Ogród - Babopielka czyli Bożeny

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Łał! Ale trafiłam! ;:49 Cieszę się Bozenko, że się ujawniłaś! Tylko czemu mówisz o sobie, jakbyś była gruba jak beczka? Tak samo mówiła Grazynka, a to zgrabna kobietka. Ty tez masz figurę jak należy! ;:215 Miło zobaczyć Twoją sympatyczną buzię :D
A propos glicynii: obiecałam zrobić zdjęcie, ale zapomniałam, a potem juz nie miałam czym :(
Ta większa ( bo druga też pusciła listki), ma już ok 20 cm średnicy! Nie wiem, czy się cieszyć, czy martwić, bo ona ma tworzyć korzenie, nie liście...
x_B-a
---
Od: 14 lip 2006, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A ja wiem czemu. Bo jak chwaściska rosną to M Bożenki mówi do niej - babo piel. Bożenko cudowne te twoje widoki, a areał nawet w porównaniu z moim ogromny. Tyle przestrzeni!!! Faktycznie miejsca ci nie zabraknie.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Gabriela -Elizabetka-aanula - dzięki za odwiedzinki :wink:
koza - pytasz skąd taki nick Babopielka :? no to Ci wyjaśnię :wink: jak robię coś w ogrodzie to mój M przychodzi i mówi "a ty co znowu za babopiela robisz" :? czyli za taki ekologiczny ,tani i skuteczny oprysk :lol: no ja już też się sama z siebie śmieję ,że jestem babopielka :lol: :lol:
Zapraszam częściej do mojego ogrodu :lol:
chatte- Iza ja tak żartowałam sobie z Bogusią na temat wagi ,że 150 kilogramów sie wdrapało na daszek altanki :wink: pewnie że bym mogła być szczuplejsza, ale jestem jaka jestem :wink:
Z glicynia to nic Ci nie doradzę :( bo jak Ci już pisałam wcześniej ja nigdy nie próbowałam ukorzeniać jej z gałązki,ale jeśli Tobie się uda ,to ja też na wiosnę bedę próbować :roll:
Myślę ,że jeśli wypuściła liście i rośnie to i korzonki też powinna mieć :roll:
Ja ostatnio z powodzeniem ukorzeniłam ketmię syryjską od Eweliny i od Narine :D
Bea- uprzedziłaś mnie troszkę z wyjaśnieniem mojego nicku :D no i jak na takim areale obyć się bez babopielki :roll: :D
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Bożenko, pewnie, ze mogłabyś być szczuplejsza, ale czy naprawę bys chciała? Ja kiedyś chciałam, a teraz jestem duzo szczuplejsza i wcale nie jestem z tego zadowolona :? Wyglądasz bardzo dobrze i tak trzymaj!
Sadzonkowanie to od lat taka moja "przypadłość". Z doswiadczenia wiem, ze nie zawsze, jak roslina puszcza liście, oznacza to że wytworzyła korzenie. I odwrotnie. Czasem patyki, które cały sezon wyglądają jak suche, wiosną wypuszczają liscie, a po wykopaniu okazuje się, ze wytworzyły piękny system korzeni. Zopbaczymy co będzie z tą glicynią. Jak tylko będę mogła robic znów zdjęcia, to Ci ją pokażę. Czy jednak wytworzy korzenie, to okaże się dopiero wiosną.
Mam nadzieję, że to zrobi ;)
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 kwie 2007, o 00:13

Post »

Bożenko, kiedy ja tu ostatnio byłam, nie mogę znaleźć swojego śladu. Za to Ciebie zobaczyłam i Twoje rośliny w całej okazałości. Nie mogę nadążyć biegać po wszystkich ogrodach, no ale ja już jestem trochę starszą babcia od Ciebie. Mój jeden wnuk /może i wnuczka - dawno się nie mierzyłyśmy/ jest już większy ode mnie. Widzę, że masz taką samą różę parkową jak ja.
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2007, o 09:59

Post »

No Bożenko nareszcie Cie widze...
super kobitka z Ciebie i tyle :lol:
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 lis 2006, o 11:45

Post »

Bożenko - my chyba wszystkie jesteśmy takie "babopielki".:;230 Faceci nie mają do tego cierpliwości.
Już napisałam w innym wątku, ale nic nie szkodzi powtórzyć - miło mi Cię poznać!
Fajna babka jesteś i tyle. :D
A jeden mój nachyłek (były ich trzy) chyba się znalazł - jak zakwitnie, wtedy będę wiedzieć, czy to
faktycznie on, bo nie widziałam jeszcze "na żywo" jego kwiatów (dostałam sadzoneczki w zeszłym
roku jesienią od Grzegorza B.).
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
violetta
500p
500p
Od: 15 kwie 2008, o 20:00

Post »

Obejrzałam twoje ostatnie zdjęcia i z zazdrości aż mi mowę odebrało. Ale masz kobietko przestrzeń. Możesz szaleć i sadzić, co tylko ci się zamarzy.
Mnie również jest mi bardzo miło cię zobaczyć i poznać.
Z wiosną nadzieje rosną. Wiola
Ogród violetty
ogród violetty cz.2
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

chatte - najważniejsze to żeby zdrówko nam dopisywało ,a reszta to już mniej ważna jest :D
Ja też ostatnio lubię się bawić w ukorzenianie roślin ,bo jeśli uda się coś ukorzenić to jaka wtedy satysfakcja człowieka ogarnia :wink: mam nadzięję ,że z glicynią Ci się uda :D trzymam kciuki :D
Kryska - moje wnuki jeszcze małe :wink: ja też nie mogę odwiedzać wszystkich ogrodów bo czasu niewiele mam na to , a ogrodów ciągle przybywa :shock: :D
agaxkub- teraz już wiesz z kim piszesz :wink: :D
Wisienka - ja Ciebie też widziałam :wink:
violetta - przestrzeń duża i pracy dużo :shock: a wolnego czasu niewiele :? bo ciągle jest coś do zrobienia :? :roll:
BOzENA1542
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2008, o 21:31

Post »

Bożenko
Wyczytałam , ze robisz sok z czarnego bzu.U mnie też pełno tego rośnie.kiedyś mąż zrobił winko ale niezbyt nam smakowało .Jeśli to nie tajemnica to proszę o przepis Pozdrowionka Bożena
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Kontakt:

Post »

Bożenko, mów co chcesz ale po Twoim ogrodzie suszy nie widać !
Trawniki jakieś podejrzanie zielone, dalekie plany też tętnią życiem...
A w górach, już żółte połacie stoków i zdychające szczeble w resztkach cieków,
które 2 miesiące temu, były rzekami :?

W tym miejscu, woda sięgała mi do ramion.
Teraz, można zanurzyć całe stopy :( .
Obrazek
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 lis 2006, o 11:45

Post »

Haneczko - ale ostatnio Kraków zalało :? . Nie doszła do Ciebie ta wieelka chmura???
Pozdrawiam serdecznie
jol_ka
1000p
1000p
Od: 27 lip 2007, o 12:01

Post »

Bożenko wreszcie dotarłam do Ciebie - nie przysyłało mi powiadomień i miałam troche do nadrabiania!!!!
miło Cię poznać :D na razie wirtualnie, ale przy naszej odległości to i normalną kawkę kiedyś wypijemy mam nadzieję ;:40 albo i coś mocniejszego ;) ;:136
fajne zdjęcia 'z lotu ptaka' znaczy się z altanki - lubię takie, przydają się przy planowaniu ogrodu ;:333
skorzystam z przepisu na sok z czarnego bzu - u mnie go pod dostatkiem, wystarczy i dla ptaszorów i dla nas ;)
bardzo mi się podobają Twoje goździki, muszę je koniecznie wysiać!! janowca mam już na liście chciejstw, pełnego jaśminowca też (tylko te pełne chyba nie pachną??) :D no a wiciokrzew... bajka.. u mnie pomalutku rośnie kilka ukorzenionych badylków wiciokrzewu, widziałam jeden mały pączek i tak się zastanawiam czy go zostawić, czy nie osłabi zbytnio roślinki :? chciałabym zobaczyć kolor, będzie to niespodzianka :D
Pozdrawiam Jola
jo_linki
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

BOżENA1542- podałam Ci przepis u Ciebie :wink:
hanka55- no to mnie kobieto zaskoczyłaś takim niskim stanem wody w potoku :shock: ,a ja myślałam ,że tylko w naszym regionie tak nam skąpią opadów :roll:
Wisienka -Kraków zalany a u nas susza w dalszym ciągu :( czy nie mogliby dzielić tymi opadami tak w miarę równo :?
jol-ka- pełny jaśminowiec pachnie też ,ale nie tak intensywnie jak pojedynczy :wink: ,nasionka od gożdzików mogę Ci zebrać jak chcesz :D a jak przyjedziesz do mnie , to janowca dostaniesz w prezencie :wink: (oprócz kawy i czegoś mocniejszego :D )
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To kilka moich roślinek :wink:

Hortensja drzewiasta Anabelle
Obrazek
Lilia
Obrazek