Sekator - jaki wybrać?

Jak zbudować tanio i szybko ? Rozwiązania, praktyczne pomysły i wskazówki. ZRÓB TO SAM. Narzędzia, sprzęt do ogrodu.
ODPOWIEDZ
NOTO
200p
200p
Od: 2 sty 2013, o 10:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Sekator - jaki wybrać?

Post »

Myślę, że obecnie Fiskars jest mocno przereklamowany i prze to ceny za wysokie w stosunku do jakości. Ktoś za te wszystkie reklamy musi płacić :)
Pozdrawiam Tomek
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Tytuł wątku powinien być szczegółowy - uszanuj pracę odpowiadających expertów i włóż trochę wysiłku w treściwy tytuł tego o co pytasz.
Awatar użytkownika
mr25ur
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Też zauważyłem że coś nie tak z fiskarsem, albo przestali się starać, albo jak słyszałem jesteśmy zalewani podróbkami fiskarsa z Chin, ostatnio oglądałem sekatory w jednym markecie, spora ilość wybrakowanych, ułamane plastyki, blokadki itp. poza kilkoma modelami profesjonalnymi, najdroższymi, to jakieś takie liche to wszystko, a słyszy się, tu pękła rączka, tam zapadka... a dawniej jakoś jak kupiło się fiskarsa, to na lata było...
Opryski pod wieczór, i nigdy gdy kwitnie!!!
Rewers
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 28 sty 2013, o 15:51

Post »

Też mnie ciekawiły ostatnie mega promocje w marketach na sprzęt fiskarsa, może rzeczywiście coś jest z tymi podróbkami...a może jest to efekt właśnie takich opinii i chęć utrzymania sprzedaży ;)
MarcinBrz
200p
200p
Od: 19 lis 2010, o 15:36

Post »

Dziś stałem się posiadaczem dwóch sekatorów Fiskarsa :heja
Do tej pory miałem nożycowy Yato i był wystarczający (młode drzewka owocowe, którym wystarczyło tylko skrócić pędy, trochę róż), jednak sprężyna wypadła, ostrze się sfatygowało. Pojechałem z zamiarem kupna małego sekatora kowadełkowego, a wróciłem z dwoma. Cóż, widać powoli mnie dopada wiosenny głód zakupów ogrodniczych :wink:
Do rzeczy - z małych sekatorów wybór padł na najtańszego Fiskarsa, czyli Singlestep numer 111250, natomiast w innym sklepie była ostatnia sztuka dwuręcznego modelu numer 112170. Przyda się pewnie już w tym roku do cięcia drzewek.
Ceny porównywalne z najtańszymi internetowymi nie licząc wysyłki, czasem opłaca się przejechać do sklepu ;)
Pierwsze wrażenie super :) Obydwa świetnie leżą rękach, mam nadzieję, że będą równie dobre "w akcji" :wink: Już niedługo mam nadzieję się o tym przekonać :)
Pozdrawiam, Marcin!
Mój ogródek
Awatar użytkownika
robertP2
1000p
1000p
Od: 7 lut 2011, o 22:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Idą wyprzedaże , w sklepach zalega toto, ciągle produkują to i dobry sprzęt można dostać w przyzwoitej cenie /nawet za pół ceny po sezonie
Zamiast mercedesa kupa zielska
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
Awatar użytkownika
Greta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2007, o 20:32

Post »

mam sekator WMF jest reweacyjny , polecam .
jeszcze z tanich i niezawodnych polecam sekatory firmy Bradas .
są tanie i jak na hoobystyczne ciecia w ogrodzie sa niezawodne .
Ogród Grety

pajęcza nić spowita rosą ... powiewający liść na wietrze
krzysiekw123
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 19 lut 2013, o 08:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam,

Kupiłem fiskarsa 111440 trochę dziwny, ale bardzo poręczny. Zobaczymy czy da radę w sezonie.
Obrazek

http://www.narzedzianonstop.pl/ogrodnic ... 0,352.html

K
NOTO
200p
200p

Post »

Trochę głupio w piewszym poście wskazywać sklep. Miejmy nadzieję, że to nie autoreklama.

-- 19 lut 2013, o 14:30 --

Te o których pisałem wcześniej z których jestem zadowolony to ....

http://www.praktiker.pl/produkt,34845,8 ... t_1mm.html 17,99 zł (pewnie będą jeszcze w promocji :))

Jak się stępią to nie mam oporów przed wyrzuceniem.
Pozdrawiam Tomek
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Tytuł wątku powinien być szczegółowy - uszanuj pracę odpowiadających expertów i włóż trochę wysiłku w treściwy tytuł tego o co pytasz.
Awatar użytkownika
mr25ur
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2011, o 19:53

Post »

W tych z praktikera pisze w specyfikacji iż średnica cięcia 1 mm.. ;:oj
Opryski pod wieczór, i nigdy gdy kwitnie!!!
NOTO
200p
200p

Post »

Z praktyki to i 1 cm był cięty. A może nawet ciut więcej. Generalnie to co wchodziło pod nóź to przecinało jeśli nie na raz to na 2-3 razy (podginając przecięcie).
Pozdrawiam Tomek
Awatar użytkownika
saxon
100p
100p
Od: 1 lis 2011, o 11:01

Post »

Dziś wypróbowałem w boju sekator ARS CB-8, ciąłem winogrono i derenia, jestem zachwycony lekkością cięcia, dobrze wydana stówka.
MarcinBrz
200p
200p
Od: 19 lis 2010, o 15:36

Post »

Dziś był pierwszy test "małego" Fiskarsa na młodej Papierówce. Wniosek jest prosty - nie żałuję ani grosza wydanego na ten sekator :) Nie strzępi brzegów, fajnie leży w ręce, idzie "jak w masło". W przyszłym tygodniu ciąg dalszy cięcia.
Pozdrawiam, Marcin!
Mój ogródek
Awatar użytkownika
vinetou80
200p
200p
Od: 7 lut 2013, o 16:40

Post »

Ja wcześniej używałem przez 8lat z Gardeny,teraz już tego modelu nie mają w ofercie.No i po 8latach cięcia wszystkiego,padł w tamtym roku :)(rączka się złamała)ale odrobił swoje.Trzeba było podjąć decyzję,co kupić bo robić trzeba a niema czym.Po oględzinach pewnego serwisu aukcyjnego :) padło na firmę BELLOTA model 3620-średnica cięcia 25mm.Bardzo fajny sekator w przyzwoitej cenie(niecałe 30złotych).
Jestem bardzo zadowolony,gruba gumowana rączka,więc niema odcisków nawet przy cięciu twardego drewna,dwustopniowa regulacja cięcia.

Z doświadczenia wiem,że niema sensu kupować najtańszego dziadostwa ani drożyzny za 100złotych(chociaż mam dojścia i Fiskarsa mogę mieć w hurtowej cenie).Spokojnie starczy sekator za 30-40złotych.

Ja tnę jabłonie,śliwy,pożeczki,tulipanowca,brzozy,pigwowca,thuje,davidię,żylistka,jaśmin i w domu cytrynę oraz annonę.Najgorsze są śliwy :)
LEGENDS NEVER DIE
NOTO
200p
200p

Post »

Czy do róż stosujecie inny ? Wyjątkowy ?
Pozdrawiam Tomek
Awatar użytkownika
vinetou80
200p
200p
Od: 7 lut 2013, o 16:40

Post »

NOTO pisze:Czy do róż stosujecie inny ? Wyjątkowy ?
Ja tnę wszystko tym samym,nie będę specjalnie kupował drugiego żeby wszystkie 3 róże na krzyż ciąć,skoro efekt ten sam.

Moim zdaniem powinni producenci robić superspecjalne do śliw :)megatwarde drewno.Ech,gdyby wszystko tak gładko się cięło jak Tulipanowca ;:oj
LEGENDS NEVER DIE
ODPOWIEDZ

Wróć do „NIEROŚLINNE tematy ogrodowe. Budowa domu. Wyposażenie ogrodu”