róża veilchenblau z rhapsody in blue
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 kwie 2010, o 11:08
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: róża veilchenblau z rhapsody in blue
Własnie nie mam pomysłu! Na razie jestem na etapie - chcę je mieć.
Marta
- Reniak
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 cze 2009, o 13:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja mam przy Veilchenblau posadzony powojnik Ville de Lyon, i to się sprawdziło, róża kwitnie raz na sezon, a powojnik od czerwca do września, a róża u mnie po trzech latach jest wielka, u mnie rośnie przy lilakach, i nie zgadzam się z Magdą2 odnośnie jednej kolorystyki, wszystko zależy od wielkości ogrodu, ja mam bardzo duży i właśnie podzielony dużymi plamami kolorystycznymi, uzupełnionymi białymi kwiatami,bądź fioletowymi kwiatami ( w przypadku żółtych plam) i tak na tle lilaków mam rzeczoną różę z powojnikiem,wokół "nóg" lawendę,a przed lawendą kocimiętka, obok hortensja bukietowa ( biała) z jednej strony, róże Chopin z innych stron, pomiędzy nimi dzwonek skupiony (jest granatowo fioletowy) i kocimiętka ( która jest wszędzie , tak się rozsiewa) i dalej przechodzi w następną plamę tym razem odcieni różu .Poza tym wychodzę z założenia że to co robię ma się podobać mnie i moim bliskim.Więc rób tak jak uważasz, na szczęście każdy z nas ma inny gust ( jakże byłoby monotonnie gdyby wszystkim podobało się to samo. 

-
- 500p
- Od: 5 mar 2011, o 08:21
Kochani a powiedzcie mi gdzie mogę kupić różę veilchenblau bo od dłuższego czasu ją poszukuje i nic ,a może ktoś z was ma jakiś mały kawałek na sprzedaż ,byłabym ogromnie wdzięczna.Pozdrawiam 

Jak nie znajdziesz nigdzie,to u mnie.
-
- 500p
- Od: 5 mar 2011, o 08:21
dzięki mirzan pewnie skorzystam