A łopaty zazdroszczę jak wszystkie zapewne obecne tu damy.
Ogródek Robaczka cz. 7
- gajowa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 11 maja 2011, o 07:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek Robaczka cz. 7
Twoje zakupy wprowadziły mnie w prawdziwie wiosenny, ba - nawet letni - nastrój
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
-
heliofitka

- Od: 2 cze 2010, o 11:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Chciałoby się krzyczeć och...ach...bo, czy kwitnące w połowie lutego migdałowce i różaneczniki mogą nie wzbudzić okrzyków zachwytu
Kasiu cieszę się, że wyjazd należy do udanych (ciekawe, kto potem sprzątał samochód
).
No i najważniejsze, że wystawcy postarali się, bo teraz wiemy, czego spodziewać się w nadchodzącym sezonie .
Podobnie, jak większość osób zachwyciły mnie dekoracje, ale również nie mogłam oderwać oczu od kwitnącego hipeastrum
Dobrze, że mnie tam nie było, bo wykupiłabym pół stoiska, narażając tym samym byt mojej rodziny
Kasiu cieszę się, że wyjazd należy do udanych (ciekawe, kto potem sprzątał samochód
No i najważniejsze, że wystawcy postarali się, bo teraz wiemy, czego spodziewać się w nadchodzącym sezonie .
Podobnie, jak większość osób zachwyciły mnie dekoracje, ale również nie mogłam oderwać oczu od kwitnącego hipeastrum
Dobrze, że mnie tam nie było, bo wykupiłabym pół stoiska, narażając tym samym byt mojej rodziny
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Lopaty nie zazdroszcza wszystkie
ja bym chciala czarna na wysoki polysk 
- gajowa

- Od: 11 maja 2011, o 07:34
O matko...a ja właśnie pod kolor paznokci bym chciała! 
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Wlasnie, moje czarne pazury by sie ucieszylygajowa pisze:O matko...a ja właśnie pod kolor paznokci bym chciała!
Mogę zaspokoić Twoją ciekawość - niestety ja....heliofitka pisze: ciekawe, kto potem sprzątał samochód![]()
Muszę się pochwalić, że moja łopata tez jest pod kolor ulubionego fioletowego lakieru do pazurków i przy okazji pod kolor etui do telefonu ... i etui do tabletu
Kasiu, mam nadzieję, ze się nie rozchorujesz, a chwilowy spadek formy jest spowodowany jedynie obniżeniem poziomu weekendowej adrenaliny
1 marca za 3 dni... Czy Twoje krokusy już dostały kolorków?
super zdjęcia
gdzie można kupić np. te aniołki siedzące przy szklanym wazonie, czy tam świeczniku
...
http://farm9.staticflickr.com/8109/8501 ... 0f6f_o.jpg
wezłam na stronę gdzie te zegary wiszą - też byłam ciekawa cen, ale niestety rejestracja możliwa po kontakcie z firmą
może jest ktoś z was tam zalogowany ?? 
gdzie można kupić np. te aniołki siedzące przy szklanym wazonie, czy tam świeczniku
http://farm9.staticflickr.com/8109/8501 ... 0f6f_o.jpg
wezłam na stronę gdzie te zegary wiszą - też byłam ciekawa cen, ale niestety rejestracja możliwa po kontakcie z firmą
Kasiu, patrzę na zdjęcie altanki i uważam, ze bukszpany "strażnicy" to strzał w dziesiątkę 
-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
A ja bym wolała taką co sama robiJule pisze:Wlasnie, moje czarne pazury by sie ucieszylygajowa pisze:O matko...a ja właśnie pod kolor paznokci bym chciała!
Trzymaj się zdrowo Kasiek
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
piękne powojniki
,,i aranżacje ogrodowe,,,w tle okazały krzaczek hortensji,,,takiej jak mi się podoba,,,już ją sobie zamówiłam
i ładniutki fiołek alpejski,,,,tak właśnie się zastanawiałam czy kupić ,,,czy nie,,,widziałam w ogrodniczym,ze jest
Kasiu napisz coś więcej o nim...czy ci zimował
czy go wykopujesz,,,jest duża kępka zakwitnięta,,,jest jeden czy kilka razem posadzonych,,,jak w ogóle rośnie
kasiu napisz coś więcej o nim,,,czy
i ładniutki fiołek alpejski,,,,tak właśnie się zastanawiałam czy kupić ,,,czy nie,,,widziałam w ogrodniczym,ze jest
Kasiu napisz coś więcej o nim...czy ci zimował
kasiu napisz coś więcej o nim,,,czy
- Sosenki4

- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Kasiu, przybiegam do Ciebie po poradę. Lobelia mi wschodzi, ale widzę też, ze na niektórych krążkach jest coś białego- pleśń? Czyżbym przelała?
Najwyżej jak znarnuję lobelki, to cos innego wsadzę w krążki
Zdrowiej zdrowiej, nie daj się chorobie. Trzymam za Ciebie kciuki, żebyś wygrała z atakiem choroby
Najwyżej jak znarnuję lobelki, to cos innego wsadzę w krążki
Zdrowiej zdrowiej, nie daj się chorobie. Trzymam za Ciebie kciuki, żebyś wygrała z atakiem choroby
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Ewa, a jednak to prawda - do 1 marca zostało tylko 2 dni
Teraz czekam na słonko, żeby śnieg stopniał do reszty, a w weekend zakładam gumiaczki i do ogrodu
Ewa Gajowa, wiosenny nastrój z Gardenii i rewolucyjny optymizm trzyma mnie na powierzchni
Iwonko, targi były bardzo profesjonalnie zoorganizowane, a wystawcy stanęli na wysokości zadania
Wprawdzie na kwitnące migdałki i magnolie w ogrodach jeszcze musimy poczekać, ale pozytywna energia zostaje z nami i ułatwia oczekiwanie
Teraz tylko trochę więcej słońca do szczęścia nam brakuje i będzie prawdziwa wiosna
Jule, od wczoraj też noszę się na czarno ;-) ale łopatę w tym kolorze już mam, a różowej jeszcze nie miałam
Ewa Gajowa - mina sprzedawców bezcenna
Pewnie taki zachwyt na widok szpilek by zrozumieli ale łopaty? hahaha
Asiu, już mi lepiej
Wczoraj byłam chyba osłabiona, dzisiaj jest o niebo lepiej. Czekam na weekend, zapowiada się pracowicie jeśli pogoda dopisze! Krokusy czekają na słonko, jeszcze śnieg zalega w ogrodzie. Ciekawa jestem co Twój M powiedział na widok liliowej łopaty...a jakby jeszcze widział tą scenę przy sprzedawcach! Dałaś niezły pokaz, aż się wystraszyłam
Anushka, nie spisywałyśmy sprzedawców, bo ten asortyment jest w dostępny u nas na stałe, na giełdzie. Choć nie pamiętam, czy te aniołki tam widziałam...
Bozuniu, cieszę się, że pomysł zyskał Twoją akceptację
Dzisiaj zrobiłam sobie wycieczkę do ogrodu i patrzyłam na to miejsce..zastanawiam się tylko czy maja iść do donic czy do gruntu...w gruncie będą sporo niższe i mnie okazałe, ale może będą lepiej rosły? Wciąż myślę, gdzie umiejscowić duże kule bukszpanowe - luzem na rabacie czy dokooptować do istniejących duetów - stożek & kula?Nie chcę wprowadzać nadmiernej symetrii..chyba rozrzucę je luzem, ale muszę jeszcze przemyśleć miejscówki.
Majeczko, dzięki
Praca taką łopatką to będzie prawdziwa przyjemność
Anabuko, dzięki! to fiołki alpejskie - u nas nie zimują. Wsadzam je w maju i rosną do zimy. Na zdjęciu jest jedna kępa. Ps. nie wiem czy skasowało część posta, bo jakby brakowało czegoś w środku i na końcu, aaa i dużo tych przecinków stawiasz ;-))
Marzenko, dziękuję
To było raczej przemęczenie i niedospanie - nadrobię w ten weekend
Odnośnie lobelii - jeśli zauważyłaś pleśń, przenieś je do nowej ziemii, bo padną. Może za mocno podlewasz? Ja podlewam tylko jak krążki wyraźnie jaśnieją, jest za mało słonka i może mają nadmierną wilgoć.
Rozbawiły mnie dzisiejsze prognozy na TVN - jeszcze nie dawno grzmieli na temat mrozów -12* na początku marca, teraz zmieniają prognozy i na 10-go marca pokazują +12*...ale co postraszyli to ich, na Forum też ;-)
Ja się trzymam niezmiennie wersji, że wiosna zacznie się od początku marca i będzie coraz cieplej
Lubię to zdjęcie...tyle słońca

Ewa Gajowa, wiosenny nastrój z Gardenii i rewolucyjny optymizm trzyma mnie na powierzchni
Iwonko, targi były bardzo profesjonalnie zoorganizowane, a wystawcy stanęli na wysokości zadania
Teraz tylko trochę więcej słońca do szczęścia nam brakuje i będzie prawdziwa wiosna
Jule, od wczoraj też noszę się na czarno ;-) ale łopatę w tym kolorze już mam, a różowej jeszcze nie miałam
Ewa Gajowa - mina sprzedawców bezcenna
Asiu, już mi lepiej
Anushka, nie spisywałyśmy sprzedawców, bo ten asortyment jest w dostępny u nas na stałe, na giełdzie. Choć nie pamiętam, czy te aniołki tam widziałam...
Bozuniu, cieszę się, że pomysł zyskał Twoją akceptację
Majeczko, dzięki
Anabuko, dzięki! to fiołki alpejskie - u nas nie zimują. Wsadzam je w maju i rosną do zimy. Na zdjęciu jest jedna kępa. Ps. nie wiem czy skasowało część posta, bo jakby brakowało czegoś w środku i na końcu, aaa i dużo tych przecinków stawiasz ;-))
Marzenko, dziękuję
Rozbawiły mnie dzisiejsze prognozy na TVN - jeszcze nie dawno grzmieli na temat mrozów -12* na początku marca, teraz zmieniają prognozy i na 10-go marca pokazują +12*...ale co postraszyli to ich, na Forum też ;-)
Ja się trzymam niezmiennie wersji, że wiosna zacznie się od początku marca i będzie coraz cieplej
Lubię to zdjęcie...tyle słońca

-
Keetee

- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Mówiłam Ci Kasia o tych tvn-ach....
ja tam ich nie słucham....
Ciesze sie ,ze lepiej sie czujesz
Ja bym bukszpaniki dała do ziemi.....one potem rusza jak z kopyta , a w donicach to bedziesz dygac ,ze zmarzną
o widzisz...mam zepsute kaloszki...trzeba by sie zaopatrzyc bo sezon sie zaczyna
Ciesze sie ,ze lepiej sie czujesz
Ja bym bukszpaniki dała do ziemi.....one potem rusza jak z kopyta , a w donicach to bedziesz dygac ,ze zmarzną
o widzisz...mam zepsute kaloszki...trzeba by sie zaopatrzyc bo sezon sie zaczyna
- nena08

- Od: 8 lut 2012, o 10:06
Najważniejsza jest wiara. Podobno czyni cuda i góry przenosi. Jak nic za dwa dni będzie u Ciebie wiosna
A może już jest 
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Dorotko, może masz rację z tymi bukszpanami...na zimę to i tak by powędrowały do gruntu, myślałam o sezonie w donicach, ale jeszcze pomyślę. Kalosze koniecznie musisz nabyć 
Aniu, tak jak pisałam, byłam dzisiaj w ogrodzie, ale jest jeszcze sporo śniegu - w weekend była u nas śnieżyca
Nie ma słońca, a bez niego wszystko stoi w miejscu..ale od czwartku ma być więcej
więc może w weekend się coś pojawi! Masz rację, wiara czyni cuda, a ja wierzę w pierwszy kwiatuszek w tym tygodniu..pojawi się na pewno 
Aniu, tak jak pisałam, byłam dzisiaj w ogrodzie, ale jest jeszcze sporo śniegu - w weekend była u nas śnieżyca