Ogród róży część 2
- Darmokot
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 lis 2012, o 20:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród róży część 2
Witaj Justynko
Wpada z rewizytą do Twojego pięknego ogrodu. Od razu rzucił mi się w oczy Mruczek - wygląda jak mój Sępik
Pozdrawiam 
- roza333

- Od: 4 maja 2010, o 11:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Darmokot miło mi Cię gościć w moim ogrodzie też tak pomyślałam jak zobaczyłam Twojego Sępik tylko że ten mój Mruczek gdzieś sobie poszedł ,a był z nami już prawie 5 lat cały czas m,am nadzieję że wróci bo to kochany i mądry kot.Za niego ulokowała się u nas koteczka tygryska ona to jest dopiero cwaniara.Wołasz swoje kociaki po imieniu? 
Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam do moich wątków Justyna
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
- zielonajagoda

- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Kontakt:
To się teraz muszę nad tym zastanowić, szkoda by było roślinek, a przy moich zdolnościach i umiejętnościach, wspomniany efekt - murowany, a chciałam do nich siać rośliny, które nie lubią przesadzania, ale chyba to jest dla mnie zbyt duże ryzyko.survivor26 pisze:Oby nie z takim jak ja...całkiem dorodną pleśń w części z nich wyhodowałamroza333 pisze:Witajcie kupiłam sobie doniczki torfowe będę w nich siała pierwszy raz ciekawe z jakim skutkiem.Trzeba uważać z podlewaniem i nadmiarem miłości, bo im szkodzi
![]()
Ja raz miałam doniczki torfowe i powiedziałam nigdy więcej Tak podlewałam roślinki, że woda "rozpuściła" doniczki
Łamały się i pękały.
- ewarb
- 500p

- Od: 9 lut 2012, o 14:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja też nie jestem za doniczkami torfowymi nie dość, że zapleśniały to zanim przyszła pora wysadzić rośliny to się zaczęły rozsypywać. Lepsze są multipalety plastikowe.
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Mogę z czystym sumieniem polecić Marka Podstolca, bo sadzonki od niego wyglądają bardzo dobrze, pomyłek raczej nie ma, a ceny są przyjazne
Rozumiem Twoje zmartwienie, koty potrafią znikać
Powiem jednak, że raz moja opłakana juz kocica wróciła do domu po ponad dwoch miesiącach. Brudna i chuda-nie poznałam jej. Dopiero kiedy wskoczyła na swoje miejsce uznałam, że to jednak ona.
Rozumiem Twoje zmartwienie, koty potrafią znikać
- Renata1962
- 1000p

- Od: 24 lut 2011, o 16:44
Różyczko ja aby nie było starć
to po nasiona i sadzonki wybieram się sama ,potrzebuję dużo czasu
Lilia żółta śliczna bardzo obficie kwitnie
Lilia żółta śliczna bardzo obficie kwitnie
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
I oby nie z takim jak ja, bo też udało mi się wyhodować piękną pleśńsurvivor26 pisze:Oby nie z takim jak ja...całkiem dorodną pleśń w części z nich wyhodowałamroza333 pisze:Witajcie kupiłam sobie doniczki torfowe będę w nich siała pierwszy raz ciekawe z jakim skutkiem.Trzeba uważać z podlewaniem i nadmiarem miłości, bo im szkodzi
A co będziesz siać? Przy okazji Ci odpowiem w sprawie tawułek: kupowałam na alle u użytkownika ogrodnik ale dużo taniej ma p. Marek Podstolec...ja kupiłam u ogrodnika, bo i tak krzewy u niego zamawiałam, ale samych tawułek nie warto
- survivor26

- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Wniosek z tego taki, ze doniczki torfowe przeznaczone są dla ogrodników traktujących rośliny raczej z szorstką miłością, a nie kochajacych je całym sercem i pełną konewkąiwona0042 pisze:I oby nie z takim jak ja, bo też udało mi się wyhodować piękną pleśńsurvivor26 pisze:Oby nie z takim jak ja...całkiem dorodną pleśń w części z nich wyhodowałamroza333 pisze:Witajcie kupiłam sobie doniczki torfowe będę w nich siała pierwszy raz ciekawe z jakim skutkiem.Trzeba uważać z podlewaniem i nadmiarem miłości, bo im szkodzi
A co będziesz siać? Przy okazji Ci odpowiem w sprawie tawułek: kupowałam na alle u użytkownika ogrodnik ale dużo taniej ma p. Marek Podstolec...ja kupiłam u ogrodnika, bo i tak krzewy u niego zamawiałam, ale samych tawułek nie warto
uważaj z podlewaniem
- roza333

- Od: 4 maja 2010, o 11:30
Pati będziemy się uczyć na błędach mi już też nie raz roślinki padły ostatnio kwiatek doniczkowy nazwy nie znam i przyczyny padnięcia też chociaż koty go podgryzały po liściach
A to Rysio wszystkie łapki pod nosek dał

A to Rysio wszystkie łapki pod nosek dał

Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam do moich wątków Justyna
Ślicznotek 
-
e-babcia