Moja córa miała na balkonie nasturcje, zwisała cudownie i było pięknie tylko dużo wody lała rano i wieczorkiem
To było tak.........
-
e-babcia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 31 paź 2011, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: To było tak.........
A ja dziś rano miałam dużo energi chyba Dzięki
Moja córa miała na balkonie nasturcje, zwisała cudownie i było pięknie tylko dużo wody lała rano i wieczorkiem
- oxalis
- 1000p

- Od: 24 mar 2012, o 00:47
Ewciu...pomysł z kobeą furtkową rewelacyjny
, odkrywczy
i nowatorski
.
Ale...tylko jedno. Podlewanie. W czasie upałów może jej być mało wody w takiej doniczce 25 x 25
.
Coś by trza wykombinować dodatkowo, jakieś nawadnianie odwróconą do góry nogami butelką na przykład...
No chyba że będziesz na działce tak często aby zapewnić jej wystarczającą ilość picia
Ale...tylko jedno. Podlewanie. W czasie upałów może jej być mało wody w takiej doniczce 25 x 25
Coś by trza wykombinować dodatkowo, jakieś nawadnianie odwróconą do góry nogami butelką na przykład...
No chyba że będziesz na działce tak często aby zapewnić jej wystarczającą ilość picia
Ewunia jak to wszystko wzejdzie to troszkę tego będzie
Agatko - wzięłam przykład z Twoich parapetów
Iza mam nadzieję że dadzą radę przecież to nie będzie 200 kg , a jak nie wytrzymają to się nowe dospawa
. dziś na działce była sąsiadka -u nas też wszystko śpi
Jadziu ja mam nasturcję niska i pomyślałam że wysadzę ją w te pustaki - może coś z tego będzie .
Kasiu dlatego myślałam, żeby ziemię połączyć z agrożelem- mam zamiar go kupić żeby altanę pomalować jako tło dla roślinek
, a gdyby się to nie sprawdziło to w butelkach jestem już obeznana
A teraz powiem Wam, że nie mogę usiedzieć już w domu pochodziłam dziś po Waszych ogrodach i wszędzie wiosna ,a ja do swojej wiosny mam 40 km
Ale pojawiła się nadzieja że w piątek pojadę na działkę i zostanę do niedzieli . muszę przygotować miejsce pod nowe rośliny - no i pod warzywniak
- dlatego najprawdopodobniej zabiorę się z sąsiadką bo przecież z rodzinką to nic nie zrobię
A teraz co się u mnie dzieje na parapetach
Drugie podejście do patyczków hortensjowych

Wychodzą jeżówki

Hościątka rosną w silę

i to co teraz podoba mi się najbardziej

i dwa kolorki
Biała ma łodyżkę zieloną ,a druga w fiolecik wpada

Pomidorki Venus dla Agatki

Znalazłam szklarenkę którą kupiłam ze dwa lata temu w przypływie pasji ogrodniczej
Przyda się na pomidorki

Cześć wysiewów ląduje już u dzieci w pokoju

Czy ja już się chwaliłam że wykończyłam jednego storczyka
- mam nadzieję ,że drugi nie będzie za nim tęsknił 
Agatko - wzięłam przykład z Twoich parapetów
Iza mam nadzieję że dadzą radę przecież to nie będzie 200 kg , a jak nie wytrzymają to się nowe dospawa
Jadziu ja mam nasturcję niska i pomyślałam że wysadzę ją w te pustaki - może coś z tego będzie .
Kasiu dlatego myślałam, żeby ziemię połączyć z agrożelem- mam zamiar go kupić żeby altanę pomalować jako tło dla roślinek
A teraz powiem Wam, że nie mogę usiedzieć już w domu pochodziłam dziś po Waszych ogrodach i wszędzie wiosna ,a ja do swojej wiosny mam 40 km
Ale pojawiła się nadzieja że w piątek pojadę na działkę i zostanę do niedzieli . muszę przygotować miejsce pod nowe rośliny - no i pod warzywniak
A teraz co się u mnie dzieje na parapetach
Drugie podejście do patyczków hortensjowych

Wychodzą jeżówki

Hościątka rosną w silę

i to co teraz podoba mi się najbardziej

i dwa kolorki

Pomidorki Venus dla Agatki

Znalazłam szklarenkę którą kupiłam ze dwa lata temu w przypływie pasji ogrodniczej
Przyda się na pomidorki

Cześć wysiewów ląduje już u dzieci w pokoju

Czy ja już się chwaliłam że wykończyłam jednego storczyka
Pozdrawiam. Ewa
- bina12
- 1000p

- Od: 17 mar 2011, o 13:15
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa
Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Ewunia tak to kobea
- codziennie latam i patrze czy nowe kolanko wychodzi

Pozdrawiam. Ewa
- MORANGO

- Od: 4 sie 2011, o 00:05
- Kontakt:
Melduję sie kochana po raz 2
u Ciebie piękne rozsady, wszystko pięknie Tobie rośnie

- MORANGO

- Od: 4 sie 2011, o 00:05
- Kontakt:
Już od dawna śledzę Twój wątek
masz piękny ogród, a i poczucie humoru
jak ja lubię takich ludzi
będę zaglądać do Ciebie złotko często

- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 paź 2009, o 15:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ale popłynęłaś ogrodowo
No i hortensję ładnie Ci puszczają
Czy Ty masz tam ogrzewanie na działce że chcesz zostać 
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
-
elakuznicom
- 500p

- Od: 13 cze 2012, o 18:52
Ewcia- wschody rewelacja -pomidorki super też uprawiałam kiedyś na parapetach od nasionka -do czerwonego pomidora ,trochę go zle zapyliłam bo w środku nie do końca był
pełny a radoche miałam to było w czasie budowy domu -wszystkie parapety puste a ja szalałam ...jak chodzi o jeżyki to mamy je na działce i truptają od nas do sąsiadów
i jeszcze na następną działkę-wendrowniczki takie, jesteśmy przyzwyczajeni do nich,co nie znaczy, że się nie przestraszę od czasu do czasu...
pełny a radoche miałam to było w czasie budowy domu -wszystkie parapety puste a ja szalałam ...jak chodzi o jeżyki to mamy je na działce i truptają od nas do sąsiadów
i jeszcze na następną działkę-wendrowniczki takie, jesteśmy przyzwyczajeni do nich,co nie znaczy, że się nie przestraszę od czasu do czasu...
pozdrawiam Ela
- oxalis
- 1000p

- Od: 24 mar 2012, o 00:47
mewa pisze:Cześć wysiewów ląduje już u dzieci w pokoju
Ewka...kobea moje marzenie...trzecią turę właśnie wysiałam, dwie poprzednie bez efektu
Jak Ty te płaskie nasionka do ziemi wkładasz
Pomocy, bo nasionek w moim mieście zabraknie zanim mi coś wylezie, a uparta jestem że hoho
Nasturcja w pustakach będzie świetnie wyglądała
Jak myślisz...czy mogę już ciotuni podiwanić patyczki z hortensj? Obudziły się już? czy poszczekać jeszcze....
- Comcia

- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Ewo - zrezygnowałabym z donicy na furtce, kobea z dwóch pozostałych i tak wlezie na furtkę, to mocno rozrastające się pnącze. U mnie w zeszłym roku zakwitła we wrześniu.
Nie wiem jak często jesteś latem na działce, ale w donicach latem ziemia będzie szybko przesychać, musisz o tym pamiętać.
Po przemyśleniu - jednak daj na furtkę i noś ze sobą sekator bo kobea tak się poplącze, że nie będziesz miała jak wejść.
Nie wiem jak często jesteś latem na działce, ale w donicach latem ziemia będzie szybko przesychać, musisz o tym pamiętać.
Po przemyśleniu - jednak daj na furtkę i noś ze sobą sekator bo kobea tak się poplącze, że nie będziesz miała jak wejść.
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Te pustaki kojarzę w półcieniu-wtedy nasturcja może nie zakwitnąć
Posiałam raz z rozpędu w półcienistym miejscu i doczekałam się samych liści. Też ładne 
-
pomidorzanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 26 cze 2012, o 12:57
Ewciu, super wschody, jak dla mnie, możesz pokazywać tą budzącą się przyrodę do życia codziennie
wtedy będę ciągle na Twoim wątku siedziała.
Dziękuję za pomidorki
a reszta super cudna, widzę że załapałaś parapetowego wirusa
Witam wtorkowo

wtedy będę ciągle na Twoim wątku siedziała.
Dziękuję za pomidorki
Witam wtorkowo
Pozdrawiam, Agata.
- ewunia7

- Od: 1 lis 2012, o 15:31
Witaj Ewo
Pięknie powschodziły Twoje roślinki, a kobea cudeńko
- bwoj54

- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Ewuniu!.
..witam w piękny, wtorkowy dzionek.
Roslinki super!...patyczki hortensji tez chyba ukorzenione, prawda? Kobea też mi pięknie rośnie...
Oczekuję jeszcze nasionek passiflory / męczennica/...piękną miałam dwa lata temu ..niepotrzebnie jesienią, w doskonalym stanie wyrzuciłam....bo można przechować prawdopodobnie ...ale nie posiadłam jeszcze wtedy wiedzy i mądrości FO
Sprawdzę jak przechowały się dalie...napiszę na pw.
Pozdrawiam
..witam w piękny, wtorkowy dzionek.
Roslinki super!...patyczki hortensji tez chyba ukorzenione, prawda? Kobea też mi pięknie rośnie...
Oczekuję jeszcze nasionek passiflory / męczennica/...piękną miałam dwa lata temu ..niepotrzebnie jesienią, w doskonalym stanie wyrzuciłam....bo można przechować prawdopodobnie ...ale nie posiadłam jeszcze wtedy wiedzy i mądrości FO
Sprawdzę jak przechowały się dalie...napiszę na pw.
Pozdrawiam
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki