Ogrodowe i...nie tylko... krople pamięci cz.2
- RomciaW
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 12 gru 2008, o 20:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogrodowe i...nie tylko... krople pamięci cz.2
Basiu jutro wyciągnę wszystkie nasionka, żeby nie zapomnieć................ część mam niekłopotliwych takie jak kosmos ,gailardia
Też idę
Kolorowych snów 
- survivor26

- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Basiu, jak potrzebujesz nasion, to ja też jeszcze trochę zapasów mam: głównie aksamitki i cynie się ostały, ale trochę innych też
A z lekarką...toż ona obejrzała i Ci od razu rehabilitację zafundowała z tym lataniem po schodach...Ty wiesz ile trzeba w kolejce na państwową czekać? A tu miałaś od razu
A z lekarką...toż ona obejrzała i Ci od razu rehabilitację zafundowała z tym lataniem po schodach...Ty wiesz ile trzeba w kolejce na państwową czekać? A tu miałaś od razu
- Ruda2011

- Od: 19 mar 2011, o 10:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
To jest właśnie pożytek z mieszkania w szufladzie. Można pójść do lekarzy no bo "co można zrobić z tak pięknie rozpoczętym dniem ... " A tak "po prowdzie" - wylicz Basiu różnice między szufladą a chałupinką. Nie proszę z pustej ciekawości - chcę wiedzieć 
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Basiu ja też lecę z nasionkami mam różne pomidorki takie drobne też nawet z USA od kolegi, rzeknij tylko słowo a zapakuję i do szufladki wyślę, kwiatków też dołożę, może dalie jednoroczne, nagietki, aksamitka drobnolistna. 
- ra_barbara

- Od: 15 sty 2010, o 10:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Dziewczynki kochane
dziękuję Wam bardzo, ale nie będę Wam głowy zawracała, mam zamiar dziś wpaść do jakiegoś Marketa i pooglądać nasionka, jakie mogę w szufladzie posiać i wywieźć potem
Tirem... jak przewiduje Marysia
Przemyślę te zasiewy jak tylko wrócę od głuchego ortopedy, jest na prawdę głuchy i myślę że tak ok. 70-tki to ma, pracuje tu na 1/2 etatu ale on akurat mi sie podoba, leczyłam się u niego 2 lata wstecz z prawą stopą...lubi pogwarzyć, ja też
. Obawiam się że tym razem może się skończyć skierowaniem do chirurga
Nie jest dobrze ze stopą, niestety.Martwię się trochę!
Kupiłam sobie Nordic Walking
na razie chodzę z jednym kijkiem
, z dwoma jeszcze nie potrafię, chciałam obejrzeć naukę na youtubie ale zasięg taki że nie da sie
Mariolko, te ze wsi też po lekarzach chodzą namiętnie
.Tu w S-wcu na naszym osiedlu nie mam wielkiego wyboru jeśli chodzi o specjalistów, i trzeba jeździć np. do centrum od nas jest ok 13km. to ze wsi mam do szpitala 18km.Więc w szufladowni wcale tak dogodnie nie jest
, po za tym my poruszamy się wyłącznie komunikacją miejską, a dzieci nie zawsze mogą nam poświęcić czas by nas wozić.A różnica między Tym a Tamtym....powietrze
kochana, powietrze, przestrzeń...na
nie muszę zjeżdżać windą i stać pod klatką, na wsi mam 6 kroczków
...resztę różnic wymienię później, a może jeszcze ktoś mi tu pomoże
Planuję że jeśli będę miała rehabilitację to gdy wrócę na wieś, zapisuję się tam do przychodni i będę jeździć skuterkiem albo busem do gabinetu, tj. jakieś 8km. ode mnie.Tu podejrzewam że nie dostanę się szybko, i z pewnością nie załapię się do końca marca jak tu planuję nasz pobyt
Marysiu dzięki serdeczne....idę jak wrócę wszystko wezmę pod mą rozwagę rozchwianą na razie

Przemyślę te zasiewy jak tylko wrócę od głuchego ortopedy, jest na prawdę głuchy i myślę że tak ok. 70-tki to ma, pracuje tu na 1/2 etatu ale on akurat mi sie podoba, leczyłam się u niego 2 lata wstecz z prawą stopą...lubi pogwarzyć, ja też
Kupiłam sobie Nordic Walking
Mariolko, te ze wsi też po lekarzach chodzą namiętnie
Planuję że jeśli będę miała rehabilitację to gdy wrócę na wieś, zapisuję się tam do przychodni i będę jeździć skuterkiem albo busem do gabinetu, tj. jakieś 8km. ode mnie.Tu podejrzewam że nie dostanę się szybko, i z pewnością nie załapię się do końca marca jak tu planuję nasz pobyt
Marysiu dzięki serdeczne....idę jak wrócę wszystko wezmę pod mą rozwagę rozchwianą na razie
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
- survivor26

jak to co? To że jak wyjdziesz przed dom to wszystko jest Twoje...aż po horyzont (no dobra, do płotura_barbara pisze: Mariolko, te ze wsi też po lekarzach chodzą namiętnie.Tu w S-wcu na naszym osiedlu nie mam wielkiego wyboru jeśli chodzi o specjalistów, i trzeba jeździć np. do centrum od nas jest ok 13km. to ze wsi mam do szpitala 18km.Więc w szufladowni wcale tak dogodnie nie jest
, po za tym my poruszamy się wyłącznie komunikacją miejską, a dzieci nie zawsze mogą nam poświęcić czas by nas wozić.A różnica między Tym a Tamtym....powietrze
kochana, powietrze, przestrzeń...na
nie muszę zjeżdżać windą i stać pod klatką, na wsi mam 6 kroczków
...resztę różnic wymienię później, a może jeszcze ktoś mi tu pomoże
![]()
I cisza... mimo ogródkowych imprez u sąsiadów, mimo ciężarówek z kamieniołomów, a latem traktorów i kombajnów za oknem...dla mnie to jest cisza
no i ja tak długo jeszcze mogę wymieniać, jako wsiowy neofita
- ra_barbara

- Kontakt:
Pati
...wzruszyłam się ...SZCZERZE
DZIĘKUJĘ tak czułam że Ty najlepiej nas wieśniaków obronisz 
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
- gajowa

- Od: 11 maja 2011, o 07:34
Juz Pat tak pięknie napisała o urokach wiejskich, że niewiele mam do dodania...aktualnie sama się do tego ostatecznie przekonuję
dla mnie to jeszcze dodatkowo względy praktyczne związane z niedogodnościami "życia w rozkroku" - często nie wiem, gdzie co mam, w "tym" domu, czy w "tamtym"...
Nasionka też Ci chętnie podrzucę - mam hurtowe ilości cynii w różnych kolorach i pomarańczowe pełne aksamitki.
A z kijkami tez chodzę...tzn. teraz rzadziej, bo nie bardzo mam gdzie; chętnie udzielę Ci lekcji korespondencyjnej
a na początek- raczej nie chodź z jednym, tylko od razu z dwoma, bo nabędziesz złych nawyków 
Nasionka też Ci chętnie podrzucę - mam hurtowe ilości cynii w różnych kolorach i pomarańczowe pełne aksamitki.
A z kijkami tez chodzę...tzn. teraz rzadziej, bo nie bardzo mam gdzie; chętnie udzielę Ci lekcji korespondencyjnej
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
- ra_barbara

- Kontakt:
Ewuniu ja chyba teraz będę innych porad od Ciebie potrzebować
Przecież wścieklizna mną szarpie
Pan dr.ortopedyczny dziś wziął sobie wolne
, w rejestracji kobieta mi zaklepuje następną wizytę na....8 marca!!!. Luuuudzie
!!!!!!!!!!!!Dobrze że stare znajomości mam i jutro na 10.30....
A poszłam zapytać przy okazji jakie terminy w rehabilitacyjnym
.....i zaś
SZOK....NA TEN ROK JUZ NIE DA RADY
Kraju
mój, kraju barwny, pelargonii i malwy......
...no właśnie malwę sobie kupię bo mi wyginęła 
Przecież wścieklizna mną szarpie
A poszłam zapytać przy okazji jakie terminy w rehabilitacyjnym
Kraju
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 paź 2009, o 15:36
Oj Basieńko żyłaś odizolowana od tych anomalii Służby Zdrowia chorej
Szkoda zdrowia żeby pisać o tym
Dobrze że jutro juuuuuuż dostaniesz się do lekarza 
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
- survivor26

Basiu, ja jak chciałam do onkologa na początku stycznia to terminy na marzec były, a specjalista od chorób wiadomych, jak kto ma problem w styczniu, to marca może nie dożyć.... a jak jeżdżę z Sarą do kliniki na kontrole i stoję w kolejce do rejestracji, to słyszę, jak do kardiologa czy gastrologa rejestrują z terminem na za rokra_barbara pisze:Ewuniu ja chyba teraz będę innych porad od Ciebie potrzebować![]()
Przecież wścieklizna mną szarpie![]()
![]()
Pan dr.ortopedyczny dziś wziął sobie wolne
, w rejestracji kobieta mi zaklepuje następną wizytę na....8 marca!!!. Luuuudzie
!!!!!!!!!!!!Dobrze że stare znajomości mam i jutro na 10.30....
A poszłam zapytać przy okazji jakie terminy w rehabilitacyjnym.....i zaś
SZOK....NA TEN ROK JUZ NIE DA RADY
![]()
![]()
![]()
Krajumój, kraju barwny, pelargonii i malwy......
![]()
...no właśnie malwę sobie kupię bo mi wyginęła
-
JagiS

- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Chalera, miałam jeszcze dopisać, że Baśka nie ma sałatki jarzynowej na parapecie oraz obezwładniającego zapaszku samogonu, pędzonego nocą, a Wy już zdążyłyście rozjechać służbę zdrowia. Bardzo intensywne życie, Basiu, prowadzisz
. Faktycznie, tylko malwa...i może melisa
.
Jagoda
- ra_barbara

- Kontakt:
Jaguś a tyle razy się przymierzałam by popędzić bimbra z żyta np.
Oprócz melisy piję jeszcze głóg.Nic nie pomaga wciąż pędzę ja Forest Gamp.No może teraz stopa mnie przystopowała 
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 paź 2009, o 15:36
To może nie pędż tak i przystopuj a zamiast melisy naleweczkę,
Zrobiłam kiedyś nalewkę z melisy dla spokojności
Ale tego pić się nie da

Pozdrawiam, Ela
-
Miriam

- Od: 16 lip 2011, o 12:31
Melisę piłam raz a potem dwa dni nieakuratna byłam
No ale jak komuś pomaga i lubi
Wysilam się,żeby jeszcze coś dodać w kwestii wyższości wsi nad miastem,ale już tak to umotywowałyście,że tylko przytaknę
Aha,można dyskutować głośniej
!Instynkt posiadania też u siebie dostrzegam!A wiecie,że ja mam ogromne szczęście do lekarzy?Poczucie sprawiedliwości każe mi to napisać.Spotykam lekarzy-ludzi a nie urzędników.Niestety,system ich ogranicza, ale ludzkie podejście na prawdę dużo znaczy i łagodzi to wszystko.Basiu zadbaj o nóżkę do końca,żebyś mogła brykać po swoich włościach 
Wysilam się,żeby jeszcze coś dodać w kwestii wyższości wsi nad miastem,ale już tak to umotywowałyście,że tylko przytaknę
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3