Pozdrawiam.
Papryczka chili-jak pielęgnować
- monika10
- 200p

- Od: 18 sty 2013, o 18:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Papryczka chili-jak pielęgnować
na pewno będą rosły. Ja poziomki pikowałam wielkości 5mm a rosną jak złoto,oczywiście miały tylko liścienie,ale padały w tej ziemi i nie miałam wyjścia.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
- Gleba
- 100p

- Od: 14 lut 2013, o 10:40
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moniko, poziomki wysiewałaś sama ? W tym roku ?monika10 pisze:na pewno będą rosły. Ja poziomki pikowałam wielkości 5mm a rosną jak złoto,oczywiście miały tylko liścienie,ale padały w tej ziemi i nie miałam wyjścia.
Pozdrawiam.
Słoneczko, wyjdź! 
A ja pikowałem w fazie tylko liścieni, poziom przyjęcia - 100%.radog pisze:Tak, pod same liście. Rzeczywiście z tego co teraz doczytałem to należy poczekać na liście właściwe,
Wysiew jeszcze w styczniu, pikowanie 7 lutego. Teraz mają po jednej parze liści właściwych.
Martwi mnie tylko czy nie będzie problemu z brakiem światła o tej porze roku, ale doświetlał to ja ich nie będę.
- SandraABC
- 1000p

- Od: 28 kwie 2011, o 23:38
Ja jutro przepikuję swoje , na pierwsze liście nie będę czekała bo pod lampką brak już miejsca ,a kolejne kiełkują
Póki co doświetlam lampką na biurku , innej opcji nie ma - a że i tak i tak świeci, to co szkodzi czy pod nią są papryczki czy nie ?
Nasiona od Gleby poszły dzisiaj na waciki w składzie : Habanero red i yellow, meduza, explosive ember, piri-piri i twilight
Zobaczymy jak szybko wystartują 
Póki co doświetlam lampką na biurku , innej opcji nie ma - a że i tak i tak świeci, to co szkodzi czy pod nią są papryczki czy nie ?
Nasiona od Gleby poszły dzisiaj na waciki w składzie : Habanero red i yellow, meduza, explosive ember, piri-piri i twilight
- monika10
- 200p

- Od: 18 sty 2013, o 18:25
Gleba poziomki wysiewałam sama, mam około 200sztuk. W tamtym roku nic mi nie zeszło. Jestem na wątku poziomkowym. 
Przyznam, że uwielbiam patrzeć jak papryczki kiełkują, rosną, kwitną i owocują. Rzadko je jem, chociaż są smaczne. Nie przepadam za ostrymi daniami, natomiast mój facet je uwielbia
I to głównie ze względu na niego hoduję papryczki ;D Chyba też skuszę się na nasionka z all ;) Kogo polecacie?
monika10, ja w tym roku pierwszy raz wysiałam poziomki! Zobaczymy, co z tego będzie. Uwielbiam je ;)
monika10, ja w tym roku pierwszy raz wysiałam poziomki! Zobaczymy, co z tego będzie. Uwielbiam je ;)
Pozdrawiam, Ogoonek 
Ogoonek nie allegro a forum chilihead.pl - na allegro wciskają dwie popularne sklepowe odmiany jako inne droższe/rzadsze 
- Gleba
- 100p

Zdaję relację: dziś po około 10 dniach ruszyły prawie wszystkie habanero
Warto czekać
I ja dziś wysiewam nasionka od Sandry.. wymieniać gatunków nie będę, bo ta kochana kobietka obdarowała mnie na następne dziesięć lat 
Moniko, jak to 200?
Idę Cię odwiedzić
Ogonku, czego poszukujesz? Daj znać, może pomożemy
Moniko, jak to 200?
Ogonku, czego poszukujesz? Daj znać, może pomożemy
Słoneczko, wyjdź! 
- Gleba
- 100p

Kochana, nie mogę pisać jeszcze wiadomości prywatnych. Piri piri póki co nie ma na magazynie. Będę na nie polować, pytanie tylko czy nie będzie dla Ciebie za późno ...Dziunia87 pisze:Byłoby superJak coś to będę czekać cierpliwie na ifno na pw
Miałam ich dużo w tamtym roku. Nawet nie pomyślałam, żeby zebrać z nich nasionka
Słoneczko, wyjdź! 
- Dziunia87
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 sty 2013, o 09:02
Glebo spokojnie pewnie nim papryczki się znajdą dobijesz do tych 20 postów?chyba, aby móc pisać pw
cierpliwie poczekam jak coś 
- SandraABC
- 1000p

- Od: 28 kwie 2011, o 23:38
Dziunia jak piri piri od Gleby zdążą się ogarnąć do następnego weekendu to odbierzesz sobie sadzonki w Szczecinie
Chyba,że wzejdą później to już będziemy kombinować inaczej jakoś
Porozdzielałam i przesadziłam siewki z 12 lutego dzisiaj , te z 18 jeszcze kiełkują w ziemi , reszta na wacikach..powoli zaczyna brakować mi miejsca
Chyba,że wzejdą później to już będziemy kombinować inaczej jakoś
Porozdzielałam i przesadziłam siewki z 12 lutego dzisiaj , te z 18 jeszcze kiełkują w ziemi , reszta na wacikach..powoli zaczyna brakować mi miejsca
Dobrze, jak tylko coś konkretniej mnie zainteresuje to dam znać:D Teraz póki co muszę ograniczyć wydatkiGleba pisze:Ogonku, czego poszukujesz? Daj znać, może pomożemy
Dzięki za radę. Już co nieco poczytałam!Turtle pisze:Ogoonek nie allegrooo a forum chilihead.pl - na allegrooo wciskają dwie popularne sklepowe odmiany jako inne droższe/rzadsze
Pozdrawiam, Ogoonek 
Dość ciekawe są tzw. półostre papryczki. Wyglądają jak chilli, obficie owocują i mają lekko piekący smak.
-
anulab
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 22 lut 2011, o 18:41
Dwa lata wstecz miałam papryczki ostre obok papryki słodkiej i te ostre(nie wszystkie)straciły na ostrości.W poprzednim roku zadbałam by ze sobą nie sąsiadowały.