Przedwiośnie na wsi
- mar33
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 mar 2012, o 16:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Przedwiośnie na wsi
Marysiu zielony dzięcioł jest u mnie już parę lat i gdzieś gniazduje blisko bo widzę w lecie parę ale mój aparat za słaby, tzn nie mam obiektywu aby mu zrobić zdjęcie ale jest piękny
odkąd polikwidowali trochę hut i kopalni środowisko naturalne zrobiło się bogatsze 
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- survivor26

- Od: 31 sty 2012, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
eeee...mnie?Maska pisze:Ewano co Ty będę Cię kopać w Twoją marną egzystencję. Komu dobrze? ile ich jest ręka do góry? Może lepiej nie
A jak tam śnieg? topnieje? bo u nas coś nie bardzo....
- ewa w

- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Marysiu no to dzięki, moja pani ocalała a było by po czymMaska pisze:Ewano co Ty będę Cię kopać w Twoją marną egzystencję. Komu dobrze? ile ich jest ręka do góry? Może lepiej nie
dzisiaj tak pięknie ptaki spiewały gdy słoneczko poświeciło chwilę idzie nasza zielona pani idzie
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Ewciu pipio , ale chyba nie przez zjazd rezygnujesz?
Zosiu macie obydwoje rację zielony i samiec i samica mają czapeczkę czerwoną!
Marysiu mój był na 2 m, ale przez szybę bo tak blisko okna kazałam sobie wbić karmnik
Pat dużo by pisać na ten temat, ale niech Ci będzie!
A jak Ci chodzi o tą stronę szczęścia (ptaki) to jak się zwiedzą, że tu taka szczęściara jeść daje to przylecą z najdalszych stron! tylko trochę cierpliwości
Ewciu W przesadzasz ! moje nie śpiewają chyba też im ta szarość nie leży
Zosiu macie obydwoje rację zielony i samiec i samica mają czapeczkę czerwoną!
Marysiu mój był na 2 m, ale przez szybę bo tak blisko okna kazałam sobie wbić karmnik
Pat dużo by pisać na ten temat, ale niech Ci będzie!
A jak Ci chodzi o tą stronę szczęścia (ptaki) to jak się zwiedzą, że tu taka szczęściara jeść daje to przylecą z najdalszych stron! tylko trochę cierpliwości
Ewciu W przesadzasz ! moje nie śpiewają chyba też im ta szarość nie leży
każdy spragniony zielonego -może przenieśmy się trochę na południe europy - tylko czy równowaga zostanie zachowana , bo nam się ziemia jeszcze przekręci 
- Maska

- Kontakt:
Iwonko ja zostaje jakbym miała znowu kolejny dom remontować - nie - daj sposób ja starsza pani jestem chcę odpocząć
A za mnie dwie mogą się przenieść i równowaga będzie zachowana

A za mnie dwie mogą się przenieść i równowaga będzie zachowana
- Beatrice

- Od: 24 maja 2009, o 21:34
Marysiu, Ty ciągle o TYCH swoich latach, to który jesteś rocznik??? PW w razie co:) ja bez skrępowania jestem 62 
- Maska

- Kontakt:
No skoro Beatko jestem emerytką to muszę być z wcześniejszego rocznika (51) 
Maryś ja też nie dawno kupiłam dom , ale jeszcze nie powiedziałam , że to ten jedyny -zwłaszcza że nie podoba mi się belgijski klimat - widzę się spełnioną w okolicach Montpellier i coś mi się własnie wydaje że tak to się skończy 
- Maska

- Kontakt:
Iwonko trzeba spełniać swoje marzenia, a im wcześniej zaczniesz tym ich więcej możesz spełnić
Miejsce
życzę spełnienia 
Miejsce
- Darmokot

- Od: 10 lis 2012, o 20:37
Marysiu Ty to masz szczęście do ptaków, u mnie to ciągle tylko kruki, wrony... dziś nawet pojawił się gawron z wielką naroślą na dziobie, ogryzał resztki koszteli pozostałych na drzewie. Kiedyś w krzewach przy drodze było stado wróbli, ale odkąd kotów zaczęło przybywać to wróbli się wynieśli (bądź zostali grzecznie wyproszeni z żywopłotu). Marysiu byłaś już w szkółce Ślaskiego? A i oczywiście z ptactwa pojawia się mnóstwo bażantów i szpaków początkiem lipca w wiadomym celu 
- Maska

- Kontakt:
Michale wróbli, sikorek (bogatek, modrych), synogarlic , dzięciołów tych biało czarnych to już nie fotografuje z takim zacięciem. Próbowałam sójki, ale one są w innej części ogrodu i bardzo płochliwe, a nie wiem czy czytałeś ale w którąś niedzielę miałam na ścieżce myszołowa
Nie byłam w szkółce, ale muszę zmobilizować mojego M (kierowcę) i pojedziemy! na rozpoznanie, U nas jeszcze śnieg leży więc jeżeli szkółka na świeżym powietrzu to pod śniegiem
a czy ktoś już tam był?
A na te resztki koszteli to może ja przylecę
Nie byłam w szkółce, ale muszę zmobilizować mojego M (kierowcę) i pojedziemy! na rozpoznanie, U nas jeszcze śnieg leży więc jeżeli szkółka na świeżym powietrzu to pod śniegiem
A na te resztki koszteli to może ja przylecę
- zielonajagoda

- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Kontakt:
Marysiu, na te kosztele to ja bym się z Tobą machnęła
, wielka kosztela rosła na środku podwórka u mojej babci, fakt, takim jabłkiem w lecie, trafiając w głowę można było zabić na miejscu, ale za to później... 
- Maska

- Kontakt:
Iwonko to jabłka mojego dzieciństwa, ale mnie babcia znosiła z placu kilogramami, a ja młóciłam - pycha, żeby jeszcze kiedyś mieć kosztelę
To na jesień robimy nalot na Michała!
- Darmokot

- Od: 10 lis 2012, o 20:37
Marysiu oczywiście, że pamiętam myszołowa
Zielonajagoda moja kosztela też jest wielka, też stoi na środku podwórka ale jest grzeczna - stara się celować obok, spokojnie można kawę przy stoliku pod drzewem wypić, bez obawy, że ktoś lub kawa zbierze jabłkiem
Marysiu zapraszam serdecznie
A kosztelę kiedyś będziesz mieć 
Zielonajagoda moja kosztela też jest wielka, też stoi na środku podwórka ale jest grzeczna - stara się celować obok, spokojnie można kawę przy stoliku pod drzewem wypić, bez obawy, że ktoś lub kawa zbierze jabłkiem
Marysiu zapraszam serdecznie