Oj, ja też zazdroszczęKeetee pisze:Kasia zazdroszcze wam tej Gardenii...będę czekała na relacje , ciekawa jestem jakie beda rózyczki
Ogródek Robaczka cz. 7
- survivor26
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 31 sty 2012, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek Robaczka cz. 7
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kasiu,zasłony idealne.Własnie w takich ciepłych pomieszczeniach czuję się najlepiej,bije takie ciepło rodzinne,a nie zimne gołe okna.
Kasiu, dotarłaś do domu bez problemu?
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Pewnie spotkanie trwa nadal. Oj jak macie fajnie. W taką pogodę to aż się chce z kim pogadać, nie koniecznie na tematy ogrodowe.
Komplet został już przez wszystkich wychwalony, ale i ja dołączam do grona jego wielbicieli.
Pasuje jak ulał do Ciebie i do twojego ogrodu
Komplet został już przez wszystkich wychwalony, ale i ja dołączam do grona jego wielbicieli.
Pasuje jak ulał do Ciebie i do twojego ogrodu
Kasiu....jesteś już w domku?
bo pogoda jest obrzydliwa.....
bo pogoda jest obrzydliwa.....
-
Keetee

- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Jest , robaczek juz namierzony
To pewnikiem zaraz pusci nam jakąs foteczke na osłodę 
- ewa_rozalka
- 1000p

- Od: 10 cze 2012, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Foteczki potrzebne od zaraz ,zwłaszcza takie ładne . 
- konwalia12
- 1000p

- Od: 24 lut 2012, o 19:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kasiu, cudne letnie widoczki! A te zasłonki.....
Co do przemalowania ścian to może i masz rację- do takich zasłonek rzeczywiście bardziej będzie pasował jasny kolor, w ogóle im jaśniej i 'kwiatowo' w domu, tym lepiej!
U mnie już od dnia dzisiejszego w pogodzie nastąpił przełom.... Na lepsze! Doszło nawet do 9 stopni w cieniu po południu, a wszystko wręcz spływało, bo w górach jak wiadomo zawsze dużo śniegu.
A u Ciebie jaka dzisiaj pogoda była?
U mnie już od dnia dzisiejszego w pogodzie nastąpił przełom.... Na lepsze! Doszło nawet do 9 stopni w cieniu po południu, a wszystko wręcz spływało, bo w górach jak wiadomo zawsze dużo śniegu.
A u Ciebie jaka dzisiaj pogoda była?
Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
-
Keetee

Juz jestem chora ...bo widziałam na Gardeniowym watku,ze jakies cuda Kordes sprzedawał 
-
daffodil

- Od: 22 lut 2011, o 23:21
Kasiu Robaczku Kochany
jak Ty pięknie malujesz ogród kolorami. A potem jeszcze do tego cudownie uwieczniasz go na zdjęciach i pokazujesz nam. Dzięki
- zestaw letnich fotek jest po prostu cudowny.
A co do zasłon - to przyznaję, że są bardzo urokliwe. I oczywiście pięknie zestawione z innymi elementami wystroju. Ale proszę, na razie nie przemalowuj ścian. Dzięki temu, że ściany są w odcieniu jasnego brązu zasłony się pięknie odcinają i są widoczne. A jak pomalujesz ściany na jasny kolor, to zasłony się trochę "zgubią" i rozmyją. Ale oczywiście w rzeczywistości może to inaczej wyglądać i sama wiesz najlepiej co zrobić.
A co do zasłon - to przyznaję, że są bardzo urokliwe. I oczywiście pięknie zestawione z innymi elementami wystroju. Ale proszę, na razie nie przemalowuj ścian. Dzięki temu, że ściany są w odcieniu jasnego brązu zasłony się pięknie odcinają i są widoczne. A jak pomalujesz ściany na jasny kolor, to zasłony się trochę "zgubią" i rozmyją. Ale oczywiście w rzeczywistości może to inaczej wyglądać i sama wiesz najlepiej co zrobić.
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Asieńko, dotarłam, ale lekko nie było
Okropna śnieżyca i ślisko okrutnie! Dobrze,że Ty też jesteś w domku cała i zdrowa.
Asia, Marta, Bozunia - dziękuję Wam za cudowny dzień w świetnym towarzystwie
Już się rozgrzewam (grzanym winem;)) na jutro!
Gardenia w tym roku przygotowana wyśmienicie - bardzo dużo wystawców (więcej niż w ubiegłym roku), ciekawe i pięknie udekorowane ekspozycje, masa ciekawych roślin, bajeczne kompozycje kwiatowe, sympatyczni szkółkarze, chętni do rozmów nie tylko z branżowcami, ale też z amatorami ogrodnictwa. Tłumy ludzi, ale bez ścisku. Hale ogromne, ale logistyka do ogarnięcia, bo organizacja również na dobrym poziomie. Sporo otwartych kafejek, w którym mogłyśmy złapać oddech i poplotkować przy kawie ;-) Wrażenia ogólne bardzo dobre!
Żal, że taka impreza musi być przed startem sezonu..bo siłą rzeczy wiele roślin pędzonych w tunelach, ale było co podziwiać, a widoki bliskie sercu każdego ogrodnika
To może po kolei...rzut okiem z antresoli w jednej z hal - jest ich w sumie 5

Cebulowe zwiastuny wiosny w ozdobnych doniczkach, konewkach, domkach, filiżankach etc.

Rosa Cwik czyli róże Kordesa - niewiele nowości, ale ładne róże w donicach, po kilka zdrowych, grubych pędów w cenie 20zł. Właściciele - Państwo Ćwik rozmowni i sympatyczni. Nowości z katalogu, o które pytałyśmy, pojawią się w sprzedaży w kolejnym sezonie. Nabyłam piękny egzemplarz Princess Alexandra Of Luxebourg
Katalog i firmowa torba - gratis ;-))

Z racji uśpionej wegetacji, dominowały rośliny zimozielone - mnóstwo iglaków i różaneczników. Ale były też wrzośce, kwitnące magnolie, oczary, derenie, bzy, migdałki, fortegille, wawrzynki i wiele innych

cdn.
Asia, Marta, Bozunia - dziękuję Wam za cudowny dzień w świetnym towarzystwie
Gardenia w tym roku przygotowana wyśmienicie - bardzo dużo wystawców (więcej niż w ubiegłym roku), ciekawe i pięknie udekorowane ekspozycje, masa ciekawych roślin, bajeczne kompozycje kwiatowe, sympatyczni szkółkarze, chętni do rozmów nie tylko z branżowcami, ale też z amatorami ogrodnictwa. Tłumy ludzi, ale bez ścisku. Hale ogromne, ale logistyka do ogarnięcia, bo organizacja również na dobrym poziomie. Sporo otwartych kafejek, w którym mogłyśmy złapać oddech i poplotkować przy kawie ;-) Wrażenia ogólne bardzo dobre!
To może po kolei...rzut okiem z antresoli w jednej z hal - jest ich w sumie 5

Cebulowe zwiastuny wiosny w ozdobnych doniczkach, konewkach, domkach, filiżankach etc.

Rosa Cwik czyli róże Kordesa - niewiele nowości, ale ładne róże w donicach, po kilka zdrowych, grubych pędów w cenie 20zł. Właściciele - Państwo Ćwik rozmowni i sympatyczni. Nowości z katalogu, o które pytałyśmy, pojawią się w sprzedaży w kolejnym sezonie. Nabyłam piękny egzemplarz Princess Alexandra Of Luxebourg

Z racji uśpionej wegetacji, dominowały rośliny zimozielone - mnóstwo iglaków i różaneczników. Ale były też wrzośce, kwitnące magnolie, oczary, derenie, bzy, migdałki, fortegille, wawrzynki i wiele innych

cdn.
oj....ja też mam pyszne czerwone winko!
no to
ale najważniejsze, ze jesteś już w domku
oooo nawet się załapałyśmy na jednym zdjęciu
a ja oczywiście nosem w azalkach 
ale najważniejsze, ze jesteś już w domku
oooo nawet się załapałyśmy na jednym zdjęciu
-
Keetee

Kasiu ale piekną nam zrobiłaś relację
A pamiętasz moze jakie U Ćwika były nowosci w sprzedaży 
Widze ze humorki wam dopisywały
Widze ze humorki wam dopisywały
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
No to lecimy dalej...
Trawiasta łączka na malowanym płocie..

Wierzbowe baziki zdobiły wiele ekspozycji

Piękny okaz wiązu Camperdownii - w kształcie parasolki

Sporo dojrzałych egzemplarzy roślin i drzew - wszystko na sprzedaż, a cena zawsze do negocjacji ;-))

Piękne donice

Ciemierniki

Bukszpanowe kule

Clemtisy

Azalie

Brama do tajemniczego ogrodu..

Magnolie

Bonsai

Tulipanki - różowe w koszyszku mamy zaklepane ;-)

I inne cebulki

to jeszcze nie koniec
Trawiasta łączka na malowanym płocie..

Wierzbowe baziki zdobiły wiele ekspozycji

Piękny okaz wiązu Camperdownii - w kształcie parasolki

Sporo dojrzałych egzemplarzy roślin i drzew - wszystko na sprzedaż, a cena zawsze do negocjacji ;-))

Piękne donice

Ciemierniki

Bukszpanowe kule

Clemtisy

Azalie

Brama do tajemniczego ogrodu..

Magnolie

Bonsai

Tulipanki - różowe w koszyszku mamy zaklepane ;-)

I inne cebulki

to jeszcze nie koniec