Kobea i jej uprawa cz.2

Tulipany, krokusy, narcyzy, lilie, dalie, begonie, irysy, kanny, bratki, maciejki, ...
Zablokowany
NOTO
200p
200p
Od: 2 sty 2013, o 10:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kobea i jej uprawa cz.2

Post »

irek23 pisze:Wysiewam w rozsadniku z Castoramy (ale takim najwiekszym )
Są tam chyba 43 doniczki .Po wysianiu zakrywam to wszystko folią na trzy-cztery dni i na kaloryfer .
Jaki to jest ? To zwykła wielodoniczka czy coś jeszcze innego ?
Pozdrawiam Tomek
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Tytuł wątku powinien być szczegółowy - uszanuj pracę odpowiadających expertów i włóż trochę wysiłku w treściwy tytuł tego o co pytasz.
Awatar użytkownika
agatka1409
200p
200p
Od: 6 mar 2012, o 14:00

Post »

A ja w sobote przesadziłam moje kobeeczki bo ciasnawo sie zrobiło
Obrazek
A tutaj w nowych domkach
Obrazek
A to kobełki z siewu wczesniejszego
[URL=www.fotosik.pl]Obrazek[/URL
Ogólnie sztuk 26 :D

-- 11 mar 2013, o 17:12 --

Nie mam pojęcia co jest z biała kobeą ,wyszły 2 szt i tak bardzo mizerne że obawiam się że z nich to nic nie bedzie :(
A jakie Wy macie z białą doswiadczenia ;:88
Pozdrawiam Agatka
Mój mały raj na ziemi.
Awatar użytkownika
Alenka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lut 2013, o 15:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja mam najlepsze doświadczenia z wysiewem kobei i białej i fioletowej...ZERO kiełkowania ;:306
A Twoich zazdroszczę..Piękne są ;:138
Samsu
500p
500p
Od: 24 lis 2011, o 16:11

Post »

Z białą mam doświadczenia fatalne , z 2 paczek , nic nie wzeszło. Szkoda , bo biała bardzo mi się podoba. Może uda mi się gdzieś w Wawie dorwać białą sadzonkę.
Aga
ela102
50p
50p
Od: 27 kwie 2012, o 11:10

Post »

Witaj Agatko. Od kilku już lat wysiewam kobę, w ubiegłym roku po raz pierwszy wysiałam też białą, bardzo ładnie powschodziła, pierwsza zakwitła i na dodatek wydała własne nasiona, które wysuszyłam i wysiałam w tym roku. Jak na razie ładnie rosną ;:215
pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
agatka1409
200p
200p

Post »

Ja mam kilka sadzonek na oddanie w dobre rece więc jak ktoś mieszka w pobliżu tomaszowa to zapraszam

-- 11 mar 2013, o 17:20 --

Eluń to wielkie gratulacje własnych nasionek ,ja miałam cicha nadzieje ze też pojawia sie na moich kobeeczkach ogóreczki ale nic z tego :( Zobaczymy jak w tym roku :D

-- 11 mar 2013, o 17:22 --

Elu a masz moze foto tego upragnionego przeze mnie ogóreczka z nasionkami :D Ciekawa jestem jak wyglada
Pozdrawiam Agatka
Mój mały raj na ziemi.
ela102
50p
50p
Od: 27 kwie 2012, o 11:10

Post »

Oj nie niestety nie mam ;:185
pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
-SONIA127-
200p
200p
Od: 1 lut 2013, o 19:26

Post »

AGATKA- śliczne masz kobee ;:215 i ile :shock: Gdzie TY to będziesz sadziła :D
Pozdrawiam Sylwia
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Agatka ja też mam już spore,choć minęło tylko 12 dni,dzis kupiłam patyczki do szaszłyków i lada chwila będę je przesadzać osobno.
Wysiałam dwa opakowania,bo myślałam,że mi się nie uda,a tu niespodzianka 12 jest ;:108
Awatar użytkownika
agatka1409
200p
200p

Post »

Eluś to w tym roku jak doczekasz ogóreczków ,a trzymam mocno kciuki ze doczekasz zrób nam pamiatkowe foto :D
Sylwuś część kobeek rozdam :D ,mam na działce taki wstretny betonowy płot i mam w planach obsadzić go tym pnączem,zobaczymy co z tego wyjdzie :wink:
Annes to wielkie ;:138 za udany wysiew ,widać ze masz dobre rece do roslin,ja w pierwszej turze wysiałam chyba 19 szt,nic nie wschodziło przez 3 tygodnie wiec zakupiła jeszcze 2 paczuszki(chyba tam było 32 szt sama się z dziwiłam że az tyle),teraz mam 26 osobników,no muszę przyznać ze kilka zmarnowałam przez moje dłubactwo :oops:

-- 11 mar 2013, o 17:59 --

Moje chwilowo na podpórkach ze słomek do napojów,ale czas się rozejrzeć za czymś wyzszym,w tamtym roku miały drabinki ale miałam tylko kilka sztuk,patyki jakieś chyba im skombinuję ;:1
Pozdrawiam Agatka
Mój mały raj na ziemi.
Awatar użytkownika
ari64
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 17 sty 2013, o 20:11

Post »

Ja jak na razie z sześciu nasion po trzech tygodniach od siewu doczekałem się tylko trzech roślinek , czekam dalej .
Pozdrawiam Artur
----------------------------------------------------------------------------------------------
Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Agatka a dziękuję ;:108 Ciesze się jak małe dziecko,że coś wykiełkowało i rośnie ,ale ja mam chyba farta po prostu,szałwia w ogóle mi nie wykiełkowała i zmarnowałam złocienia ;:131
Boje się,że hak kobea ruszy to jej nie doścignę :uszy

Artur nawet jak tylko 3 uhodujesz to doczekasz się sporego pnącza,podobno zarasta dużą cześć siatki:)Jedna sadzonka i też można się cieszyć ;:215
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

Mi jak na razie jedna się udała, dokupiłam nasionka białej i posadziłam do krążków torfowych. Czekam..... ;:224
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
Saskja
200p
200p
Od: 8 lut 2011, o 15:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

U mnie prawie 100% wschodów - na 10 nasion mam już 8 roslin, a w kolejnej donisi znalazłam napęczniałe nasionko. Tylko w tej ostatniej tak jakby nic nie było - ale jeszcze czekam. Wschodzą bardzo nieregularnie, między pierwszym a ostatnim jest nawet ponad 2 tygodnie różnicy.

Nasiona miałam z Villmorin, nie moczyłam przed wysianiem. Siałam w doniczkach torfowych do podłoża do siewu, podlewałam raz dziennie, niebyt obficie. Myślę, że te doniczki to dobry pomysł, bo wyciągają z ziemi nadmiar wilgoci - może kobea nie lubi za mokro w tym pierwszym okresie (zresztą kto to lubi :)).
Awatar użytkownika
agatka1409
200p
200p

Post »

Ale się dzisiaj zdziwiłam :D ,no bardzo pozytywnie oczywiśćie.
Miałam w donicy 4 nasionka kobełki z wczesniejszego siewu z których niestety nic nie wyrosło,ale zostawiłam je i posadziłam do tej samej doniczki nasturcje ,postawiłam przy kaloryferze ,dzisiaj tam zagladam ;:oj a kobełeczka się do mnie uśmiecha ;:1
Miły poczatek dnia :D
Pozdrawiam Agatka
Mój mały raj na ziemi.
Zablokowany

Wróć do „Rośliny CEBULOWE i jednoroczne”