Ogród zwkwiat cz. 3
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród zwkwiat cz. 3
Zosiu ależ milo spotkac pierwszy wiosenny kwiatuszek.... tak od razu radośniej się robi i wiadomo, że wiosna już lada chwila 
- Jatra

- Od: 18 sie 2011, o 22:01
- Kontakt:
Nasza Zosieńka to królowa róż ma cudowne
Krokusik juz u Ciebie kwitnie
- lora

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
..a parapety tak zapchane oj już nic nie postawisz...
- zwkwiat

- Od: 12 lut 2011, o 09:30
Bufo-bufo, Olu ten krokus co rocznie jest pierwszy, pewnie dlatego, że rośnie pod kosodrzewiną od słonecznej strony, a kolor jak żółteczko.
AGNESS, Aga, a jeszcze jak zaświeci słoneczko to chce się żyć.
Jatra, Tereniu u mnie wszystkiego po trochę, staram się, lubię ogród i cierpię jak mi giną rośliny ale w tym roku będzie urodzaj,
lora, Misia, tak u nas już chyba od wtorku nie ma śniegu, masz mało parapetów? ja to przeżyłam w zeszłym roku, męczyłam się okropnie bo długo były przymrozki, ale nie żałuję bo zapełniły się rabaty, w tym roku jednak z umiarem sieję i chcę rozłożyć w czasie.
Jeszcze dzisiaj kilka letnich obrazków:

AGNESS, Aga, a jeszcze jak zaświeci słoneczko to chce się żyć.
Jatra, Tereniu u mnie wszystkiego po trochę, staram się, lubię ogród i cierpię jak mi giną rośliny ale w tym roku będzie urodzaj,
lora, Misia, tak u nas już chyba od wtorku nie ma śniegu, masz mało parapetów? ja to przeżyłam w zeszłym roku, męczyłam się okropnie bo długo były przymrozki, ale nie żałuję bo zapełniły się rabaty, w tym roku jednak z umiarem sieję i chcę rozłożyć w czasie.
Jeszcze dzisiaj kilka letnich obrazków:

- kania

- Od: 25 maja 2009, o 10:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zosieńko, masz u siebie prawdziwy raj! Takie cudne zdjęcia przed snem!
- bodzia3012

- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
Zosiu jak cieszy pierwszy kwiatuszek tego roczny
śliczny , niby nic , a jak cieszy

- zwkwiat

Od wczoraj do jutra w moim ogrodzie wielkie sprzątanie, nasze dęby są dostarczycielami liści i mimo kilkakrotnego wygrabiania liści jesienią, to teraz jeszcze kilkanaście taczek trzeba wywieść.
W związku z ochłodzeniem w następnym tygodniu, róże i hortensje ogrodowe zostawiam w spokoju, jeszcze nie rozpakowuję.
Dzisiaj po raz pierwszy w tym roku usłyszałam śpiew czapli siwej, już są, a gniazdo bociana jeszcze puste, obecność czapli wskazuje, że już jest wiosennie.
kania, Kasiu, bardzo się cieszę, że oglądasz moje zakątki z przyjemnością,
bodzia3012, kochana, każdy pierwszy kwiatek jest radością, dzisiaj znalazłam ich więcej np. stokrotki, bratki, ciemierniki, ale już mi sił nie starczyło aby pójść tam jeszcze raz z aparatem, ale pewnie jutro nie odmówię sobie tej przyjemności.
W związku z ochłodzeniem w następnym tygodniu, róże i hortensje ogrodowe zostawiam w spokoju, jeszcze nie rozpakowuję.
Dzisiaj po raz pierwszy w tym roku usłyszałam śpiew czapli siwej, już są, a gniazdo bociana jeszcze puste, obecność czapli wskazuje, że już jest wiosennie.
kania, Kasiu, bardzo się cieszę, że oglądasz moje zakątki z przyjemnością,
bodzia3012, kochana, każdy pierwszy kwiatek jest radością, dzisiaj znalazłam ich więcej np. stokrotki, bratki, ciemierniki, ale już mi sił nie starczyło aby pójść tam jeszcze raz z aparatem, ale pewnie jutro nie odmówię sobie tej przyjemności.
- Jatra

- Od: 18 sie 2011, o 22:01
- Kontakt:
Zosieńko ja tez już siedzę w ogordzie , lisci pełno ale przerażaja mnie te mrozy , które maja nadejśc mam tylko nadzieje ,że nie będa takie duże .
- ewa_rozalka
- 1000p

- Od: 10 cze 2012, o 12:18
Wszystko co pierwsze to najpiękniejsze i najbardziej cieszy . 
- bodzia3012

- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
Zosiu u ciebie cieplej więc wstawiaj zdjęcia każdego tegorocznego kwiatuszka, chociaż u ciebie już się nimi nacieszymy, zanim będą u nas 
- zwkwiat

Jatra, Terenia, jutro muszę czymś zakleić nos bo dzisiaj mocno słońce się na nim oparło, a mrozy mam nadzieję, że nie spadną poniżej -10* może tylko w północno-wschodniej Polsce.
ewa_rozalka, Ewuniu, tak to już jest .....
ewa_rozalka, Ewuniu, tak to już jest .....
- Ignis05

- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Pierwszy kwiatek złoci się jak klejnocik.
I jak cieszy.
Dzisiaj też zobaczyłam swoje przebiśniegi
ale na fotkę było już za późno.

I jak cieszy.
Dzisiaj też zobaczyłam swoje przebiśniegi
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.
H. Jackson Brown
H. Jackson Brown
- zwkwiat

Ignis05, Krysiu, jeszcze jak
tym bardziej, że dzisiaj już pszczoły brzęczały nad uchem zobaczyłam też motyla, jak się nie mylę to była rusałka, prawie 3 tygodnie wcześniej niż zwykle.
julianna, Zosieńko, moja imienniczko, jeszcze chyba żadna Zosia mnie nie odwiedziła, bardzo się cieszę z Twojej wizyty,
Ja też dzisiaj pracowałam w ogródku, wszystko przygotowane do wiosny a tu zimę nam zapowiadają, przezornie nie wywoziłam gałązek przyciętych iglaków, przydadzą się do nocnego okrycia cebulowych, które spieszą się na powierzchnię ziemi.
U mnie kwitną już pierwsze krokusy,

julianna, Zosieńko, moja imienniczko, jeszcze chyba żadna Zosia mnie nie odwiedziła, bardzo się cieszę z Twojej wizyty,
Ja też dzisiaj pracowałam w ogródku, wszystko przygotowane do wiosny a tu zimę nam zapowiadają, przezornie nie wywoziłam gałązek przyciętych iglaków, przydadzą się do nocnego okrycia cebulowych, które spieszą się na powierzchnię ziemi.
U mnie kwitną już pierwsze krokusy,

- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Zosiu aż zazdroszczę takich widoków
przepiękne krokusiki..... przepiękne
Moje jeszcze śpią pod warstwą śniegu.... a ja już tak do nich tęsknię....