To nasion trzeba już teraz szukać?
Kwiatki na obwódki
- lila31
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 lip 2006, o 12:06
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mariola jeżeli masz różne kolory gazani, to nie rozgłaszaj, bo w sklepach oferują różnokolorowe, a kwitną tylko żółte.
Jarku gazanie są piękne, tylko żeby były różnokolorowe.
Basiu masz rację, żeniszki są w różnych kolorach ale różowe to taki brudny róż, a białe mniej wyraziste niż niebieskie, chociaż białe z niebieskimi komponują się ładnie.
Jarku gazanie są piękne, tylko żeby były różnokolorowe.
Basiu masz rację, żeniszki są w różnych kolorach ale różowe to taki brudny róż, a białe mniej wyraziste niż niebieskie, chociaż białe z niebieskimi komponują się ładnie.
- Yaro32
- Przyjaciel Forum

- Od: 15 wrz 2006, o 23:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wisienko te żółte to też aksamitka tylko , że odmiana wąskolistna. To fakt, ze wyrosły okazale, że można by rzec zbyt okazałe były jak na obwódki.Wiśnia pisze:Łał! Jarku jestem pod wrażeniem! Aksamitki siałeś prosto to gruntu? Może też sobie takie zasadzę przy płocie? A co to za żółte kwiatki na pierwszym zdjęciu? No i widzisz - zamiast Tobie coś poradzić to sama się pytam
To nasion trzeba już teraz szukać?
Pozdrawiam - Jarek
Jakie to wspaniałe uczucie być ojcem i mieć wspaniałą rodzinę.
Działka Anety, Jarka i Igorka (Yaro32)
- Yaro32
- Przyjaciel Forum

W sumie Wisienko poszło mi 6 torebek nasion. W sumie i z tymi za ogrodzeniem to wyszło około 60 metrów. Były tam aksamitki odmiany Bolero , aksamitka wąskolistna ta żółta oraz aksamitka rozpierzchła odmiany Mrs Majestic takie dość ładne. Początkowo ciężko wschodziło ale jak już puściły się w górę to rosły pięknie. Kupowałem u nas w sklepie ogrodniczym. nie zmawiałem nasion przez internet poza nasionami bratków, których nie wysiałem w tym roku :x dlatego też nie mogę dokładnie ocenić czy warto zamawiać przez internet czy nie. Raczej na aukcji nie ale może w dużych centrach sprzedających przez internet.
Pozdrawiam - Jarek
Pozdrawiam - Jarek
-
Mariola54
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 11 wrz 2006, o 00:33
lila31 pisze:Mariola jeżeli masz różne kolory gazani, to nie rozgłaszaj, bo w sklepach oferują różnokolorowe, a kwitną tylko żółte.
Kupiłam paczkę siewu w sklepie ogrodniczym i takie właśnie były kolory.
Jeżeli trafiły Ci się inne to trudno nie moja wina.
Ciekawi mnie tylko czy w przyszłym roku powtórzą kolory z siewu zebranego przez mnie
- aniawoj
- Przyjaciel Forum

- Od: 9 paź 2005, o 19:21
- Kontakt:
Mnie też się gazanie bardzo podobają ,ale możesz sie jeszcze zastanowić nad lobelią przylądkową, celozją, smagliczką nadmorską , nemezją.
http://kalina-rosliny.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Yaro32
- Przyjaciel Forum

Mariolo piękne te gazanie. Chyba a raczej na pewno skuszę się na nie wiosną. Przynajmniej na jedną obwódkę, a na pozostałe coś innego wymyślę. do wiosny sporo czasu to i jest czas na myślenie i planowanie.
Pozdrawiam - Jarek
Pozdrawiam - Jarek
- Yaro32
- Przyjaciel Forum

Lilu pamiętaj byłem pierwszy ale jak coś to chętnie się z Tobą podzielę, jak Mariolka zgodzi się nam troszkę odstąpić tych nasionek.
Pozdrawiam - Jarek
Pozdrawiam - Jarek