Ogródek-moje początki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek-moje początki

Post »

kasia28x pisze:Może jesienią na swoją pustynię zaproszę :lol:
...Może to wtedy nie będzie już pustynia ;:173 ...
Takie marzenia ściętej głowy ;:306
Trzyma Cie za słowo :tan Ale co ? Niz zupełnie nie masz? Eee, nie wierzę, ja też mam mało, ale robię kroczki do rzodu.
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Asiu przyjemnie popatrzeć na takie zakupy .Dereń osiąga duże rozmiary ,ale jest bardzo dekoracyjny. ;:63
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ewa_rozalka pisze:Asiu przyjemnie popatrzeć na takie zakupy .Dereń osiąga duże rozmiary ,ale jest bardzo dekoracyjny. ;:63
Ewuniu,będę go strzygła ;:224Poza tym mam zamiar go posadzić na ten teren, co krety się tam rządzą. Tam jest dużo miejsca, to może się rozrastać.
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

on da sobie radę wszędzie.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Asiu wstaw fotkę swojego "kargulowego" kotka :D
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mój kot kocha włazić do wszelkich toreb ;:80

Obrazek
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

heheheh no to ładny torbacz:D Koty mają różne pasje. Kot mojej sąsiadki kocha tulipany. Jak tylko jakiś urośnie przytula go łapkami i ściąga na ziemie :) Nieźle go dokarmiasz:) dostojny taki . Jak ma na imię?
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nazywa się Bombuś. Nie jest gruby, wręcz to chudzielec ale futro ma puchate jak pies Husky :;230 Jest dosyć dużym kociakiem, to znajda. Znaleźliśmy go w lesie na Mazurach... Płakał przeraźliwie i szkoda mi go było bardzo. Pewnie by skończył rozjechany przez tiry, a tak zaopiekowaliśmy sie futrzakiem... Chodziłam później po wsiach Augustowskich, pytając, czy może się zgubił ? ale nikt się nie przyznawał i nikt nie chciał go przygarnąć :(
Został z Nami, skończy zaraz 6 lat ;:109

A tak wygladał,jak go przygarneliśmy. Wakacje 2007r :)

Obrazek
Awatar użytkownika
maika
1000p
1000p
Od: 15 paź 2012, o 19:45

Post »

:wit Asiu, kicia bardzo słodka, dobrze, że go przygarnęliście ;:138.
Zakupy bardzo udane ale pewnie nie ostatnie :;230.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To super że go zabrałaś. Pewnie nieciekawy go czekał żywot. No to rzeczywiście musi mieć niezłą sierść bo z pewnością na chudzinę teraz nie wygląda :D Wtedy może tak, ale nie teraz! Widać że fajniutki i zadbany kocurek :) Podrap go za uszkiem ode mnie :)
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To dorzucę wiosnę 2 lata temu i puchatego kocura :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i piękny wrzesień :)

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ajjj normalnie poczułam świeżość jaką niesie wiosna! Chociaż szybko wróciłam na ziemię :(. No kocurek dostojny. Faktycznie duży:D Na tym piątym zdjęciu wygląda jak mały lew hehehhe. Tulipanki taaakie boskie:) Jak ja bym chciała takie zobaczyć na żywo w ogródku już... No wierzbę też masz już sporą :) Jednak co nie co tam u Ciebie rośnie :)
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu, rośnie, rośnie ! Chociaż ja liczę , że to będzie czwarty sezon, to jednak powinnam brać pod uwagę jesień. A wiadomo, drzewa sadzi się o tej porze roku... to wtedy się u mnie trochę działo najwięcej :) np. wierzeba Iwa była pierwszym zakupionym drzewkiem :)
W zeszłym roku, też powiększyłam ogródek w roslinność, dokupiłam parę krzewów, różyczkę miniaturkę - taka rekompensata za tą ukradzioną. Może ta nie zginie ? Zakupiłam również Klematisy i Kalinę - wszystko zasadziłam późną jesienią....
Czy się przyjmą - nie wiem (?) Fotek nie robiłam, bo i nie było czego fotografować, suche badyle :)
Dostałam jeszcze od sasiada ( mojej mamy) zgodę na zabranie od niego roślin. Sąsiad wyjechał za granicę i pewnie nie szybko wróci, to pojechaliśmy z mężem i zabraliśmy Thuje w bardzo już marnym stanie - jedna połowa łysa, niestety rośliny już zaczynały marniec poważnie i był to ostatni dzwonek. Poza tym u sąsiada winorośl i bluszcze swoją ekspansywnością niszczą inne rośliny. Zabierają światło i pochłaniają wszystko ! Działka jest zdziczała .To co udało się uratować jest teraz u mnie... Moja mama też ma ogródek i rośliny (niektóre) albo Jej się znudziły, albo przeszkadzają. Zeszłego lata oddała mi 2 ostrokrzewy. Rosły przy ścieżce, gdzie rokrocznie w zimie lądował na nich odgarniany śnieg. Nie rosły i chyba źle znosiły te zimowe utrudnienia... Wylądowały umnie i zobaczymy, czy ruszą ze wzrostem. Są na chwilę obecną duże ( jak na moje roślinki w ogródku), mają już duużo lat, ale w porównaniu z innymi ostokrzewami u mojej mamy, to raczej dwa takie zdechlaki :)
Ale u Nas wyglądają dostojnie i jakby jakieś ładniejsze ? :wink: Trzymam kciuki, żeby dobrze się zaklimatyzowały !
Porobię w tym roku fotki, to zobaczycie.
Tak ziarnko do ziarnka i jakoś to idzie ;:77
aha, mam i jabłonki - też jedne z pierwszych drzew na działce ....
Awatar użytkownika
jode22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 14:07
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

To masz już całkiem dużo ;:333 . Tylko ponieważ młode, to ich jeszcze nie widać. Z winogron mamy możesz porobić sobie własne sadzonki i obsadzić płoty - będzie naturalny żywopłot. Na pobieranie sztobrów jest już ostatni dzwonek. Sztobry powinny być trzy oczkowe. Jak jest działka w rodzinie czy u znajomych, to można pozyskać sporo roślin, bo byliny rozrastają się i i tak co kilka lat trzeba je odmładzać ;:65 .
Pozdrowienia, Jola, Utile dulci miscere Spis aktualnych wątków
Ogród przydomowy Joli
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu, w tym roku muszę "odnowić" ogrodzenie... Niestety paliki sparciały w niektórych miejscach i teraz trzeba coś nowego wymyśleć. Klimaty u mnie mocno swojskie... na razie się zastanawiamy...

Masz rację, rośliny są młode i małe, to nie widać ich na tej przestrzenii, a ja mam takie wrażenie , że ciągle stoję w miejscu ;:204
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”