To było tak.........

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
slotys
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lut 2012, o 09:53
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: To było tak.........

Post »

Ewciu co ja widzę ... Istne szaleństwo z siewkami . Zazdroszczę Ci cierpliwości bo mnie jej niestety brakuje jeżeli chodzi o sianie a potem pikowanie. Życzę sukcesów w uprawie !!!
Agapa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 maja 2009, o 21:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewo
A czemu sądzisz, że jeżówki ci nie zakwitną? Moim skromnym zdaniem zakwitną. Moje zakwitły :wink:
Zasiewy masz śliczniutkie, aż oczy się śmieją. I jakie dorodne ;:215 Działaj tak dalej kochana ;:196
Pozdrawiam serdecznie - Agnieszka
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 cze 2012, o 12:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No to skoro Agniesia tak twierdzi to zakwitną Ci na pewno

także się nie martw, i nie słuchaj głupot :tan :tan
Pozdrawiam, Agata.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ale masz zasiewy, te chorągiewki ;:215 ciekawa jestem czy Ci się nie pomyli. A trawy ogromne! Oj przydałby się ogródek koło domu ;:108
A czy ten patyk amorfy żyje?
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

:wit
Kasiu ja cały czas kombinuję z tym tunelem . ;:306 Rury pod borówki mam pocięte na 4 m i wymyśliłam że w tym roku zrobię im tylko daszek .
Z przodu trzy stemple, na to pójdą w poziomie dwa stemple ( coś jakby murłata) a rurki od ziemi do poprzeczki - zrobię taki jakby półtunel zakryty z trzech stron . otwarte zostawię od strony od której najmniej zacina u nas deszcz
Jadziu na spacerku byłam przed obiadkiem wróciłam wykończona ;:306 a po południu spotkanko w kościele w sprawie Komunii mojej córci - 3 godziny ;:223 aż mnie skręcało jak słuchałam co poniektórych rodziców :roll:
Oli znalazły się ;:138
Marysiu oby ten czas przyszedł jak najwcześniej . Ja na działkę się wybieram 22 lub 23 i może nawet z noclegiem ;:138 - będę szyneczki wędzić więc na 100 % pojadę :heja
Elu ja tak dla eksperymentu posiałam kilka do kubeczków - do gruntu też posieję ;:108
Małgosiu - w tym roku mnie wzięło na wysiewy , wszystko zaczęło się od kilku nasion pomidorka które miałam dostać od forumki ,a przysłała niewiasta 23 odmiany ;:306 - mam zapasów na 10 lat ;:306
Agnieszko myślałam że jeżówka to tak jak inne byliny dopiero za dwa lata od wysiewu zakwitnie , ale skoro piszesz że zakwitnie to tym bardziej się cieszę bo zobaczę chociaż czy powtórzą cechy i w jakim %
Agatko no widzisz jaka ja jestem cieniutka w temacie ogrodnictwa ..... jeszcze ;:306
Marysiu - ja się przygotowałam ;:306 oprócz chorągiewek :;230 za pudelkiem z tyłu lista leży :;230 :;230 Amorfa ruszyla i wczoraj ruszyły dwa pędy które od dawna w miejscy stały jakby zasuszone- jutro dodam zdjęcie ;:108 Wcześniej pokazywałam jak na noc więdnie po czym rankiem jak dostanie światła stoi dumnie i się pręży. Gdybym miała ogródek przy domu ;:224 .................., kiedyś na pewno ,ale nie wiem czy wtedy będę miała jeszcze siły - mój rocznik łapie się jako pierwszy na emeryturę w wieku 67 lat ;:145

Ostatnio przeniosłam do kuchni kobeę - bardzo mnie fascynuje , przyglądam jej się cały czas - wypuściła już drugą parę liści właściwych na których pojawiły się wąsy czepne . Dziś ją podglądałam jak w godzinkę opanowały patyczka .
Pozdrawiam. Ewa
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Ewciu, to Ty teraz w kobee jak w telewizor patrzysz ;:224 ;:224

A CHLEB UPIEKŁAŚ?????????????????????
Pozdrawiam, Agata.
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Ewa zielonym żyje............... o chlebie zapomniała ;:306 ;:306
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Przecież już by zzieleniał do tej pory gdyby istniał :;230 :;230

A ona nie dała mu szansy, a tak się zarzekała ;:306 ;:306
Pozdrawiam, Agata.
Awatar użytkownika
oxalis
1000p
1000p
Od: 24 mar 2012, o 00:47

Post »

Zamiokulkas z listków ;:oj ;:oj ;:oj ...nie miałam pojęcia. nasze forum uczy takich rzeczy że szok...wiedzę z 5 lat studiów na AR można posiąść w try miga... ;:170
KOmunista tegoroczny i u mnie jest obecny...przepisami na menu się powymieniamy?
elakuznicom
500p
500p
Od: 13 cze 2012, o 18:52

Post »

Ewcia wejdź w wątek o kobeii chyba już możesz uszczyknąć jej czubek ponoć zacznie się rozkrzewiać,byłam w piątek w Leclerku są bardzo fajne krateczki do pnączy w dwóch rozmiarach
i różnych kolorach po 0,69 i 0,89 zł na patyczkach nie dadzą rady się rozkrzewić i będą Ci się plątały wąsy.. Obrazek
Obrazek
:wit Ela
pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Ewuniu!
witam poniedziałkowo życząc dużo słoneczka...mimo powrotu zimy.
U mnie napadało około 10 cm śniegu...a o 8:00 termometr wskazywał -5C.
Niestety ani pierwszy bocian...ani obudzony ze snu niedźwiedź ...nie przyniósł nam wcześniejszej wiosny.
Pozdrawiam i posyłam serdeczności! ;:180
..a wiesz,że ja nigdy nie uszczykiwałam czubków kobeii?...muszę poczytać..
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Ewciu, gdzie Ty jesteś, kwiatki za Tobą tęsknią ;:131 ;:131
Pozdrawiam, Agata.
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p

Post »

:wit Agatko,Romciu Chlebka jeszcze nie upiekłam muszę siemię dokupić bo cały czas zapominam - ale od tygodnia już keksówki wyjęte i czekają :;230 :;230 . naprawię swój blad w tym tygodniu . Byłam w Kaufie i szukałam siemię, ale było tylko mielone - czy takie może być czy musi byś w ziarenkach?
Szczerze to sie boje go upiec bo jak zasmakuje to dojdzie mi jedno zajęcie :;230 :;230
Kasiu jeszcze nie wiem co będzie u mnie w menu na Komuni - w kwietniu się dowiem jak pójdę ustalac szczególy . Nie robię w domu bo za mała chałupka ;:209
Elu - po kratki muszę się wybrać tylko jak one mi się do kubka jednorazowego zmieszczą :;230
Bogusiu - u nas zima przyszła w piątek i też tyle napadało :wink: , dziś też sypie , ale niech sypie rośliny mają kołderkę
Aga- no niestety w pracy byłam , ale o kwiatkach cały czas myślałam - moja szefowa pokazala mi gazetke z Carfura i są byliny po 2 zł i róze po 5 zł , krzewy owocowe po 5 zl i cały czas myślę czy warto jechać bo oferta była od 6 . W drodze z pracy weszłam do Lidla i kupiłam 2 krakowianki i pomidorka jakiegoś koktailowego Chicco Rosso, przeszłam obok ale mnie zawołał i wzięłam sierotę :;230 :;230 . W domciu doczytałam ze w opakowaniu 8 nasion :shock:
Pozdrawiam. Ewa
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Eeeee, to ja zaraz do carfura lecę. i się rozejrzę, a siemie musi być w ziarnkach, bo Ci kit wyjdzie.

Co do tego że będziesz go musiała ciągle piec,-- to masz rację ;:306 ;:306 ;:306 ;:306 ;:306 ;:306

dziewczyny Ci nie popuszczą ;:306 ;:306 ;:306
Pozdrawiam, Agata.
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p

Post »

No to już czuję z jakimi zakupami dziś wrócisz :;230

Marysiu ( Maska )