Prośba o pomoc

Rośliny wieloletnie, trawy, paprocie, lawenda, chryzantemy, piwonie, ...
ODPOWIEDZ
agrolublin
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 24 lut 2013, o 18:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Prośba o pomoc

Post »

Witam.
Mam problem: ponieważ mam ogromny trawnik ( około 10 tyś metrów) trawy sportowej i nie wiem jakiego nawóz użyć aby nie zbankrutować :)
Proszę o jakieś sugestie :)
Awatar użytkownika
PiotrekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 wrz 2011, o 08:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Prośba o pomoc

Post »

Opcja szukaj
Awatar użytkownika
Dziunia87
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2013, o 09:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

PiotrkuP po to jest forum, aby pytać, a kto pyta nie błądzi. Wierz mi, że ta "cudowna wyszukiwarka" często się nie sprawdza, a poza tym przebijanie się przez 30 stronicowe wątki w poszukiwaniu jednej konkretnej informacji może przyprawić człowieka o ból głowy. Wiem z własnego doświadczenia.
Nie chcesz nie odpowiadaj, ale proszę nie zbywaj ludzi takimi odpowiedziami, bo to na prawdę zniechęca do korzystania z FO...

agrolublin ososbiście nie mam dla Ciebie żadnej spektakularnej porady, ponieważ przy mojej powierzchni trawnika posiłkuję sie saletrą amonową, która na Twoją powierzchnię chyba nie będzie aż tak korzystna cenowo, ale mam nadzieję, że ktoś życzliwy o podobnym rozterkach będzie mógł Tobie cosik doradzić .

Powodzenie :wit
Awatar użytkownika
PiotrekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziunia87 pisze:PiotrkuP po to jest forum, aby pytać, a kto pyta nie błądzi. Wierz mi, że ta "cudowna wyszukiwarka" często się nie sprawdza, a poza tym przebijanie się przez 30 stronicowe wątki w poszukiwaniu jednej konkretnej informacji może przyprawić człowieka o ból głowy. Wiem z własnego doświadczenia.
Nie chcesz nie odpowiadaj, ale proszę nie zbywaj ludzi takimi odpowiedziami, bo to na prawdę zniechęca do korzystania z FO...

Te pytania się powtarzają x razy. Na forum powinno się najpierw czytać i szukać, potem dopiero jak się czegoś nie wie pytać. Robi się przez to cyrk i nic potem nie można znaleźć bo robi się burdel. Rozumiem jak by ktoś napisał w temacie który był poruszany na forum , wtedy wszystko jest w jednym miejscu. Jeżeli ktoś ma opory przed czytaniem i przyswajaniem informacji to trudno. Łatwiej jest napisać osobny temat i czekać na odpowiedź. Jest wiele napisanych rozbudowanych informacji na temat nawożenia trawnika przez kilka osób na tym forum. Produkowali się dla jednej osoby aby tylko odpowiedzieć? bez przesady. Wolisz czytać 40 tematów w których jest to samo pytanie czy może jeden konkretny?

agrolublin, nie dość że nie napisał nic o swoim trawniku poza tym że podał jego pow. to jeszcze myśli że wróżki istnieją. Nawożenie to nie jest coś takiego że kupisz sobie nawóz i go rozsypiesz ... na nawożenie składa się masa czynników. Jeżeli mamy strzelać kulą w płot to ok...
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piotrek przecież było napisane ,że to trawa sportowa, trzeba było się nie wymądrzać tylko pominąć milczeniem ;:224
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
PiotrekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

mar33 pisze:Piotrek przecież było napisane ,że to trawa sportowa, trzeba było się nie wymądrzać tylko pominąć milczeniem ;:224

Jeżeli dobierasz nawóz tylko do mieszanki, a nie warunków glebowych i całej "niepotrzebnej" reszty to dobrze, trawnik, a trawnik to różnica. :wink:
ODPOWIEDZ

Wróć do „BYLINY, trawy, zioła”