadzieje ze też pojawia sie na moich kobeeczkach ogóreczki ale nic z tego
Zobaczymy jak w tym roku 
-- 11 mar 2013, o 17:22 --
Elu a masz moze foto tego upragnionego przeze mnie ogóreczka z nasionkami
Ciekawa jestem jak wyglada
-- 11 mar 2013, o 17:20 --
Eluń to wielkie gratulacje własnych nasionek ,ja miałam cicha nadzieje ze też pojawia sie na moich kobeeczkach ogóreczki ale nic z tego

-- 11 mar 2013, o 17:22 --
Elu a masz moze foto tego upragnionego przeze mnie ogóreczka z nasionkami

- -SONIA127-
- 200p
- Od: 1 lut 2013, o 19:26
AGATKA- śliczne masz kobee
i ile
Gdzie TY to będziesz sadziła 

Pozdrawiam Sylwia
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Agatka ja też mam już spore,choć minęło tylko 12 dni,dzis kupiłam patyczki do szaszłyków i lada chwila będę je przesadzać osobno.
Wysiałam dwa opakowania,bo myślałam,że mi się nie uda,a tu niespodzianka 12 jest
Wysiałam dwa opakowania,bo myślałam,że mi się nie uda,a tu niespodzianka 12 jest

- agatka1409
- 200p
Eluś to w tym roku jak doczekasz ogóreczków ,a trzymam mocno kciuki ze doczekasz zrób nam pamiatkowe foto
Sylwuś część kobeek rozdam
,mam na działce taki wstretny betonowy płot i mam w planach obsadzić go tym pnączem,zobaczymy co z tego wyjdzie
Annes to wielkie
za udany wysiew ,widać ze masz dobre rece do roslin,ja w pierwszej turze wysiałam chyba 19 szt,nic nie wschodziło przez 3 tygodnie wiec zakupiła jeszcze 2 paczuszki(chyba tam było 32 szt sama się z dziwiłam że az tyle),teraz mam 26 osobników,no muszę przyznać ze kilka zmarnowałam przez moje dłubactwo 
-- 11 mar 2013, o 17:59 --
Moje chwilowo na podpórkach ze słomek do napojów,ale czas się rozejrzeć za czymś wyzszym,w tamtym roku miały drabinki ale miałam tylko kilka sztuk,patyki jakieś chyba im skombinuję

Sylwuś część kobeek rozdam

Annes to wielkie

-- 11 mar 2013, o 17:59 --
Moje chwilowo na podpórkach ze słomek do napojów,ale czas się rozejrzeć za czymś wyzszym,w tamtym roku miały drabinki ale miałam tylko kilka sztuk,patyki jakieś chyba im skombinuję

- ari64
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 17 sty 2013, o 20:11
Ja jak na razie z sześciu nasion po trzech tygodniach od siewu doczekałem się tylko trzech roślinek , czekam dalej .
Pozdrawiam Artur
----------------------------------------------------------------------------------------------
Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
----------------------------------------------------------------------------------------------
Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Agatka a dziękuję
Ciesze się jak małe dziecko,że coś wykiełkowało i rośnie ,ale ja mam chyba farta po prostu,szałwia w ogóle mi nie wykiełkowała i zmarnowałam złocienia
Boje się,że hak kobea ruszy to jej nie doścignę
Artur nawet jak tylko 3 uhodujesz to doczekasz się sporego pnącza,podobno zarasta dużą cześć siatki:)Jedna sadzonka i też można się cieszyć

Boje się,że hak kobea ruszy to jej nie doścignę

Artur nawet jak tylko 3 uhodujesz to doczekasz się sporego pnącza,podobno zarasta dużą cześć siatki:)Jedna sadzonka i też można się cieszyć

- lemka77
- Od: 30 cze 2009, o 14:52
Mi jak na razie jedna się udała, dokupiłam nasionka białej i posadziłam do krążków torfowych. Czekam..... 

Pozdrawiam Ida
- Saskja
- 200p
- Od: 8 lut 2011, o 15:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
U mnie prawie 100% wschodów - na 10 nasion mam już 8 roslin, a w kolejnej donisi znalazłam napęczniałe nasionko. Tylko w tej ostatniej tak jakby nic nie było - ale jeszcze czekam. Wschodzą bardzo nieregularnie, między pierwszym a ostatnim jest nawet ponad 2 tygodnie różnicy.
Nasiona miałam z Villmorin, nie moczyłam przed wysianiem. Siałam w doniczkach torfowych do podłoża do siewu, podlewałam raz dziennie, niebyt obficie. Myślę, że te doniczki to dobry pomysł, bo wyciągają z ziemi nadmiar wilgoci - może kobea nie lubi za mokro w tym pierwszym okresie (zresztą kto to lubi
).
Nasiona miałam z Villmorin, nie moczyłam przed wysianiem. Siałam w doniczkach torfowych do podłoża do siewu, podlewałam raz dziennie, niebyt obficie. Myślę, że te doniczki to dobry pomysł, bo wyciągają z ziemi nadmiar wilgoci - może kobea nie lubi za mokro w tym pierwszym okresie (zresztą kto to lubi

Pozdrawiam, Agnieszka
Mój wątek - Pisarka w Ogrodzie pod Dębami
Mój wątek - Pisarka w Ogrodzie pod Dębami
- agatka1409
- 200p
Ale się dzisiaj zdziwiłam
,no bardzo pozytywnie oczywiśćie.
Miałam w donicy 4 nasionka kobełki z wczesniejszego siewu z których niestety nic nie wyrosło,ale zostawiłam je i posadziłam do tej samej doniczki nasturcje ,postawiłam przy kaloryferze ,dzisiaj tam zagladam
a kobełeczka się do mnie uśmiecha
Miły poczatek dnia

Miałam w donicy 4 nasionka kobełki z wczesniejszego siewu z których niestety nic nie wyrosło,ale zostawiłam je i posadziłam do tej samej doniczki nasturcje ,postawiłam przy kaloryferze ,dzisiaj tam zagladam

Miły poczatek dnia