Ibrakadabra i zielone pokoje

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ibrakadabra i zielone pokoje

Post »

No, a narcyzy podobno trujące...a jak pisałam u siebie, że koty hiacynty toksyczne chcą zeżreć, to mi nikt nie wierzył :roll: Z kotami to trochę jak z dziećmi, możemy tłumaczyć, że coś jest szkodliwe czy niestrawne, a kot wie lepiej i woli sprawdzić sam :wink: Inna sprawa, że kotu, który chodzi po wodzie, to chyba nic nie zaszkodzi... ;:224
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Cudne te ostatnie portrety kocie...mam nawet wrażenie, że to są nawet po trosze ich portrety psychologiczne... :D
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
dosia
1000p
1000p
Od: 1 lut 2009, o 16:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit Jagi pięknie widzisz i pokazujesz kociaste od razu człowiekowi cieplej się robi.
Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Jagi cieszę się , że się podobało. Szukałam niebieskiego, znalazłam kilka ale celowo wybrałam tamto z broszką. Wiedziałam, że zauważysz.
Wczoraj byłam zmęczona ogródkowo, ale wiesz przez trzy godziny wiele się nie zrobi, nawet robiąc cały czas, bez przerwy. Może dzisiaj znowu pójdę na 2-3 godziniki, chociaż za oknem pogodowa kicha....
Jagi, czy Ty śpisz z aparatem? Wiem, że jesteś bystrą obserwatorką, ale do tego masz jeszcze niezły refleks. Robisz kotom zdjęcia w takich momentach, które trzeba uchwycić błyskawicznie. Wielkie brawa ;:180
Trzymaj kciuki, żeby u mnie nie padało po południu....., a tymczasem miłego dnia ;:196
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

łał ;:oj no wcale się nie dziwię, że zawału dostajesz jak oglądasz te ciemierniki Basi... od dzisiaj ja też będę tego "zawału" dostawała, bo kępa imponująca ;:172 a ciemierniki cudne ;:138
Postaram się wydrukowac ten obraz, zalaminowac i postawić tym moim... przed nosem... żeby wiedziały do jakiego stanu mają dążyć. :;230
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Jak tu Was dziś przywitać, kiedy nie chce się wyjść z domu na ten ziąb, a większość z Was musi ;:174. Ja się przynajmniej nie muszę zrywać w środku nocy i to jest niewątpliwy plus dodatni.

Ale za to lud pracujący cieszy się, że dziś piątek, a lud męski - że nareszcie może złożyć stosowne hołdy żeńskiej części społeczeństwa. Życzę Wam, żeby nie był to sflaczały tulipan ani rachityczny goździk, ale co najmniej pęk pąsowych róż i butelka Dom Perignon ;:306.

A teraz do rzeczy.

Pati, nie dalej jak wczoraj opisałam daremny trud i bezsilne złorzeczenia sąsiadki na niesubordynację kota Piracika. Widzę, że wykazujesz podobne zapędy, żeby zabrać kotom to, co dla nich najdroższe - wolność. Koty, choć niewychowane, żyły na tym świecie pewnie długo przed pojawieniem się owładniętych pedagogiczną misją ludzi i dawały sobie radę, mimo tylu trujących pułapek. Ale nie :!: Człowiek uznał, że lepiej kotom życie urządzi :!: I zamyka je w prywatnych zoo, więzi, przypina do kołka, jak jaki Kargul, ubiera w szelki, jak wołomińskiego żulika itd. itp. A ja apeluję: uwolnijcie koty od człowieczej nadopiekuńczości. One są cwane, jak mucha na końcu nosa i mają to, czego człowiekowi brak, tj. instynkt samozachowawczy.Niech się cieszą pełnią kociego życia, howgh :!:
A Ibrakadabra jest tego najlepszym przykładem, robi co chce, nadgryza co chce i nic jej nie szkodzi ;:306.

Gajowa, jak zwykle masz rację, radosna dobrze ułożona Panienko ;:108. Obserwacje kotów są źródłem nieustającej radości i , ale też pozwalają dostrzec, że każdy kot, to kosmos ;:306.

Dosiu, przecież Ty masz kota Kłopota, więc takie widoki też miewasz :!: Odnoszę wrażenie, że połowa forumowiczów ma rudego kota, a druga - o nim marzy :;230.

Daffodilku, bardzo Cię proszę, nie szarp się, szczególnie w takie podłe pogody. Ogród nie zając. Nie zniosłabym wiadomości, że buchnęła wiosna, a Ty - złożona niemocą ;:219. Takie piękne fotki kumuluj w jakiejś szkatułce, wiesz, jaka jestem na nie łasa ;:108.
Kciuki oczywiście zagnę do bólu, ale lepiej ten deszcz skieruj tu, bo robi się paskudnie sucho i ogród znowu zbrzydł i skulił się z zimna. Do bani z taka wiosną :evil:. Buzaki za to gorące ;:167

Ave, sama widzisz, nie ma sprawiedliwości na tym świecie ;:306. Podzieliłam się swego czasu z Basią moim akantem. Pewnie się domyślasz, jaki jest skutek. U mnie pełno liści, że mogłabym niejedną grecką kolumnę ozdobić, a u Basi ... całe wojsko olbrzymich kwiatostanów, przy których każdy zawisa na płocie z rozdziawioną gębą ;:oj. Mnie tymczasem ... ;:214.

Dla wszystkich Forumowych Babeczek coś miłego

Obrazek

Pozdrawiam Was bardzo, bardzo ciepło - Jagoda
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Witaj Jagoda, ujęłaś mnie na wstępie swoją deklaracją, że lubisz merytoryczne posty pisane poprawną polszczyzną. Bardzo to sobie cenię, również z racji mojego zawodu (redaktor), i chyba zagoszczę u ciebie na dłużej. Poza tym mijałyśmy się już w rozmaitych wątkach, a więc stwierdziłam, że nadeszła pora, by do ciebie zajrzeć. Od razu na pierwszych stronach odkryłam bardzo ciekawy i klimatyczny ogród ozdobiony kudłatymi zwierzaczkami. Muszę sobie to wszystko powoli przeczytać i obejrzeć, a to jednak zajmie trochę czasu. Tymczasem pozdrawiam cieplutko i życzę ci miłego dnia :D
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Jagódko kocięta masz wspaniałe ;:oj Szczerze mówiąc myślałem, że na pierwszym zdjęciu, na paczuszce serwetek drzemie Sępik, coś już ze mną nie tak jak u innych widzę swoje koty ;:306 Szuwarek zapewne już jest oczytany, a Ibrakadabra pozazdrościła kawy stojącej za nią. Jednak kawy nie dostała, więc postanowiła zemścić się na swojej Pani :;230 Udanego dnia Jagódko przy tej paskudnej pogodzie :wit
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jagi ,

Byłam obrażona, nie odzywałam się jakiś czas, ale..... tyle się tu dzieje!
Wracam więc do mojego ulubionego ogrodu, zwabiona przez dwie sprawy:
Po pierwsze KOTY. Na tym lodzie z Kadabrą tańczyłam też ja (Lisica) ;:170 .... tylko że udało mi się w porę uciec, a Kadabra skąpała się w wodzie..... :twisted: :twisted: :twisted:
Druga sprawa, to zimowy salonik przy tarasie. Nikt się nim nie zachwycił, no i dobrze, bo to moje miejsce. Tam sobie siedzę, noga na nogę, ogon przerzucony nonszalancko przez poręcz....
I tam właśnie czuję, jak powoli wciąga mnie najwspanialszy, wielki BŁĘKIT. Już niedługo wciągnie mnie na dobre.... ;:197

Zamiatam ogonem,
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Jagódko - przecież to oczywiste, że jeżeli miałabym przebiśniegi to wstawiłabym ich zdjęcia i to na pewno w wielu egzemplarzach.
Zasoby błękitu z ubiegłego sezonu już wykorzystałam :(
Może w tym sezonie pomyślę o kolejnych niebieskich roślinach. Jak nabroję to będę miała coś na przebłaganie....
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Jagoda masz świetne koty ,lubię oglądać kocie zdjęcia i nie tylko .Ja mam 3 ,z czego dwa to podrzutki ,ale kocham je wszystkie . ;:173
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cześć, mija pierwszy lodowaty dzień, a więc już o jeden mniej :!:

Najsamprzód przywitam Wandeczkę, którą "znam" od dawna, a która po raz pierwszy u mnie występuje jawnie. Na wstępie sprawa, która mnie nurtuje - czapka. Marynarska :?: Sprawa druga - ogród. Poznałam go cichcem dość dobrze. Sławek słusznie komuś napisał, że jedyne, czego nie da się kupić za żadne pieniądze - to klimat ogrodu :!: Twój jest nie do podrobienia. Liczę zatem na ciekawą wymianę zdań i opinii ;:136.

Michałku, racja, z profilu Wicek do Sępika podobny, ale en face już nie. Wicek ma białą bródkę, która mu skraca "twarz" i sprawia, że jest podobny do Kalisza. A Sępik, z tymi narysowanymi wąsikami jest po prostu jedyny w swoim rodzaju ;:215.

Lisico w czapce - niewidce :!: Proszę mi się tu nie obrażać i nie wywijać demonstracyjnie rudą kitą ;:302 , tylko się dobrze z nami bawić ;:108. Może poduszeczkę pod rudy zadek, żeby milej się na błękit czekało :?:

Ambo, niebieskiego hoduj dużo, jeśli masz zamiar dokazywać ;:306.

Ewo Rozalko, jak sobie wyobrażę życie bez kotów - to "widzę ciemność" ;:oj.

Tak zakwitła kliwia, rozsadza donicę. Ktoś zdaje się reflektował na kawałek, ale kto ;:218. Kajet, kajet ... kajecik...

Obrazek

Na razie, za zdrowie dam ;:136 - Jagoda
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Jagodo ,to widzimy to samo . :lol:
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Jagódko :lol: kawałek kliwii mnie obiecałaś. :tan
Ależ ona wielka ;:oj
Wspaniale kwitnie. ;:138
Miłego wieczoru ;:304
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Świetnie, Krysiu, zaoszczędzę na zeszycik ;:306.
I w nagrodę dziabnę Ci połowę ;:333. I będzie okazja się spotkać ;:304.

;:196 Ja
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”