wszyscy kochani --dziękuję wam za te cenne rady,,,,,ja zawsze sadziłam ją z innymi liliami ,,może to tez był błąd,,,teraz zrobię inaczej ,,oddzialnie,,,może też w donicy,,,płytko,,,bo może moja faktycznie za głęboko,
Mój jest ten kawałek ogrodu----Dębowy Las
- anabuko1
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój jest ten kawałek ogrodu----Dębowy Las
No i jak tu nie kochać tak cuuudnych lili a ta św.jest niesamowita,,,
wszyscy kochani --dziękuję wam za te cenne rady,,,,,ja zawsze sadziłam ją z innymi liliami ,,może to tez był błąd,,,teraz zrobię inaczej ,,oddzialnie,,,może też w donicy,,,płytko,,,bo może moja faktycznie za głęboko,
,,albo i nornice,,,bo tulipankek mi dużo podładły 
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jak snieg stopniej zobaczę czy jest rozeta,jak bedzie to moze tez ja przesadzę do donicy i płyciej posadzę.Byłam dzisiaj w ogrodniczym zobaczyc czy dostali cos z nowości z lilii,ale nie maja jeszcze ani jednej sztuki.
Aniu u mnie rośnie lilia św Antoniego i ładnie kwitnie a zapach cudowny.Rośnie w gruncie i nie mam z nią żadnych problemów.
Pozdrawiam Ania
Pozdrawiam Ania
- Mufka

- Od: 11 lut 2009, o 20:02
Aniu piękny temat wywołałaś tymi swoimi zakupami - lilie to wspaniałe, bardzo spektakularne kwiaty, których trudno nie zauważyć gdy kwitną w ogrodzie. Ja też mam sporo zamówionych, teraz czekam kiedy będę mogła posadzić na działce. Mam nadzieję, że tym razem dostanę kolory zgodne z zamówionymi.
Pozdrawiam i życzę
Pozdrawiam i życzę
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
- korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Lilia św. Antoniego dla mnie jest za kapryśna. Mam ją w ogrodzie, ale tylko raz zakwitła, co roku mam zielone łodyżki. Ilość lilii się zmniejsza, chyba je coś podgryza.
- zielonajagoda

- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Kontakt:
A dzisiaj u Ciebie Aniu na liliowo
. Piękna jest ta biała, na pewno Ci się uda wyhodować piękny kwiat, lilie wszystkie są piękne. Ja nie mam szczęścia do nich, w pierwszym roku posadziłam chyba sześć a została tylko jedna, co się stało z resztą nie wiem, niechęć jeszcze mi nie przeszła, więc będę podglądać jak kwitną w waszych ogrodach, może jeszcze kiedyś spróbuję 
- MORANGO

- Od: 4 sie 2011, o 00:05
- Kontakt:
Kochana co do lili to uwielbiają ją nornice, polecam sadzić ją w donicy

- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Aniu, wybrałaś bardzo ładne lilie - Pink Perfection mam u siebie i pięknie kwitła w ubiegłym roku 
- zuzola11

- Od: 14 sty 2013, o 10:36
zuzola11 zapraszam - Moje pierwsze "kroki" na działce
Kasia
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 27&start=1" onclick="window.open(this.href);return false;
Kasia
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 27&start=1" onclick="window.open(this.href);return false;
U mnie też sprawdziła się metoda sadzenia czosnku w pobliżu cebulek lilii , ale nie w 100%. Na pewno lepiej niż odstraszacz elektroniczny.Słyszałam też, że w ziemię pod cebulki należy wkopać gałązki czarnego bzu. Specjalnie na to zwróciłam uwagę i fakt, że w pobliże czarnego bzu gryzonie się nie zbliżają, ale boję się, że gałązki nie wytworzą nową roślinę, a mam jej już wystarczającą ilośćMORANGO pisze:Kochana co do lili to uwielbiają ją nornice, polecam sadzić ją w donicy![]()
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Też nie miałam szczęścia z lilią św. Antoniego
Sadziłam płytko, w lekko zasadowej ziemi, pokazywały się rozety liści, ale nigdy mi nic nie zakwitło. Sąsiadce raz, a razem dostałyśmy cebule. Już nie chcę próbować. Inne lilie dobrze rosną i to mi wystarczy 
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Aniu tak jak niektórzy piszą, te lilie należy sadzić płytko i najlepiej jeszcze w koszyczkach, u mnie na wsi rośnie i zupełnie bezproblemowo, ale płytko 
-
kropelka

- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
U mnie lilia ta rośnie bezproblemowo, z każdym rokiem kwitnie coraz ładniej:)
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
malgocha1960;zielonajagoda-Iwonko;robaczek_Poznan-Kasiek
anias1-Aniu;kropelka-Mariolu;iwona0042---szczęściary z was,że nie macie żadnych problemów a tą piękną lilią
Ja też jej zapach uwielbiam
Mufka;zuzola11; --ja już dokupiłam i dokupywać jeszcze będę lilie
i też mam nadzieję,że wszystkie będą zgodne z opakowaniami
korzo_m--dla mnie jak na razie też ta lilia św.Antoniego jest kapryśna ale nie odpuszczę, za bardzo mi się podoba
MORANGO--dzięki,spróbuję ją posadzić oddzielnie i w donicy
perdii-Gosiu--ciekawe rzeczy piszesz,,,spróbuje posadzić i czosnek koło lili i ten bez później wtykać,dzięki za rady
ewamaj66-Ewo --U mnie też inne lilie rosną bezproblemowo,dlatego dokupiłam ich jeszcze ale i tej św.Antoniego nie odpuszczam,
bynajmniej jak na razie
Lilijka św.Antoniego ta kupiona puszcza zielony kiełek więc,ją wsadzę do doniczki
MIŁEGO DDZIONECZKA KOCHANI
U MNIE SŁONECZKO ŚWIECI 
anias1-Aniu;kropelka-Mariolu;iwona0042---szczęściary z was,że nie macie żadnych problemów a tą piękną lilią
Mufka;zuzola11; --ja już dokupiłam i dokupywać jeszcze będę lilie
korzo_m--dla mnie jak na razie też ta lilia św.Antoniego jest kapryśna ale nie odpuszczę, za bardzo mi się podoba
MORANGO--dzięki,spróbuję ją posadzić oddzielnie i w donicy
perdii-Gosiu--ciekawe rzeczy piszesz,,,spróbuje posadzić i czosnek koło lili i ten bez później wtykać,dzięki za rady
ewamaj66-Ewo --U mnie też inne lilie rosną bezproblemowo,dlatego dokupiłam ich jeszcze ale i tej św.Antoniego nie odpuszczam,
Lilijka św.Antoniego ta kupiona puszcza zielony kiełek więc,ją wsadzę do doniczki
MIŁEGO DDZIONECZKA KOCHANI
- Renata1962
- 1000p

- Od: 24 lut 2011, o 16:44
Aniu dziękuję za słoneczko
właśnie od samego rana pięknie świeci chętnie bym poszła do ogrodu coś pogrzebać ale straszne błotko się zrobiło,
miłego dnia
miłego dnia