mirzan pisze:Celuj w Przypadki Wernera Holta i Fabrykę oficerów.
Ha, "Fabryka oficeröw" podobnie jak cala reszta Kirsta, to jedne z moich ulubionych pozycji. Jakies 15 lat temu w jednym z warszawskich antykwariatöw znalazlem chyba wszystko Kirsta co bylo w Polsce wydane, za "oszalamiajäcä"cene 2PLN za sztuke.
Kupilem, podobnie jak 2 ksiäzki Wiecha po zlotöwce.
A Kirst? Ten jezyk, ta logika, ten sposöb opisywania. Majstersztyk.
Dzięki za przypomnienie, ide grzebac w regalach.
Tegoż autora "Wilki", "08/15", "Pan Bóg śpi na Mazurach"... Bardzo polecam
mirzan pisze:Celuj w Przypadki Wernera Holta i Fabrykę oficerów.
Ha, "Fabryka oficeröw" podobnie jak cala reszta Kirsta, to jedne z moich ulubionych pozycji. Jakies 15 lat temu w jednym z warszawskich antykwariatöw znalazlem chyba wszystko Kirsta co bylo w Polsce wydane, za "oszalamiajäcä"cene 2PLN za sztuke.
Kupilem, podobnie jak 2 ksiäzki Wiecha po zlotöwce.
A Kirst? Ten jezyk, ta logika, ten sposöb opisywania. Majstersztyk.
Dzięki za przypomnienie, ide grzebac w regalach.
Może odsprzedasz całość po 3zł za sztukę + koszt wysyłki? Nasiona lilii dorzucę.....
Zima się kończy,będzie przerwa w czytaniu.na razie przerabiam Kaden Bandrowskiego,
Czarne Skrzydła.Górny Śląsk,nędza niewyobrażalna. Zanosi się na strajki. A panowie
dyrektorzy,wraz z panami posłami,działaczami związkowymi,partyjnymi,kombinują,
czy warto teraz strajkować,czy niech motłoch zaczeka,aż na węgiel będzie popyt.
Jak będzie popyt,to się motłoch podpuści,narozrabiają,spałuje się ich,a cena wzrośnie.
I tak to do tej pory wygląda.
Książki z Allegro często rozdaję,co niechodliwe,daję na deser dżdżownicom.Krajowym
czarno białe,kalifornijskim kolorowe pisma,bo to luksusowa kapitalistyczna rasa.
Uff, dobrnąłem wreszcie do końca "Pod Kopułą" S.Kinga. Jestem troszkę rozczarowany. Początek świetny, akcja rozwija się szybko. Jak zwykle u Kinga doskonale nakreśleni bohaterowie, w tym czarny charakter, którego od początku do końca szczerze się nienawidzi. Ale gdzieś tak w 2/3 książka robi się jakoś dziwnie "ociężała", mimo kilku ciekawych zwrotów w fabule. Nie wiem czemu, ale pod koniec znużony czekałem, kiedy wreszcie ów koniec nadejdzie. Szkoda, autor mógł bardziej dopracować zakończenie.
Mimo to lekturę polecam i daję 7/10
"Tylko ten bez szkody rozmawia, kto umie milczeć" - Tomasz a'Kempis
Ja uwielbiam kryminały(saga C.Lacberg połknięta w całości;)ale ostatnio co wypożyczę książki to nic mi nie ''wchodzi'':roll:
Może jakieś propozycje w tej tematyce forumki podrzucą?
Jeśli xiążki nie wchodzą, to polecam "Erebos" U. Poznanskiego. Pożyczałem ją kilku osobom (nie wiem, czy to wciąż legalne ) i żadna z nich nie była w stanie oderwać się przed zakończeniem
Doskonałe antidotum na awersję do czytania
Jeśli interesują kogoś książki historyczne,to polecam Persowie. O czasach króla Dariusza.
Podobał mi się fragment,jak król tłumaczył,jak się dobrze rządzi.Pokazał pole zboża.
Zobacz,mówi,tu kłos wystaje,jest większy. tam wystaje. Ciach,ciach,głowy im uciąć,już nikt
się nie wychyla,wszystko równe.
Najpierw "Świat bez końca" i później "Filary ziemi" Folleta, wcześniej wszystkie trzy części "Cukierni pod amorem", teraz skończyłam tandem Gacek&Szczepańska i jestem w trakcie "Klątwy Prometeusza" Ludluma. Troszku taki miszmasz Jutro chyba czeka mnie wyprawa do biblioteki
Ja właśnie przebrnęłam przez wszystkie trzy części "Cukierni pod Amorem" autorstwa Małgorzaty Gutowskiej- Adamczyk.
Świetne książki. Szybko i przyjemnie się czyta o losach trzech rodów: Zajezierskich, Hryciów i Cieślaków. Ale najważniejsza jest tajemnica pierścienia który spaja wszystkie części...
Polecam
Teraz biorę się za Idę Fink i jej "Odpływający ogród"