Ibrakadabra i zielone pokoje

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ibrakadabra i zielone pokoje

Post »

Ibrakadabra równie odważna co jej pierwowzór :)
Extra ujęcie!

Miłego, Jagi... mnie jakoś telepie ;:219
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jagódko toż to 2 cuda w jednym ;:oj Pierwsze, że kot chodzi po wodzie a drugie, że ogólnie kot i woda ;:oj ;:138 Chyba będzie święta Ibrakadabra :;230
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kochani moi, nogi mi weszły nie powiem gdzie, po rajdzie pieszym po marketach budowlanych ( ciągle w sprawie wiadomych łazienek ). Wybór kafli (łatwy), oświetlenia (niełatwy) no i przeszpiegi, co też w sprawach ogrodniczych piszczy. A piszczy niewiele - trochę cebul i ususzonych na wiór bylin w torebeczkach.
Głównie królują falenopsisy ( na które moja siostra mówi sinopsisy ), we wszystkich kolorach tęczy, naturalne i farbowane, jak te lisy.

Z zadowoleniem zauważyłam, że moja dzielna Ibrakadabra wzbudziła Wasze uznanie. Bardzo się zresztą starała.

Asiu, otóż to, super kot :!: Rybek nie ma, bo właśnie stałyby się zakąską moich kotów, ale osoby zainteresowane ślimakami wodnymi uprzejmie informuję, że w tym lodzie rozmnożyły się, i to bardzo ;:oj.

Dosiu, miło mi. Ibrakadabra nie może się nie podobać.

Agu, właściwe imię dla właściwego kota ;:333.
Na miły Bóg, nie poddawaj się żadnemu telepaniu, wiosna idzie, a to nie pora na chorowanie. Broń się, czym możesz ;:304.

Michałku, sama nie mogłam domknąć gęby ze zdumienia ;:154 , najlepszy byłby krótki film, albo szybkostrzelny aparat, a tak moment załamania lodu i nagłej kąpieli umknął bezpowrotnie. Święta Kadabra ;:170, spodobałoby jej się to określenie ;:306. Nawiasem mówiąc, trzeba by porzucić robotę w ogrodzie i śledzić koty z aparatem ;:209.

Ave, dzięki, cieszę się, że Ci się podobało. Tobie odpowiadam na końcu, bo przecież obiecałam Ci sesję ciemiernika, który mnie o stany przedzawałowe przyprawia każdego roku. Nie jest mój ;:145, rośnie cztery domy dalej u mojej przyjaciółki Basi, która, jak Ty, ma gliniastą glebę. No, sama zobacz:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Helleborus niger, przecudnej urody ;:oj. Dwukrotnie Basia dawała mi sporą kępę, żebym nie padła z zazdrości, ale skutek żaden ;:145, no nie podoba mu się u mnie i punto :!:
Już nie zazdroszczę - podziwiam u Niej... ;:209. To w istocie jest obiekt godny fotografowania, a nie ...

Zimno dziś, ale pozdrawiam gorąco - Jagoda
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przyszło mi do głowy, żeby pokazać Wam:
1. coś zimnego
2. coś ciepłego
3. coś kiczowatego
w tej właśnie kolejności. Ale wszystkie obrazy moim zdaniem piękne.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

;:304 piąta godzina, czas na herbatę - Jagoda
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38

Post »

A gdzie tytułowe żaby :?: Chyba na aby-aby ;:333
Fotki rzeczywiście urocze ;:167 Czy te miłe kotki lubią miałczeć / :?: / wszystka trzy naraz :?:
Czy są dobrze wychowane i wcale nie miau-miau ...
Pozdrowienia,
Sławek
dosia
1000p
1000p
Od: 1 lut 2009, o 16:10

Post »

;:oj to naprawdę tegoroczny stan ciemiernika? cóż ,też podziwiam ale nie żebym takiego nie chciała.
Biało było, ciepło i puszyście ,chyba pięknie zapomniałaś dodać.
Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
EwaM
500p
500p
Od: 1 gru 2007, o 13:19

Post »

Internet mi się zbiesił i teraz tyyyyyyle zaległości :shock: Mam podobne kocie stadko, tylko w jego skład wchodzą: bury kocur i łaciata neurotyczna kotka.
Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować... akurat
10 minut
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Jagódko - Ibrakadabra jest REWELACYJNA ;:138
A Ty to tak spokojnie patrzyłaś jak kocina po tym kruchym lodzie spaceruje?
Ja jednak faktycznie jestem nadopiekuńcza, bo jakby któreś moje futro wlazło na taki lód - to bym się rzuciła coby ratować kocię natychmiast..

Ponadto chciałam odnieść się do poniższego cytatu z poprzedniej strony:
"Żeby Wam do końca nie podpaść, że niby jestem tak całkiem niewrażliwa na wiosnę, dokonałam wyczynu i sfotografowałam to, co aktualnie pokazują absolutnie wszyscy. Czyli trzymam się w jakiejś średniej forumowej normie ;:306 "

Nie jest prawdą, że absolutnie wszyscy umieszczają w swoich wątkach zdjęcia przebiśniegów. Ja nie umieściłam, ponieważ w miejscu posadzenia przebiśniegów posiadam aktualnie śnieżną zaspę. ( Zaspę umieściłam, ale to jednak nie to samo)
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Od: 25 maja 2012, o 09:30
Kontakt:

Post »

Jagódka - godzina 5 :00 o tej porze się śpi - ale widok przepiękny a nie kiczowaty :)
Kociska mają dobrze , mój się wygrzewa w słońcu w domu - zawsze uda mu się jakoś wcisnąć pomimo, że to garażowiec.
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Jagódko :) Tyle się dzieje w Twoim wątku, a mnie tylko dobę nie było. :lol:
Fantastyczne zdjęcia Ibrakadabry na lodzie. ;:138
Przypomniały mi moją pierwszą najmilszą kotkę ;:167 , przygarniętą dzikuskę, która piła wyłącznie wodę z oczka.
Kiedy oczko zamarzło i zostało przysypane śniegiem biedna kicia odkopywała śnieg usiłując dostać się do wody.
Na podsuwaną wodę w miseczce nie chciała nawet patrzeć. Trochę to trwało, nim przestawiła się na picie z miski.

Takich ciemierników też szczerze zazdroszczę Basi. ;:oj Moje , mimo, że całkiem spore na razie zaledwie pączków mają zalążki.
Z ostatniego "tryptyku" najbardziej kotki przypadły mi do serca, ale pozostałe "tyż pikne ".

Po piątej to ja już wstaję do roboty ;:304
Miłego wieczoru :wit
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Jagi kochana dzięki za trzymanie kciuków. Pogoda może nie była dzisiaj najlepsza, ale ze trzy godzinki udało mi się popracować w ogrodzie. I jestem z tego powodu przeszczęśliwa, chociaż zmęczona, bo pracowałam na akord - żeby jak najwięcej zrobić. Prawie w biegu... Niestety fotek niet - bo albo praca albo fotki.
Chociaż zimę lubię (to wiesz) to z ostatniej sekwencji zdecydowania najbardziej podoba mi się ciepłe zdjęcie ;:196
No, a z poprzedniej strony - Kadabra na lodzie jest po prostu bezkonkurencyjna.
Buzaki ogródkowo zmęczone
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dobry wieczór Państwu!
Jak ja sobie poradzę, zapomniałam kupić kawę, a tu tyle spraw...

Jak to dobrze, Sławku, mieć czujnego Korektora, eo ipso uważnego Czytelnika ;:333. Dobrze wychowane koty ... Próbuje to robić moja sąsiadka, która na całą ulicę takie teksty swojemu kotu puszcza:"Piracik, kiciuś, kochanie, chodź na kolacyjkę, pańcia da szyneczki! Piracik, jak ty mnie rozczarowujesz!"
A moje ... cóż, Wicek to cicha woda, Szuwarek czasem miauknie, czasem warknie, a Ibra - sam wiesz, jak pierwowzór, skacze, wrzeszczy i całą drużynę rozstawia po kątach, ale bez niej - życie traci smak ;:306.

Dosiu, nie zapomniałam dodać, że to piękne obrazki...

EwoM, internet potrafi człowieka do szewskiej pasji doprowadzić ;:214 , właśnie przed chwilą wysłał w kosmos długi tekst. Musiałam go ... od nowa ...

Ambo, to dopiero byłby widok, gdybym to ja, a nie Kadabra, chlapnęła w tę wodę ;:306. Tylko fotek by nie było. Ty się zaspą nie zasłaniaj, bo gdyby nie ona, dołączyłabyś do absolutnie wszystkich. Jakoś jestem dziwnie tego pewna. Ale tak się zrehabilitowałaś niebieskimi, że hej ;:138.

Agnieszko, pardon, zapomniałam, że jestem w Polsce, a tu się five o'clock z czym innym kojarzy ;:306.

Krysiu, kiedyś Jan Jakub Należyty śpiewał: "Najlepsza woda z kałuży, najlepsza woda dla psa. Pies mały i piesek duży pije ją i łka". Może koty też tak lubią. Już wiesz, co z tą herbatą o piątej :?: A swoją drogą o durackiej godzinie wstajesz do roboty ;:219.

Daffodilku mój, zapomniałam Ci powiedzieć, że cudowne zdjęcie mi podarowałaś ;:138. Gdzie je chomikowałaś :?: Nie dość, że błękity jak się patrzy, to jeszcze, dobra duszo, poprzyklejałaś takie motylki ;:oj. Chciałabym, żeby buzaki zmęczone były tylko ogródkowo ;:304.

Skoro zgadało się o motylach, pokażę Wam moje salonowe motyle całoroczne.

Obrazek

Cdn. Mam jeszcze coś w zanadrzu ...
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Na dobranoc kilka scen z życia kotów.

Wicek w pocie czoła trenuje kwadraturę zadu. Niektórzy nie wierzyli ... ale siedzi na paczuszce serwetek. Zdolniacha ;:108.

Obrazek

Szuwarek zgłębia tajniki ogrodnictwa metodą hipnozy. Ale źródła ma pierwszorzędne - trzy tomy Eugeniusza Radziula ;:oj.

Obrazek

Zaś Ibrakadabra z nieznanych bliżej powodów postanowiła skrócić o główki moje piękne żonkile ;:219.

Obrazek

No i teraz z czystym sumieniem mogę Wam życzyć słodkich, kocich snów - Jagoda
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Dawno mnie tutaj nie było, oj dawno ominęła mnie imprezka, ale z życzeniami w octavie się mieszczę Pięknego ogrodu w nadchodzącym sezonie i zdrowia do niego Jaguś. Koty masz piękne i niesamowite.
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu, nocny Marku, dzięki i pamiętaj o mnie.
Coś czułam, że koty Cię telepatycznie przywabią ;:306.

;:196 Jagoda
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”