Lucynko,wszystko pobudziło sie do zycia i oby mrozy zapowiadane nie zniszczyło nam tego,co lekka zima uchowała.
Masz może fotke pojemnika w jakim posuałaś gazanie,bo nie wiem czy to potem sie pikuje czy lepiej od razu do wielodoniczek posiać?
Zaczynaja się wiosenne wysiewy to ja przypominam sobie o Tobie ...
Lubię podpatrywać sposoby siewu i terminy choć szczerze mówiąc nie zdążę za Tobą.
Takie duże siewki - tylko pozazdrościć i trzymać kciuki aby dożyły do maja.
Kupiłam sporo krążków torfowych , pomyślałam tez o siewie pomidorów w nich ale chyba nie ...One potrzebują pikowania więc nie ma sensu - dobrze myślę ?
Dzięki , tak tez myślałam. Arabelko torfowe krążki używam do roślin, które nie lubią przesadzania np dynie, ogórki a także kwiaty z bardzo drobnymi nasionkami bo ich nie widzę i nie daje rady pikować. Sypnę pęsetą , coś tam wleci , rośnie kępka i całość przenoszę do gruntu.
Krysiu dobrze kombinujesz
Ja dziś podcięłam por po raz pierwszy Zapomniałam wam napisać,że jak malowałam drzewka wapnem to chlapnęłam sobie do oka
Normalnie szczypało okropnie i już myślałam,że będę,jak Jurand wyglądać,ale na szczęście wypłukałam wodą i jest ok
W piwnicy fuksje szleją i kanny puszczają kły ,dalie też sie budzą ze snu A na dworze zimno i prószył śnieg