Mam pierwsze krokuski
Wiosna...tuż, tuż w wiejskim ogrodzie
- Sosenki4
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lut 2012, o 12:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Wiosna...tuż, tuż w wiejskim ogrodzie
Marysiu, to jak będziesz w mieście z paczką, kup los, może akurat dziś milion trafisz w totka.
Mam pierwsze krokuski
, co prawda w pączuszkach, ale są... Jaka radość, dziś już chyba się rozwiną, a ja w pracy
Mam pierwsze krokuski
- Tacca

- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Kontakt:
Marysiu trudno Cię dogonić , jeszcze poprzedniego wątku nie doczytałam , a już następny . Fajnie że wiosna do Ciebie dotarła . Miłego dnia życzę .
Maska pisze: Dorotko ja Freggiego pamiętam z dzieciństwa , bo moja babcia jeździła tam po ziemię do kwiatków i kwiatki na wiosnę (krakowiaki), a ziemia mówiła była tam najlepsza. Bardzo mi żal , bo na Lubisz jest obraz nędzy
ciocia Dorota
- adamiec

- Od: 4 mar 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Na fotkach jeszcze sporo śniegu,ja już zapomniałam o białości. Dzisiaj wybieramy się na działkę jak wiatr ucichnie opryskamy brzoskwinie.Zapowiada się piękne popołudnie. 
eM właśnie wrócił z ''miasta''tj. z Basztowej. Kupił mi tulipanki w doniczce.
ciocia Dorota
- korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Marysiu czy Polsad na Prądniku już zlikwidowany, pamiętam tam też konie, chyba sprzedawali nawóz koński w workach.
Wracając do ogrodów Freggiego, cały Kraków dawniej u niego się zaopatrywał. Mnie utkwiła w pamięci piękna ogromna magnolia przy bramie wjazdowej, szklarnie w których były prymulki, goździki, asparagus, a przed szklarniami łany tulipanów, narcyzów. Widok nie zapomniany z dziecięcych lat. Mieszkałam tam ponad 20 lat. Zapewne ulica Fiołkowa nosi nazwę dzięki tym ogrodom. aha i coś śmiesznego mi się przypomniało, moja nieżyjąca ciocia zrobiła prawo jazdy, kupiła trabanta miała go kilka dni ( w tamtych czasach to było auto prawie z zachodu) przyjechała nas odwiedzić i cofając rąbła w płot tych ogrodów. Wyszli pracownicy, pooglądali, sprawdzili uszkodzenie płotu, przy okazji zerknęli na tył trabanta uśmiechnęli się ( zderzak do wymiany), na tamte czasy baba za kierownicą była rzadkością.
Wracając do ogrodów Freggiego, cały Kraków dawniej u niego się zaopatrywał. Mnie utkwiła w pamięci piękna ogromna magnolia przy bramie wjazdowej, szklarnie w których były prymulki, goździki, asparagus, a przed szklarniami łany tulipanów, narcyzów. Widok nie zapomniany z dziecięcych lat. Mieszkałam tam ponad 20 lat. Zapewne ulica Fiołkowa nosi nazwę dzięki tym ogrodom. aha i coś śmiesznego mi się przypomniało, moja nieżyjąca ciocia zrobiła prawo jazdy, kupiła trabanta miała go kilka dni ( w tamtych czasach to było auto prawie z zachodu) przyjechała nas odwiedzić i cofając rąbła w płot tych ogrodów. Wyszli pracownicy, pooglądali, sprawdzili uszkodzenie płotu, przy okazji zerknęli na tył trabanta uśmiechnęli się ( zderzak do wymiany), na tamte czasy baba za kierownicą była rzadkością.
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Marzenko za późno przeczytałam jak wróciłam i nawet lotto nie puściłam
Danusiu ale gdzieś udaje Ci się wsiąść do tego pędzącego tramwaju i dziękuję Ci że próbujesz mnie szukać
ciociu Dorotko ja niestety nie kupowałam u Freggiego, bo ogrodu nie miałam. Kiedyś dawno temu przypomniałam sobie podjechaliśmy i już nie było tam nic! Zazdroszczę Ci róży
Miłe ze strony M ale Wy jesteście obydwoje zieloni!
Irenko u mnie bieli coraz mniej ale stale jeszcze jest. Oj też muszę opryskać moje brzoskwinki!
Dorotko Polsad istnieje, ale już tam nie jeżdżę. Najbardziej prężna firma była za czasów męża założyciela, niestety dość młodo zmarł i przejęła to żona potem chyba ktoś jej zaczął pomagać )może dzieci nie wiem) ale istnieje, konie są też.Wywołałaś wspomnienia faktycznie tam było i pamiętam kupowałyśmy bratki na grób na wiosnę, bo kiedyś nie było tyle punktów sprzedaży
Będąc dzisiaj w sklepach popełniłam oczywiście zakupy, ale czekały na mnie i nie mogłam ich zlekceważyć

w B. nie ma nic oprócz ziemi do kwiatów.
I jeszcze wstawię moje storczyki i poproszę Nelę o ocenę ich stanu i rady

Danusiu ale gdzieś udaje Ci się wsiąść do tego pędzącego tramwaju i dziękuję Ci że próbujesz mnie szukać
ciociu Dorotko ja niestety nie kupowałam u Freggiego, bo ogrodu nie miałam. Kiedyś dawno temu przypomniałam sobie podjechaliśmy i już nie było tam nic! Zazdroszczę Ci róży
Irenko u mnie bieli coraz mniej ale stale jeszcze jest. Oj też muszę opryskać moje brzoskwinki!
Dorotko Polsad istnieje, ale już tam nie jeżdżę. Najbardziej prężna firma była za czasów męża założyciela, niestety dość młodo zmarł i przejęła to żona potem chyba ktoś jej zaczął pomagać )może dzieci nie wiem) ale istnieje, konie są też.Wywołałaś wspomnienia faktycznie tam było i pamiętam kupowałyśmy bratki na grób na wiosnę, bo kiedyś nie było tyle punktów sprzedaży
Będąc dzisiaj w sklepach popełniłam oczywiście zakupy, ale czekały na mnie i nie mogłam ich zlekceważyć

w B. nie ma nic oprócz ziemi do kwiatów.
I jeszcze wstawię moje storczyki i poproszę Nelę o ocenę ich stanu i rady

- ewa w

- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Kocia muzyka towarzyszyła mi dzisiaj prawie cały dzień. Tyle kociambrów wylazło na słoneczko
A Twoje bidule za szybką tak jak mój 
- sweety

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Ja także niezbędnie potrzebuje ... oranżerii
No i nie mam miliona 
- Maska

- Kontakt:
Ewuniu, ale przynajmniej są
kupiłam Monice szelki, ale skończyło się na razie niepowodzeniem 
Śliczna dalia Maryś
u mnie w Lid... rzucili dziś nasiona warzywne i kwiatowe ,ale jeszcze na nic się nie zdecydowałam 
- Maska

- Kontakt:
Aniu witam Cię serdecznie myślę, że na FO mogłybyśmy ogłosić przetarg na oranżerie, bo zamówienie byłoby dość spore
Tak dużo kwiatów straciłam, bo stały na skleconej półce w drugim rzędzie nie podlewane i uschły
Iwonko to rzucą , bo nasiona to u nas już jakiś czas są (przypołudniki) i cebule, kłącza są w ofercie ale nie było ich na półce i myślałam, że wykupione. A tu dzisiaj jedyne egzemplarze czekały na mnie - no to musiałam wziąć. Dalia mnie urzekła kolorem. Tego drugiego nie znam muszę poczytać.
Nasion w torebce to oni dają mikro, ale i cena nie jest wysoka.
Tak dużo kwiatów straciłam, bo stały na skleconej półce w drugim rzędzie nie podlewane i uschły
Iwonko to rzucą , bo nasiona to u nas już jakiś czas są (przypołudniki) i cebule, kłącza są w ofercie ale nie było ich na półce i myślałam, że wykupione. A tu dzisiaj jedyne egzemplarze czekały na mnie - no to musiałam wziąć. Dalia mnie urzekła kolorem. Tego drugiego nie znam muszę poczytać.
Nasion w torebce to oni dają mikro, ale i cena nie jest wysoka.
- ewa_rozalka
- 1000p

- Od: 10 cze 2012, o 12:18
Maryniu mam prośbę ,wejdź do Agatka1409 i pomóż jej we wstawieniu linka w podpisie bo ona się wstydzi japulę otworzyć a ja jej nie pomogę ,bo też nie wiem.
- reniusia20
- 1000p

- Od: 2 kwie 2012, o 15:06
Witaj Marysiu!
dawno tu u Ciebie nie byłam i tak wgl na forum ehh... niestety tak jakoś wyszło
...ale postaram się nadrobić wszystko!
Jak zawsze wszytko piękne i zadbane masz w ogrodzie aż miło popatrzeć!

Jak zawsze wszytko piękne i zadbane masz w ogrodzie aż miło popatrzeć!
- ewa_rozalka
- 1000p

- Od: 10 cze 2012, o 12:18
Maryni zapomniałam Ci podać tytuł wątku ,Mój mały raj na ziemi .Jak możesz to doradź jej.