Moja domowa dżungla ;)
Re: Moja domowa dżungla ;)
Ewuniu cudowne masz kwiatki ,ślicznie robisz zdjęcia bo strasznie mi się podobało jak śledziłaś Hippka od pąka aż do rozwinięcia
,no i chyba stało się zakochałam się w kaktusach
kolejny wydatek
Ewuniu co robisz że one tak Tobie kwitną i storczyki też ???? ja swoje storczyki sprzedałam bo u mnie stały takie podpory łyse 
- Renata1962
- 1000p

- Od: 24 lut 2011, o 16:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewuś zobaczyłam u Ciebie cudownego wielkanocnika jak długo trzeba czekać na kwiaty?moje są podobnej wielkości do Twojego.
Madziu, zdjęcia to przez to, że po prostu nie mogę się doczekać
Co do storczyków, niestety nie jestem znawcą... Wiem że nie mam odpowiedniego miejsca dla swoich po przeprowadzce, bo mam dużo ciemniejsze mieszkanie i mniej parapetów...,
wiem, że potrzebują sporej wilgotności i choć troszkę słoneczka. U mnie na zachodnim oknie gdzie od pd jeszcze budynek stoi puszczają niezbyt duże pędy kwiatowe..
Ale u mnie słońca praktycznie nie ma wcale, wiec im się nie dziwie...
A teraz wcześniej wspomniane hipki ;)

A teraz wcześniej wspomniane hipki ;)

Moje kwiatki 
Pozdrawiam Ewa
Pozdrawiam Ewa
-
evluk
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 lis 2008, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ewa, widzę, że masz też nieźle zapchane parapety
Wyjątkowo dorodne roślinki..
A Twoje Hippeastra są urocze
Odpowiadając na Twoje pytanie z działu amarylis/hippeastrum:
Kilkadziesiąt
To moje ukochane kwiaty...Uprawiam hippeastra od 25 lat
Pozdrawiam
P.S Dzisiaj wstawię jeszcze zdjęcie Flamenco Queen -właśnie się rozwinęła
A Twoje Hippeastra są urocze
Odpowiadając na Twoje pytanie z działu amarylis/hippeastrum:
Sporoe_w_u pisze:Rajuśku, a ja już w samouwielbienie nad moimi popadać zaczęłam, ale u Ciebie to istne cudeńka są po prostu![]()
Ile ich masz?
Pozdrawiam
P.S Dzisiaj wstawię jeszcze zdjęcie Flamenco Queen -właśnie się rozwinęła
matko kochana
piękne ,piękne ,Ewuniu a Hipki co ile się podlewa? bo ja mam ale cebula jest bardzo miękka
- agnieszka_
- 1000p

- Od: 21 gru 2012, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękne są twoje hipki .
-
evluk
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 lis 2008, o 17:19
- Kontakt:
Pozwolę się wtrącić:hipki podlewamy do podstawki, raz w tygodniu, jeśli temp. w pomieszczeniach nie przekracza 18 *C można podlewać rzadziej. Cebula jest miękka jeśli kwitnie, lub przekwita..A oglądałaś cebulę, czy czasem nie gnije?magda41 pisze: a Hipki co ile się podlewa? bo ja mam ale cebula jest bardzo miękka
Evluk oczywiście zajrzę 
Madziu to pytanie kierowałabym do evluk. Ja swoje podlewam do podstawki jak widzę, że juz przeschły
Agnieszko dzięki
ochy i achy zawsze mile widziane ;)
A teraz parę wiosennych storczysiów. Niestety jak zawsze nie przyuważyłam nalotu przędziora wstrętnego i zdziesiątkował pączki
((

Madziu to pytanie kierowałabym do evluk. Ja swoje podlewam do podstawki jak widzę, że juz przeschły
Agnieszko dzięki
A teraz parę wiosennych storczysiów. Niestety jak zawsze nie przyuważyłam nalotu przędziora wstrętnego i zdziesiątkował pączki

Moje kwiatki 
Pozdrawiam Ewa
Pozdrawiam Ewa
- Krzysia
- Przyjaciel Forum - silver

- Od: 3 lip 2012, o 10:07
Ewuniu Hippeastra pięknie zakwitły te kwiaty mają w sobie tyle wdzięku
a i storczyki pomimo ataku przędziora
nie zawiodły i obdarzyły Cię
kwiatami
Amarylisy...miło na nie popatrzeć,a storczyki cudownie kwitną;)
- Renata1962
- 1000p

- Od: 24 lut 2011, o 16:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
To na koniec weekendu dam Wam jeszcze powód do zazdrości ;)
Oto efekt mojego ostatniego wypadu do LM "żeby się rozejrzeć " ;) za całość + storczyk z 3 pączkami i około 20 przekwitniętych tulipanków i 6 narcyzków dałam 20zł. I to właśnie skrętniczki przywiodły mnie na forum, bo była to kiedyś moja największa zachciewajka. Dodam, że skrętniczki w świetnym stanie były po 1zł. Kocham tego co je tam przecenił
Jedyny problem to to, że kompletnie nie mam ich gdzie postawić... ale to w sumie norma. Na razie zastawiają stolik, biurko i dojście do niego łącznie z ostatnimi zdobyczami z LM ;) Ale jeszcze pół podłogi w pokoju mi zostało 

Oto efekt mojego ostatniego wypadu do LM "żeby się rozejrzeć " ;) za całość + storczyk z 3 pączkami i około 20 przekwitniętych tulipanków i 6 narcyzków dałam 20zł. I to właśnie skrętniczki przywiodły mnie na forum, bo była to kiedyś moja największa zachciewajka. Dodam, że skrętniczki w świetnym stanie były po 1zł. Kocham tego co je tam przecenił

Moje kwiatki 
Pozdrawiam Ewa
Pozdrawiam Ewa
To u mnie to zaczyna się robić niebezpieczne bo tak;podobają mi się hipperastra,kaktusy a teraz skrętniki 
No niestety, znam ten ból. Jak też nie umiałam się ukierunkować na jedno i mam po trochu wszystkiego. Choć chyba najwięcej falków, które podbiły moje serce długością kwitnienia..
Ciekawa jestem jak się będą u mnie skrętniki hodować.
Ciekawa jestem jak się będą u mnie skrętniki hodować.
Moje kwiatki 
Pozdrawiam Ewa
Pozdrawiam Ewa
- agnieszka_
- 1000p

- Od: 21 gru 2012, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ale fajne zakupy i to za tak niewiele