Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie

Post »

Ewo znam szkółkę niedaleko mnie ale jej nie polecam. Ozdobne wszystkie zamawiam u Konieczki przez internet. Z tym, że najwcześniej w końcu maja, żeby przez pomyłkę nie wysłali czegoś co po zimie nie odbije. Naprawdę mogę ich szczerze polecić. A jakie rośliny chciałaś kupić?Co do chodników to jakby u nas zrobili to już 2 samochody by się nie minęły, teraz ledwo co się mijają. Dla niektórych mieszkańców lubiących chadzać zygzakiem też byłby to problem - obecnie czasem im drogi brakuje a co dopiero gdyby musieli dodatkowo potykać się o chodnik i wpadać do rowu ;:185 Władza wie co robi ;:306
Romku słyszałem jeszcze o odginaniu gałązek klamerkami do prania ale to chyba rani korę więc odpada. Zobaczymy jak się spiszą sznurki i resztki kostki :wink:
Ewamaj o 13 było 9,7*C a teraz już -1,7 :| A myślałem, że cały śnieg się roztopi. Jutro chciałem obcinać starsze drzewa ale widzę, że nic z tego.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Dzień spędzony pracowicie! Sępik chyba próbował Cię rozśmieszyć :;230 to jest niezwykły kot ;:63 ;:63
Prognoza na kwiecień i maj nie podoba mi się ;:185 .A u mnie dalej leży śnieg! :?
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Spieszę donieść że i u mnie niema chodników i nie będzie a przydał by się :roll:
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Chciałabym kupić jakis ładny klonik ozdobny, parę hortensji, budleję Dawida...a M koniecznie jeszcze musi jednego derenia jadalnego (mamy jeden, ale chce jeszcze jakąś inna odmianę) i zachorował też na kolcowój :D
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewcia hortensje kupowałem od nich (BlueBird, Phantom, Pink Diamond), klony i budleje też. Wszystko do dziś żyje poza klonem palmowym, którego z własnej głupoty wykończyłem. Derenie mają, kolcowój też mi gdzieś przemknął przed oczami. Też planuje koło maja - czerwca złożyć zamówienie ale muszę się ograniczać gdyż całe 40 arów już zasadziłem i miejsce się skończyło ;:145
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Właśnie przejrzałam ofertę i rzeczywiście maja ogromny wybór wszystkiego...aż trudno wybrać ;:oj
A powiedz mi jeszcze - czy hortensje były w miarę duże? Zależy mi, żeby to były co najmniej 2- letnie, a jeszcze lepiej 3-letnie sadzonki - w ubiegłym roku kupiłam w dośc znanej i chwalonej szkółce i dostałam bardzo małe sadzonki :(
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Michałku, Gajowa, tak mnie zachęciliście, że adresik szkółki na PW poproszę.

Jagoda, co miała już niczego nie kupować :!:
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miały około 20-25 cm wysokości, ładnie rozkrzewione i kwitnące. Szukałem zdjęć z dostawy ale są słabo widoczne
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

:wit

Ale piękny 'koci zwis' Sępik zrobił :;230 Bardzo podobne wyczyny gimnastyczne preferuje mój Lucek.
Widzę, ze w sadzie masz już pełne ręce roboty, brawo ;:63
U nas też już widać pierwsze oznaki nadchodzącej wiosny. Powoli zaczynają kwitnąć przebiśniegi, nieśmiało wychodzą krokusy i żonkile
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Na tę szkółkę już sie czaję i zrobię u nich zakupy, bo fajna oferta :D Drogę u nas poszerzają i prostują-poszły pod topór chyba wszystkie drzewa rosnące w pasie drogowym :( Dlatego chodnik się zmieści. Mieszkańcom już wyznaczyli, ile z ich działek odbiorą.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

gajowa pisze:No, odetchnęłam, że naszego Michała nie porwała nam władza! :D
Muszę Ci napisać, że moja wieś też pod względem chodników jest tak samo wyjątkowa, jak Twoja - nie ma i nie będzie...czyżby to tak w całym świętokrzyskim???
nie tylko w świętokrzyskim...u nas też nie ma i nie będzie :roll: Ja bym nie była taka przeciw, bo mieszkając w środku wsi, nie mam jak z dziećmi na spacery chodzić...trzeba szorować środkiem szosy, bo pobocza z rowami i mamy dodatkowe atrakcje, jak trzeba co chwila młodzież do rowu ściągać, żeby jej weseli chłopcy pędzący w swoich Golfach nie rozjechali :(

A widzę, że koty na razie w trybie naziemnym funkcjonują, żeby łapek nie pomoczyć? :D Ja mam nadal dylemat, czy puszczać swoje do ogrodu...strasznie się do drzwi dobijają, żeby je wypuścić, a boję się, ze jak to koteczki-glupeczki zaraz sobie krzywdę zrobią :(
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu Mufko Sępik to chyba tak celowo się popisuje, żeby mu zdjęcia robić :lol:
Ewo szkoda drzew, u nas nie ma takiego problemu bo drzew przy drodze nigdy nie było. A jak z działek zabierają to zwrócą Wam pieniądze? Czy to tak zabierają dla dobra państwowego?
Pat weseli chłopcy w Golfach jeżdżą po całej Polsce (obowiązkowo muszą mieć czapkę z daszkiem, łokieć za oknem, czarne bryle i faję :;230 ) Możesz dzieci do mnie podesłać, jedynie rano o 7:30 jadą samochody do zakładu na końcu wsi i o 15:30 z niego wracają, poza tym całe dzień dzieci mogą bawić się na środku drogi taki mamy spokój ;:333 Sępik od wczoraj popołudnia nie wrócił. Może spróbuj koty wypuścić na chwilę tylko pilnuj żeby nie uciekły albo załóż im smycz, żeby baby ze wsi miały nowy temat do bojek ;:306
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ja kupiłam Monice smycz. Założyłyśmy najpierw w domu, żeby się przyzwyczaiła; jak tylko przypięłyśmy dała dyla i latała jak wariatka a za nią Maciek, bo chciał jej tą smycz złapać. Biegały koty my za nimi, żeby ją uwolnić od sznurka i tak skończyła się na razie przygoda ze smyczą :;230
stratus84
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 15 mar 2010, o 13:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam Wszystkich i Ciebie Michale!!! Świetnie prowadzisz ten temat, historia, fotki... no po prostu bajka :) Czekam z niecierpliwością na relacje ogrodnicze oraz meteorologiczne z roku 2013. Pozdrawiam z Holandii, kolega Michał (wiesz kto :P)
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Odszkodowanie będzie wypłacone, szacowali, ile komu się należy. Mnie to nie dotyczy, bo mieszkam z dala od drogi :roll:
Akurat na północy mamy jeszcze całkiem dużo starych drzew przy drogach, istnieją piękne aleje między miejscowościami. Pochłaniają je remonty dróg :( Niby bezpieczeństwo ludzi powinno być najważniejsze, ale drzew szkoda...
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”