Chrapkowe doniczki cz. II
- AliWas
- 500p

- Od: 24 lut 2013, o 00:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Chrapkowe doniczki cz. II
Basiu, jak tam przesyłeczki dotarły
Czekamy na fotoreportaż....

Alina Od sadzonki do sukcesu na...bis- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=88776
Mój ogród w obiektywie- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=67068
- Chrapka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 cze 2011, o 00:01
- AliWas
- 500p

- Od: 24 lut 2013, o 00:17
Jakie ładne i zdrowe!!!
No to komuś miejsca w salonie zabraknie....
... no tak ale jest jeszcze poddasze...

Alina Od sadzonki do sukcesu na...bis- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=88776
OOOOOOOOO Matko
Ale pięknisie
Śliczności dostałaś 
Ale pięknisie
Piękna paczucha
troszkę podobna do mojej
a powiedz co to jest to pierwsze od prawej?
- rapunzel

- Od: 26 lip 2011, o 18:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Basiu, faktycznie dostałaś całą masę nowości.
Zachodzę w głowę, co to jest z tymi długimi wzorzystymi liśćmi. Wygląda fajnie, ale mam wrażenie, że nigdy czegoś takiego nie widziałam.
Skoro byłabyś chętna do podzielenia się zebriną, to z dużą radością skorzystam z tej oferty, ale dopiero jak się zrobi naprawdę ciepło.
Skoro byłabyś chętna do podzielenia się zebriną, to z dużą radością skorzystam z tej oferty, ale dopiero jak się zrobi naprawdę ciepło.
-
sylvi
- 1000p

- Od: 26 sty 2012, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
ale wypasiona paka
masz rację - z daleka słychać jak rosną
masz rację - z daleka słychać jak rosną
- nika28
- 500p

- Od: 11 lip 2011, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moje "chciejstwa" domowe i działkowe.
Marzenia to niczym nie zmącona rozkosz, a oczekiwanie aż się spełnią to prawdziwe życie. Victor Hugo
Marzenia to niczym nie zmącona rozkosz, a oczekiwanie aż się spełnią to prawdziwe życie. Victor Hugo
- Chrapka

Nastio-pierwsze od prawej /na kartoniku/ leży Epipremnum Marble Queen 
Jagodo to wzorzyste, o które pytasz to Calathea Lancifolia-jest rzeczywiście wyjątkowa i choć może zdjęcia tego nie oddają to ona jest duża
A Trzykrotka? Daj znać kiedy wysyłać 
Alinko i tak mam dość biegania przy domku, dzieciach i roślinkach-na poddasze już nie dobiegnę, z resztą uwierz-tam też miejsca nie ma, choć nie ma tam ani jednej roślinki
Moje nowości zamieszkały na razie w kuchnina stoliku "roślinnym", przeznaczonym tylko dla doniczkowców, aby mogły jaknajczęściej cieszyć me oko. Chcę je bacznie poobserwować a potem trafią na docelowe miejsca, no chyba, że którymś kuchenne słonko będzie szczególnie służyć-to się zobaczy co dalej. Na razie chodzę i podziwiam i cieszę się bardzo
Jagodo to wzorzyste, o które pytasz to Calathea Lancifolia-jest rzeczywiście wyjątkowa i choć może zdjęcia tego nie oddają to ona jest duża
Alinko i tak mam dość biegania przy domku, dzieciach i roślinkach-na poddasze już nie dobiegnę, z resztą uwierz-tam też miejsca nie ma, choć nie ma tam ani jednej roślinki
Moje nowości zamieszkały na razie w kuchnina stoliku "roślinnym", przeznaczonym tylko dla doniczkowców, aby mogły jaknajczęściej cieszyć me oko. Chcę je bacznie poobserwować a potem trafią na docelowe miejsca, no chyba, że którymś kuchenne słonko będzie szczególnie służyć-to się zobaczy co dalej. Na razie chodzę i podziwiam i cieszę się bardzo
Oo śliczności sobie sprawiłaś. nawet widzę kilka moich ulubionych kwiatków
Niech Ci zdrowo rosną
i cieszą Twoje oczka 
Niech Ci zdrowo rosną
- Chrapka

Agnieszko zapewne maszna myśli Calathee?
Ja też je uwielbiam.
Jako, że udało mi sie uchwycić moją zieleninę to pokażę mój kuchenny stoliczek-jak widać jest jeszcze wolne miejsce
Uwielbiam ten stolik /nie mebel-zawartośc/

Jagódko-obiecana fotka Chlorophytum Ocean-Zielistka-gratisik od Ciebie. Ostatnio się za nią wzięłam-wyeliminowałam z gry zniszczone listki, przesadziłam i zapodałam schabowego, czyli biohuusik, codzienne zraszanie
Zdecydowanie nabrała kolorku 

Jako, że udało mi sie uchwycić moją zieleninę to pokażę mój kuchenny stoliczek-jak widać jest jeszcze wolne miejsce

Jagódko-obiecana fotka Chlorophytum Ocean-Zielistka-gratisik od Ciebie. Ostatnio się za nią wzięłam-wyeliminowałam z gry zniszczone listki, przesadziłam i zapodałam schabowego, czyli biohuusik, codzienne zraszanie

Piękną masz tą dżunglę kuchenną
jest na co popatrzeć
a ta ostatnia zielistka piękna!
- Chrapka

Asiu, jak widać ona w chwili obecnej ma niewiele liści ale w ostatnim czasie ładnie się wybarwiły i gdy się rozkrzaczy...o dopiero będzie ładna. Jagódko-dobrze kajarzę, że Twoja padła? Czy to po oddzieleniu tej dla mnie czy z innego powodu? Ja tę odmianę mam poraz pierwszy i będę chętna na ewentualne uwagi i dobre rady 
- Chrapka

Dziękuję Aluniu za miłe słowo. Codzień obiecuję sobie, że "dziś to obfocę roślinki, aby na Fo wrzucić!" Ale zawsze coś wypadnie i dzień zleci. Dziś wypadła nam... piękna pogoda i ku uciesze dziewczynek wybrałam się na plac zabaw-po zimie zabawy miały co nie miara