a takie ferrari też sobie kupiłam -4 kółek może nie ma,ale co ferrari,to ferrari - trochę luksusu na zimowe dni

Magda, musisz być przed nami czyli około 10.sokolica pisze:G. ferrari pięknyMojego ptaszydła podziobały i już nie jest piękny, chyba następnym razem zajrzę do sklepiku. Tylko jak ja mam Was wyprzedzić?
 nie tylko z wyglądu ale i z nazwa przyjemna
  nie tylko z wyglądu ale i z nazwa przyjemna  

Też tak uważam, więc kupiłem nasiona od znanego sprzedawcy z allegro i wysiałem...koszmarne kiełkowanie ok.5%.hen_s pisze:
Ale i tak uważam, że te z własnego wysiewu najładniejsze.

Eee tam, lepsze Acanthocalycium ferrarihen_s pisze:Gymnocalycium ferrari to jeden z moich absolutnych faworytów w rodzaju Gymnocalycium.
 A tak osobiście to nie wiem co w nim (G. ferrari) takiego unikatowego - ani nie ma zbyt pokaźnych cierni, ani kwiatów - ot szałowa nazwa gatunkowa
 A tak osobiście to nie wiem co w nim (G. ferrari) takiego unikatowego - ani nie ma zbyt pokaźnych cierni, ani kwiatów - ot szałowa nazwa gatunkowa  Co prawda nie jestem fanem tego rodzaju ale są gatunki gymno które biją jego na łeb, na szyję. Bez obrazy
 Co prawda nie jestem fanem tego rodzaju ale są gatunki gymno które biją jego na łeb, na szyję. Bez obrazy 

Nie mniej jak na mój gust - nic w nim nadzwyczajnego: http://www.ptmk.warszawa.pl/kolekcje/sz ... rrari.html  Pod względem cierni o niebo lepszy jest choćby Gymnocalycium spegazzinii, kwiatów - w tym przypadku może trochę trudniej, ale śmiało może z nim konkurować G. achirasense
 Nie mniej jak na mój gust - nic w nim nadzwyczajnego: http://www.ptmk.warszawa.pl/kolekcje/sz ... rrari.html  Pod względem cierni o niebo lepszy jest choćby Gymnocalycium spegazzinii, kwiatów - w tym przypadku może trochę trudniej, ale śmiało może z nim konkurować G. achirasense  Ok tyle ode mnie na dzisiaj.
 Ok tyle ode mnie na dzisiaj.

Z gustami się nie dyskutuje. Jednemu podoba się to a drugiemu inne toto. Osobiście rozumiem zachwyt nad G. ferrari
 Z gustami się nie dyskutuje. Jednemu podoba się to a drugiemu inne toto. Osobiście rozumiem zachwyt nad G. ferrari  Jest piękne i koniec
 Jest piękne i koniec