Dalie z nasion cz.1
Re: Dalie z nasion
Wysiałam swoje dalie 1 marca. Dostałam je z forumkowej wymiany i muszę przyznać, że są super - wykiełkowały wszystkie 
Pozdrawiam, Beata
- cyganka77
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 sie 2012, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moje dalie z akcji też pięknie rosną. Nie długo będę pikować.
-
blondinez
- 200p

- Od: 27 lut 2013, o 13:36
Możecie mi podpowiedzieć, czy mogę je popikować wsadzając w ziemie, aż pod liścienie? Bo one jakieś takie liche mi się wydają..
Pozdrawiam, Agnieszka
Ogólnie to powinnaś pikować je wsadzając do ziemi właśnie pod liścienieblondinez pisze:Możecie mi podpowiedzieć, czy mogę je popikować wsadzając w ziemie, aż pod liścienie? Bo one jakieś takie liche mi się wydają..
Pozdrawiam, Ogoonek 
Dzisiaj wysiałam moje pierwsze dalie,wybrałam karłowe.Z waszych opinii wynika,że siew i uprawa nie jest trudna a roślinki rosną szybko,chętnie dołączę do już licznego grona amatorów dalii.
Pozdrawiam,Basia
Ja też czekałam na tę odpowiedź;-) Moje dalie mają długie "uszy" i zaczynają ukazywać właściwe liście. Teraz wiem:-)Ogoonek pisze: Ogólnie to powinnaś pikować je wsadzając do ziemi właśnie pod liścienie;)
Basiu, nie tylko Ty siejesz dalie pierwszy raz (ja dotychczas miałam dalie tylko z karp). Też wierzę, że sianie tych roślin jest łatwe i niedługo będziemy się mogły chwalić i cieszyć wyglądem kwiatów naszych siewnych dalii;-)basiabar pisze:Dzisiaj wysiałam moje pierwsze dalie,wybrałam karłowe.
Pozdrowienia,
Gośka
Gośka
Hihi, ja też pierwszy raz sieję dalie! ;D Nie mogę doczekać się pierwszych kwiatówMzimu pisze:Ja też czekałam na tę odpowiedź;-) Moje dalie mają długie "uszy" i zaczynają ukazywać właściwe liście. Teraz wiem:-)Ogoonek pisze: Ogólnie to powinnaś pikować je wsadzając do ziemi właśnie pod liścienie;)
Basiu, nie tylko Ty siejesz dalie pierwszy raz (ja dotychczas miałam dalie tylko z karp). Też wierzę, że sianie tych roślin jest łatwe i niedługo będziemy się mogły chwalić i cieszyć wyglądem kwiatów naszych siewnych dalii;-)basiabar pisze:Dzisiaj wysiałam moje pierwsze dalie,wybrałam karłowe.
Pozdrawiam, Ogoonek 
Już coś się dzieje z moimi daliami
,niektóre przykryłam cienka warstwą ziemi i widać jak wypuszczają korzonka.Pierwszy raz sieję a już uwielbiam 
Pozdrawiam,Basia
-
blondinez
- 200p

- Od: 27 lut 2013, o 13:36
Moje popikowane tydzień temu wypuszczają już drugą parę listków właściwych
Z jednej paczki wyszło mi 30 sztuk.
Pozdrawiam, Agnieszka
-
Mariola54
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 11 wrz 2006, o 00:33
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja moje posieję dopiero po świętach.
Do gruntu wysadzam po "ogrodnikach"
więc mają dużo czasu aby urosnąć.
Do gruntu wysadzam po "ogrodnikach"
więc mają dużo czasu aby urosnąć.