Ogród teściowej, który wzięłam pod swoje skrzydła cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
ibizaa
1000p
1000p
Od: 9 lut 2011, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogród teściowej, który wzięłam pod swoje skrzydła cz. 2

Post »

Ja to nawet i przetrzymuję w granicach prawie że zera, ale nigdy poniżej aczkolwiek obecnie temperatury na dworze są dodatnie to i w pomieszczeniu teraz gdzie je trzymam jest około 8 stopni i kuurde nic z tym zrobić nie mogę ;:223
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moje w piachu zakopane ,w zimnej piwnicy . W mrozy także pewnie zero. Teraz tak szybko nie ociepli się . Jak było -30* na ścianach piwnicy miałem grubo szronu , były przykryte cienkim styropianem i kartonami. Tak dwie zimy miały.
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

Elizo ze zwłoką, ale jestem. Mieczyków masz że ho ho. Latem mijam czasem ogródek w którym jest pełno tych kwiatów, na żywo robią wrażenie jeszcze większe.
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Moi mili - ogłaszam wszem i wobec że WIOSNA do mnie już zawitała :tan :tan :tan

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

tulipanki w ogrodzie
Obrazek

tulipankowe dzieci ;:224
Obrazek Obrazek

A tu w szklarni troszke tulipanków
Obrazek

I narcyze w tuneliku :tan
Obrazek Obrazek Obrazek

Ostatnio dostałam też kartonik malutkich tulipanków, które posadziłam w skrzynkach, co prawd bardzo gęsto ale nie miałam więcej skrzynek, tak wyglądały przy sadzeniu...
Obrazek

I taki cały kartonik był cebulek
Obrazek

Chciałam jeszcze pochwalić się moją lobelia którą siałam jakoś w styczniu, ale okazuje się że ja zadowolona robiłam sobie im zdjęcia a dziś patrze ich nie ma... czyli mój kochany M wyjął kartę z aparatu a ja sobie pstrykałam zdjęcia bez karty :twisted:

Posiałam też w tym tygodniu już papryki chyba 8 rodzajów, arbuza i kiwano :heja

Tadku to dobrze że masz patent sprawdzony na ich przechowywanie ;:108

Bufo-bufo ojj tak dużo to ja ich nie mam :wink: każdy kwiat na żywo robi większe wrażenie, ale zimą jak ich nie ma i oglądając zdjęcia ich i nie tylko mieczyków to chyba wszystko nam się wtedy podoba :lol:
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16

Post »

Jak pięknie u Ciebie. ;:oj U mnie ledwo noski wychyliły. Teraz pada deszcze, może śnieg szybciej stopnieje gorzej jak przyjdą mrozy. :?
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Czy zimy u Ciebie nie ma :?: U mnie zupełnie biało ;:108
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Kriss1515 u mnie też już trzeci dzień deszcz pada ale jest dość ciepło, w nocy wiadomo są przymrozki, bo nawet dziś skrobalam szyby bo nie chciało mi się wczoraj autem do garażu wjeżdżać ale sniegu nie ma już WCALE :tan

Romciu nie ma nawet grama :heja tylko nie wiem czy mam się cieszyć czy płakać bo od dziś zapowiadają większe przymrozki a u mnie jak widać już tyle pozakwitało krokusików, i jak mi je szlag trafi to sie załamię ;:145
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Raaaany Elizo.... Ty to normalnie potentat w cebulowych jesteś ;:oj ...ależ tego masz..... ogród to morze kiełków ;:oj Będzie przepięknie jak to wszystko zakwitnie ;:oj Krokusiki już zaczęły swój koncert, śliczna wiosenka. U mnie dziś krajobraz grudniowy, śnieg sypie na całego..... wiosenne widoki oddalają się wielkimi krokami ....
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

moja droga ten kawałeczek w krokusach co pokazałam na zdjęciu to nie jest ogród (mój M sobie umyślił tam posadzić krokusiki), w ogrodzie jest ich o wiele wiele więcej :;230
Fajnie by było gdyby wszystkie wraz zakwitły, no ale niestety pogoda ich nie rozpieszcza to tego by zakwtło ich więcej :(

Kuurcze mam nadzieje że i do mnie ta zima nie przylezie, bo co u kogo czytam to śniegu całe mnustwo albo jeszcze on sypie :(
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Elizka chyba myśli coś o większym biznesie z cebulkami. Toć już na miliony sztuk można liczyć zasoby. ;:oj ;:oj A ciągle nowych przybywa ;:108 ;:108
Podesłać śniegu :?: :?: :wink: Niedawno z Beskidów sprowadzałem na okrycie roślin a teraz mogę odsprzedać większą ilość ;:306 ;:306 U mnie też już listki były na wierzchu , Niecałą dobę i zasypało. ;:174 ;:223
Awatar użytkownika
Rewi
1000p
1000p
Od: 17 lip 2012, o 11:50
Kontakt:

Post »

Teściowa powinna być dumna, pracowita synowa zmieniła kawałek ziemi w piękny ogród ;:333 ;:215
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Tadku powiem Ci że z M się nad tym nawet zastanawialiśmy :;230 zobaczymy jak ten sezon minie ;:108 ojjj a nowych przybywa przybywa, toż to ja już chyba leczyć się powinnam bo jestem uzależniona od tych cebulek :;230 :;230

Tadku a ile sobie liczysz za ten śnieg? ;:306 póki co JESZCZE go nie potrzebuję, ale jak będziesz tani to kto wie może z oferty skorzystam :;230

Rewi hej :wit teściowej to jest zuuupełnie obojętne czy rosną tak kwiatki czy trawa :;230 chyba że myśli inaczej a mi tego nie mówi :lol: pieron ją wie :lol:

-- 9 mar 2013, o 09:46 --

Noo to pochwalę się jeszcze swoją lobelią :tan w zeszłym roku jak jeszcze nie mieszkałam u swojej przyszłej teściowej i dałam jej pod opiekę lobelie by TYLKO podlewała no to niestety z chyba 5 wielodoniczek po 112 oczek przetrwała może tylko jedna :twisted:
Noo a w tym roku już ja się nią osobiście codziennie zajmuje no i jakieś efekty widać :lol:

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Rewi
1000p
1000p
Od: 17 lip 2012, o 11:50
Kontakt:

Post »

Teściowa na pewno jest zadowolona, tylko się nie chcę ujawnić :;230
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

A może i masz rację, zresztą dla mnie nie ma to znaczenia ważne że mnie cieszy :heja

Dziś mój M zamontował w tunelu piecyk "koza" puścił rury wzdłuż tuneliku no i się pali :tan mam nadzieję że w nocy nie będzie spadać temperatura poniżej zera, chciałabym tam wynieść lobelie bo w domu nie będę mieć na tyle miejsca jak ją przepikuję do doniczek :?

Jutro jak nie zapomnę to porobie zdjęcia :lol:
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16

Post »

To czekamy. :wink:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”