Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 16
- robaczek_Poznan
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 16
Ja też ledwo widzę, ale z gospodynią zaliczam mały toast i lulu 

- bonia244
- 1000p
- Od: 19 lis 2010, o 08:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Aguś jestem i ja choć ostatnio małomówna ale z czytaniem na bieżąco
wiosenne zdjęcia choć ubiegłoroczne nic a nic mi nie przeszkadzają szkoda tylko że to nie ma tych widoków za oknem
ale już nie długo niebawem
No gdzie ta wiosna
a tu zima i mrozami straszą
słońca pragnę, słońca
spokojnej nocki

No gdzie ta wiosna

słońca pragnę, słońca

spokojnej nocki

- kasia126126
- 1000p
- Od: 8 cze 2010, o 18:21
A ja już dobrze obudzona po porannej kawce w pracy
Wszystkim paniom w Dniu Kobiet wszystkiego najlepszego
Aguś, gratuluj kolejnej części wątku

Wszystkim paniom w Dniu Kobiet wszystkiego najlepszego

Aguś, gratuluj kolejnej części wątku

-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Jestem
i dalej będę cichutko podglądać dokonania. Zwłaszcza że grozisz że będzie w tym roku jeszcze więcej zmian. 

- BOGULENKA
- 500p
- Od: 23 lis 2012, o 13:28
Dzień dobry (mimo wszystko, mimo pogody), na termometrze -4 rano, wiatr duży to temperatura odczuwalna dużo niższa. Dobrze, że niewiele odkryłam, to też nie wiele muszę z powrotem przykryć. Ciekawa jestem jak to długo ma potrwać. Niepotrzebne były te ciepłe dni, obietnicę wiosny przyniosły tylko. Czuję się jak dziecko, któremu zabrano lizak 
Największy problem mam z tymi dużymi roślinami do wkopania, chyba z M przetaszczę je do garażu, bo już je rozbroiłam z okrycia. Nawet w najczarniejszych scenariuszach nie przewidziałam takich spadków temperatury. Do tego małej zeszło na oskrzela, więc przyszły tydzień też w domu z nią, przynajmniej z dzieciem blisko sobie pobędę.
To teraz bardziej optymistycznie: mamy piątek więc życzę szybkiej 16.00, dziś dodatkowo nasze święto więc wszystkim miłego dnia i pięknych kwiatów. Gratuluję kolejnej części Tobie Agusiu, a sobie, że załapałam się na chyba na 3 stronie
(zawsze to pierwsza jakaś trójka). Pozdrawiam serdecznie, licząc na to, że Ci od pogody to w jakiejś niedyspozycji byli kiedy to zimno odkryli. Buziaki.

Największy problem mam z tymi dużymi roślinami do wkopania, chyba z M przetaszczę je do garażu, bo już je rozbroiłam z okrycia. Nawet w najczarniejszych scenariuszach nie przewidziałam takich spadków temperatury. Do tego małej zeszło na oskrzela, więc przyszły tydzień też w domu z nią, przynajmniej z dzieciem blisko sobie pobędę.
To teraz bardziej optymistycznie: mamy piątek więc życzę szybkiej 16.00, dziś dodatkowo nasze święto więc wszystkim miłego dnia i pięknych kwiatów. Gratuluję kolejnej części Tobie Agusiu, a sobie, że załapałam się na chyba na 3 stronie

Dzień dobry
Wszystkim pięknym Paniom (Pat też, bo zaraz będzie się upominać
) miłego dnia z tulipanem czy rajstopami w dodatku ;-)
Bogna, witam Cię gorąco i życzę Twojej małej zdrowia... moja koleżanka z pracy wczoraj wróciła po zwolnieniu do biura, popracowała do południa i wróciła do lekarza - też zeszło na oskrzela... nie ma co ryzykować, trzeba wyleżeć i wyleczyć chorobę do końca.
W sprawie pogody, mam identyczne odczucia.... jestem bardzo rozczarowana! Jak długo może trwać ta paskudna zima? Na emeryturę naprawdę przeniesiemy się na Kanary...
Dzięki za wszystkie serdeczne słowa!
Jolu, witam serdecznie... ano grożę, bo wiesz, jak zrobiłam listę roślin do wyceny to mi oczy wyszły na wierzch
Później opublikuję 
Kasieńko, witam, dziękuję za wizytę i życzę przyjemnego dnia!
Majeczko, dzień dobry i miłego 8-marcowania
Bożenko, miło mi że jesteś! Całkowicie rozumiem Twoje odczucia w związku z pogodą... człowiek odżył przez te parę dni ze słońcem, dostał nadziei że to już wiosna, a tu zimą straszą... coś okropnego! W dodatku dziś łeb urywa i w ogóle, do domu daleko. Dobrego dnia Ci życzę i miejmy nadzieję, że za chwilę będziemy żyć pełnią wiosny
Kasiu, zmęczone jesteśmy ostatnio, prawda? Dlatego tym bardziej dziękuję, że jesteś
Majeczko, i Ty się nosem podpierasz, biedaku... oby do prawdziwej wiosny!

Wszystkim pięknym Paniom (Pat też, bo zaraz będzie się upominać

Bogna, witam Cię gorąco i życzę Twojej małej zdrowia... moja koleżanka z pracy wczoraj wróciła po zwolnieniu do biura, popracowała do południa i wróciła do lekarza - też zeszło na oskrzela... nie ma co ryzykować, trzeba wyleżeć i wyleczyć chorobę do końca.
W sprawie pogody, mam identyczne odczucia.... jestem bardzo rozczarowana! Jak długo może trwać ta paskudna zima? Na emeryturę naprawdę przeniesiemy się na Kanary...
Dzięki za wszystkie serdeczne słowa!
Jolu, witam serdecznie... ano grożę, bo wiesz, jak zrobiłam listę roślin do wyceny to mi oczy wyszły na wierzch

Kasieńko, witam, dziękuję za wizytę i życzę przyjemnego dnia!
Majeczko, dzień dobry i miłego 8-marcowania

Bożenko, miło mi że jesteś! Całkowicie rozumiem Twoje odczucia w związku z pogodą... człowiek odżył przez te parę dni ze słońcem, dostał nadziei że to już wiosna, a tu zimą straszą... coś okropnego! W dodatku dziś łeb urywa i w ogóle, do domu daleko. Dobrego dnia Ci życzę i miejmy nadzieję, że za chwilę będziemy żyć pełnią wiosny

Kasiu, zmęczone jesteśmy ostatnio, prawda? Dlatego tym bardziej dziękuję, że jesteś

Majeczko, i Ty się nosem podpierasz, biedaku... oby do prawdziwej wiosny!
- gajowa
- Od: 11 maja 2011, o 07:34
Zdjęcia Twojego ogrodu dają nadzieję na prawdziwą wiosnę! 

pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
-
Z tymi listami zakupowymi to właśnie tak jest. Ja już od grudnia zamawiam i od razu opłacam żeby nie zapomnieć. A ostatnio podliczyłam i też mi
oczy wyszły ile już wydałam.
A ile jeszcze wydam, wczoraj szukałam ziemi ogrodowej w okolicy po rozsądnej cenie bo ja jej potrzebuję kilkadziesiąt ton. Od 700 zł wywrotka

A ile jeszcze wydam, wczoraj szukałam ziemi ogrodowej w okolicy po rozsądnej cenie bo ja jej potrzebuję kilkadziesiąt ton. Od 700 zł wywrotka

Ewo, ja też się nimi pocieszam!
Jolu, namiary na ziemię mam, ale w mojej okolicy... musiałabym odnowić kontakt, ale licząc transport do Ciebie to się raczej nie opłaci...
Jolu, namiary na ziemię mam, ale w mojej okolicy... musiałabym odnowić kontakt, ale licząc transport do Ciebie to się raczej nie opłaci...
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Aguś jestem i ja....cudowny ogród wspaniałych właścicieli
Będę czekać na prawdziwe wiosenne oblicza Waszego ogrodu i kibicować we wszystkich zamierzeniach i planach
P.S. Zamiast tulipana...tradycyjny goździk

Będę czekać na prawdziwe wiosenne oblicza Waszego ogrodu i kibicować we wszystkich zamierzeniach i planach

P.S. Zamiast tulipana...tradycyjny goździk

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
A gdzie lista do podpisania odbioru tychże dóbr
Agnieszko piąteczek więc wspaniały dzionek, ale co jest za oknem to o pomstę do nieba.....
Jeden dwa dni słoneczne a pięć , dziesięć burości
Miłego!

Agnieszko piąteczek więc wspaniały dzionek, ale co jest za oknem to o pomstę do nieba.....
Jeden dwa dni słoneczne a pięć , dziesięć burości

Miłego!
Marysiu, pogoda bardzo rozczarowuje! Można dostać istnej depresji z permanentnego braku słońca... Listę za chwilę przedstawię poniżej, do akceptacji
Na szczęście dziś piątek... mam nadzieję, że weekend będzie miły... mamy w planach restaurację argentyńską, trochę sprzątania, czas przed kominkiem ze zwierzyńcem i lampką wina z Nowego Świata, a w niedzielę gotowanie i smażenie plackó po węgiersku
Oby do wiosny!
Aguś, dziękuję, że podążasz za nami! Goździki lubię, wbrew kiepskim konotacjom ;-)) Tobie życzę radości z własnej kobiecości i jej pielęgnowania
Moi Drodzy, proszę o akceptację moich zakupów w tym sezonie:
Już zakupione:
Świecznice Brunette
Bodziszki Magnificum 10szt
Bodziszki Plenum 5szt
Kanny Miss Oklahoma 3szt
Pelargonie Rosebund Australian Pink 6szt
Pelargonie Rosebund Appleblossom 6szt
Pelargonie Tenerife Magic 6szt
Fuksje Rudolf Baum 3szt
Lilie: Burlesca, Robin van Galen, Pink Palace, Revelation (razem 12szt)
Róże:
Pashmina 2szt
White Leonardo da Vinci
Charming Piano
Lavender Ice
Young Lycidas
Cardinal Hume
Stephanie Baronin zu Gutenberg
Do kupienia wiosną:
Hortensja Limelight: 9szt
Hortensja Vanille Fraise: 5szt
Budleja Black Knight: 7szt
Cis David: 2szt
Cis Hicksii: 6szt
Kosówka Varella: 5szt
Kalina Cascade: 1szt
Kalina Watanabe: 1szt
Kalina Roseum: 2szt
Klon Kelly?s Gold: 1szt
Wrzośce 15szt
Azalie japońskie 5szt
Turzyce
Ostnice
Żurawki
Rozchodniki
Zioła
Wilczomlecze Diamond Frost

Aguś, dziękuję, że podążasz za nami! Goździki lubię, wbrew kiepskim konotacjom ;-)) Tobie życzę radości z własnej kobiecości i jej pielęgnowania

Moi Drodzy, proszę o akceptację moich zakupów w tym sezonie:
Już zakupione:
Świecznice Brunette
Bodziszki Magnificum 10szt
Bodziszki Plenum 5szt
Kanny Miss Oklahoma 3szt
Pelargonie Rosebund Australian Pink 6szt
Pelargonie Rosebund Appleblossom 6szt
Pelargonie Tenerife Magic 6szt
Fuksje Rudolf Baum 3szt
Lilie: Burlesca, Robin van Galen, Pink Palace, Revelation (razem 12szt)
Róże:
Pashmina 2szt
White Leonardo da Vinci
Charming Piano
Lavender Ice
Young Lycidas
Cardinal Hume
Stephanie Baronin zu Gutenberg
Do kupienia wiosną:
Hortensja Limelight: 9szt
Hortensja Vanille Fraise: 5szt
Budleja Black Knight: 7szt
Cis David: 2szt
Cis Hicksii: 6szt
Kosówka Varella: 5szt
Kalina Cascade: 1szt
Kalina Watanabe: 1szt
Kalina Roseum: 2szt
Klon Kelly?s Gold: 1szt
Wrzośce 15szt
Azalie japońskie 5szt
Turzyce
Ostnice
Żurawki
Rozchodniki
Zioła
Wilczomlecze Diamond Frost
-
Aga dzięki. Ziemię trzeba brać blisko bo koszty transportu są ogromne. Koło mnie jest mnóstwo dostawców ale ceny z kosmosu. Poza tym jakość ziemi bardzo różna.
Lista zakupów imponująca, Varellki są przepiękne ale niestety niesamowicie drogie jak chce się większą kulkę. Ale wg mnie i tak warte każdych pieniędzy.
Lista zakupów imponująca, Varellki są przepiękne ale niestety niesamowicie drogie jak chce się większą kulkę. Ale wg mnie i tak warte każdych pieniędzy.
-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18