Wróce do Perełki i jej charakteru, tak to jest z ich charakterami ja znalazłam szczeniaka w lesie przywiązanego do drzewa jeszcze ślepego, ta sunia tak była oddana że nie miał prawa nikt w jej obecności nawet podać mi ręki bo ugryzła, sąsiadka miała 5 szwów bo mnie klepnęła w ramię.Nawet jeśli byli znajomi to ona mnie nie odstępowała na krok, nie miałam prawa jej zamknąć w domu bo pies chorował, odeszła zeszłego roku po 15 latach wierności wobec swojej pani
Mój kwiecisty zakątek cz.5
- mar33
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 mar 2012, o 16:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój kwiecisty zakątek cz.5
Tadziu może to i lepiej dla roślinek, że jeszcze masz trochę śniegu bo nocne przymrozki są dla nich znośniejsze.U mnie ziemia pod śniegiem nie była zmarznięta a teraz jak beton a po śniegu ślad nie pozostał.
Wróce do Perełki i jej charakteru, tak to jest z ich charakterami ja znalazłam szczeniaka w lesie przywiązanego do drzewa jeszcze ślepego, ta sunia tak była oddana że nie miał prawa nikt w jej obecności nawet podać mi ręki bo ugryzła, sąsiadka miała 5 szwów bo mnie klepnęła w ramię.Nawet jeśli byli znajomi to ona mnie nie odstępowała na krok, nie miałam prawa jej zamknąć w domu bo pies chorował, odeszła zeszłego roku po 15 latach wierności wobec swojej pani
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
-
tade k
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 lis 2010, o 20:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marysiu , psy bardzo przywiązują się do człowieka , oczywiście jak tym samym odwdzięczamy się im. Moja Perełka na szczęście mocno nie gryzie. Dwie dziurki , krew często widać ,ale grożnych ran nie ma. Tych , którzy w taki sposób pozbywają się psów , też bym tak przywiązał. I to najlepiej w pobliżu wielkiego mrowiska.
Kret zapowiada takie temperatury , że głowa mała.
Szesnaście stopni w dzień w Suwałkach
To ile w nocy.
Ma spaść trochę śniegu , ale czy tak będzie 
Kret zapowiada takie temperatury , że głowa mała.
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Witaj Tadziu
Oby faktycznie ten Grzegorz pogonił tą zimę do morza
I dzisiaj mamy ciepełko,ale ja jutro wybieram się na swoją działeczkę,dzis muszę popracować,ale jutro na działeczce popracuję się ,bo po zimnie jeszcze nic nie robiłam a i zobaczę,czy moje roślinki budzą się do wiosny
Miłego dnia
Oby faktycznie ten Grzegorz pogonił tą zimę do morza
I dzisiaj mamy ciepełko,ale ja jutro wybieram się na swoją działeczkę,dzis muszę popracować,ale jutro na działeczce popracuję się ,bo po zimnie jeszcze nic nie robiłam a i zobaczę,czy moje roślinki budzą się do wiosny
Miłego dnia
- MORANGO

- Od: 4 sie 2011, o 00:05
- Kontakt:
Tadziu niech ten śnieg ucieka od ciebie jak najdalej i
świeci, żurawki pięknie sie trzymają
i pustynnik

- E@K66

- Od: 7 gru 2008, o 11:54
Tadziu tak niedaleko mamy do siebie a twój ogródek jeszcze pokrywa śnieg ,ja już zapomniałam jak śnieg wygląda 
-
Miriam

- Od: 16 lip 2011, o 12:31
Pustynnik już wychodzi
Czy jeszcze raz(po raz czwarty)kupić?Czy pogodzić się z tym,że mogę go oglądać tylko u innych? 
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
U mnie od kilku dni jest bardzo ciepło i boję się,bo po niedzieli zapowiadają mrozy,a rosliny juz rozgrzane.Trzeci dzień sprzatam,ale stare kości po zimie sztywne sa i energia niestety ulatuje.
-
tade k

Aniu , jeszcze nić nie dotykam. Pozaglądałem tu i tam . Zobaczyłem co ruszyło , choć jak widać większość działki pod śniegiem. Lepiej by było , żeby na ten powrót zimy spadło więcej śniegu. Myślę , że Grzegorz zajmie się zimą na poważnie o dokopie jej solidnie.
Effciu , to ''zasługa '' ogrodzenia i warunków . W czasie opadów śniegu i wiejącego wiatru , ogrodzenie zatrzymywało śnieg. Wokół już prawie bez śniegu a na działce jak widać na obrazku
Mireczko , to wcześnie startująca roślina. Wcześniej nie miałem problemów z pustynnikiem. Ładnie rósł i kwitł , na przekór niechlubnym opiniom. Ostanie dwie zimy przyniosły straty. Może teraz będzie lepiej . Czy próbować
Roślina nie jest tania , cztery porażki , trudno coś doradzać.
Małgosiu , to tak po zimie , ja już powoli wracam do formy. Nie tak młode ''zawiasy'' bez ruchu zastały się
Co do powrotu zimy i ja mam duże obawy. Pewnie trzeba pookrywać co nieco. Choćby właśnie pustynniki czy młode siewki w doniczce. Dobrze by było , gdyby śniegu napadało. Z dwojga złego śnieg nic złego nie spowoduję a właśnie pomoże.
Mam pytanie . Czy u Was także problemy z przesyłaniem wiadomości i postów

Effciu , to ''zasługa '' ogrodzenia i warunków . W czasie opadów śniegu i wiejącego wiatru , ogrodzenie zatrzymywało śnieg. Wokół już prawie bez śniegu a na działce jak widać na obrazku
Mireczko , to wcześnie startująca roślina. Wcześniej nie miałem problemów z pustynnikiem. Ładnie rósł i kwitł , na przekór niechlubnym opiniom. Ostanie dwie zimy przyniosły straty. Może teraz będzie lepiej . Czy próbować
Małgosiu , to tak po zimie , ja już powoli wracam do formy. Nie tak młode ''zawiasy'' bez ruchu zastały się
Mam pytanie . Czy u Was także problemy z przesyłaniem wiadomości i postów
- mar33

- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Tadziu u mnie teraz wszystko w porządku ale wcześniej cały czas musiałam ponownie załadować stronę mimo, że internet działa bez zarzutu 
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
-
tade k

Marysiu , u mnie nadal tak mam . A reszta wchodzi błyskawicznie. 
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Tadziu, teraz wszyscy będą Ci zazdrościć śniegu
Ochroni Ci roślinki.
U mnie może być pogrom jak prognozy się sprawdzą....
U mnie może być pogrom jak prognozy się sprawdzą....
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Tadziu najbardziej boję się o róże..... żeby nie było powtórki z zeszłego roku
Soki już krążą, jak przyjdzie duży mróz będzie źle.....
-
tade k

Kasiu , śnieg pewnie dzisiaj stopniał w dużym stopniu.Cieplutko było i wiatr. Noc bez przymrozku , jutro deszcz. Może coś spadnie. Jestem w lepszej sytuacji.. Moje rośliny nie są tak wyrośnięte. Mówili o śniegu , ma popadać.
Aguś , w tej chwili róże są w idealnym stanie, czy za tydzień takie będą , obawiam się i to bardzo.
Może jeszcze coś narzucić , mam co. 
Aguś , w tej chwili róże są w idealnym stanie, czy za tydzień takie będą , obawiam się i to bardzo.
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Tadziu ale zapowiadają już następny śnieg , chyba bym się nawet ucieszyła bo zapowiadają spore mrozy boję się czy nie będzie takiego pogromu jak rok wcześniej .
- marzenaruda
- 200p

- Od: 7 paź 2012, o 11:29
Dzięki Tadziu za odpowiedź, myślę że to jest świetny pomysł
i tak właśnie zrobię.
Wysiewów na parapety mam już dość- to był pierwszy raz i ostatni
i tak właśnie zrobię.
Wysiewów na parapety mam już dość- to był pierwszy raz i ostatni
Pozdrawiam Marzena